Съпредседателят на Реформаторския блок (РБ) Найден Зеленогорски (ДБГ) видя огранизирана атака срещу избора на вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието. При това, с участието на колеги от Реформаторския блок.

"Очевидно беше, че едно неизбиране на Меглена Кунева щеше да доведе до предсрочни избори и политическа криза. Това беше атака срещу премиера Борисов и управляващото мнозинство. За съжаление колеги от Реформаторския блок участваха в тази вакханалия", каза Зеленогорски пред Би Ти Ви.

"Цялата тази вакханалия е много добре организирана. Мощни атакии от медии срещу г-жа Кунева и Реформаторския блок, идеята е ясна - да не бъде избрана, а ако бъде, да се хвърли толкова кал върху обществото, че да се реализират други теми като предсрочни избори, влизане в нов мандат, ново лявоцентристко правителство", обясни той.

"Гроздан Караджов не може да бъде моята морална икона. Покойният Неделчо Беронов, Филип Димитров, но не и Гроздан Караджов. Познавам се от 20 години с него, изненадвам се, че не Мартин Димитров, а Гроздан Караджов изразява мнението на гражданския съвет, каза Зеленогорски.

Гроздан Караджов, който е от гражданската квота на РБ огласи, че гражданският съвет няма да одобри избора на Кунева за министър. Днес друг политик от ДБГ - бившият министър на образованието Даниел Вълчев също засегна темата "Граждански съвет", като посочи, че Гроздан Караджов е бил номиниран в него лично от Меглена Кунева.

ВЪЛЧЕВ: АКО КУНЕВА НЕ БЕШЕ ИЗБРАНА ЗА МИНИСТЪР ЩЕШЕ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА КАТО ВИЦЕ

Зеленогорски продължи нападките си срещу Караджов:

"Следващото предаване ви каня да дойдете в моя дом и с моята кола. А след това - с колата и в дома на Гроздан

Караджов. На мен ми се иска политиците да живеят скромно и да не демонстрират такъв лукс, а не на всяка цена комплексарски да си показваме парите", заключи Зеленогорски.