"Вероятно заради предстоящите президентски избори има тежко, драматично, много потно съревнование между различните части на опозицията кой как ще изиграе конкретните си ходове. Присъствието, отсъствието, различното говорене на различните фракции на опозицията в парламента - БСП, ДПС в двете си крила, "Атака", независимите депутати и т.н., това е част от другия проект на препозициониране на опозицията. Те това се бореха да доказват вчера не колко е добър или лош определен ход на правителството, а колко е автентична опозицията", коментира пред Нова тв вчерашната ситуация с избора на Меглена Кунева за министър на образованието здравния министър Петър Москов.

ДАНИЕЛ ВЪЛЧЕВ: АКО КУНЕВА НЕ БЕШЕ ИЗБРАНА ЗА МИНИСТЪР, ТЯ ЩЕШЕ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА КАТО ВИЦЕ

На Реформаторския блок предстоят тежки организационни и политически решения, за да даде ясния си дневен ред, смята Москов. 

"Връщането към разказа "аз съм по-морален, аз съм най-автентичен и еди какъв си", дори да съдържа в себе си правилни и смислени позиции, то е грозен от гледна точка на политическото бъдеще на България акт. Реформаторският блок трябва да се събере отново и да вземе решенията си. Единственото смислено решение е да се консолидира. Разцепване на РБ е мечтата на днешната опозиция в лицето на ДПС и БСП, повярвайте ми", казва здравният министър.

„Управлението на правителството в следващите месеци навлиза в решителна фаза на реализация на промени, реформи, различно моделиране на системи. Желанието на страшно много хора да спрат точно тази решителна фаза стои зад цялата медийна и политическа истерия. Това е и причината за поведението на част от парламентарните фракции вчера в Народното събрание”, обясни Москов ситуацията.