Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БЕРЛИН – Истинска политическа буря предизвика решението на баварския лидер и председател на съуправляващия в Берлин Християнсоциален съюз Хорст Зеехофер да разговаря с Путин на 4 февруари в Москва.

Политици от управляващи и опозиция го призовават да откаже визитата си поради крайно неподходящия момент.

А той е “Случаят Лиза”, който миналата седмица доведе до остър дипломатически спор между Берлин и Москва. Руската пропаганда измисли отвличане и изнасилване на 13-годишната дъщеря на живеещо в Берлин семейство преселници от Русия. Външният министър Сергей Лавров обвини немската полиция в потулване на случая. Той беше опроверган от германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер и предупреден да не се меси във вътрешните работи на ФРГ.

Притиснат от фактите, в петък Лавров беше принуден да се извини в телефонен разговор на Щайнмайер.

Абсолютно доказано е, че нито е имало отвличане, нито изнасилване. Лиза имала проблеми в училище, тя била привикана с родителите си при директора. Но момичето се скрило за 30 часа при приятеля си и неговата майка.

Руската пропаганда стигна и по-далеч – заклейми политиката на Меркел спрямо бежанците. Така те били окрилени да вършат безобразия в Германия, красноречив пример било насилието срещу Лиза.

“В дебата по бежанската криза Зеехофер категорично застана срещу федералната канцлерка. Надявам се той да се откаже от посещението си в Москва. Русия поддържа отношения с дяснорадикални партии, дори и с такива в Германия. Ако все пак Зеехофер осъществи визитата си, той е длъжен да предупреди руснаците да прекратят хибридното фалшифициране на информация, както и прикритото финансиране на дяснорадикални форуми в мрежата”, заяви християндемократът Родерих Кизеветер. В парламентарната фракция на десницата той отговаря за външната политика.

Планираната визита на Зеехофер при Путин разгневи и германските социалдемократи, които са коалиционен партньор в кабинета на Меркел.

“Външната политика се прави в Берлин, а не в Мюнхен. Надявам се, че след завръщането си от Москва г-н Зеехофер няма да изпрати поредното си писмо до г-жа Меркел, този път относно политиката спрямо Русия”, заяви Нилс Анен, външнополитически говорител на парламентарната фракция на социалдемократите.

В началото на миналата седмица баварското правителство изпрати писмо до канцлерката с настояване за промяна в нейната политика спрямо бежанците. Преди това Зеехофер публично заплаши Меркел, че ще я изправи пред Конституционния съд.

Посещението на баварския лидер при Путин провокира гняв дори сред опозицията.

“В лицето на Путин Зеехофер има свой съмишленик. Единият организира сред управляващата десница съпротива срещу една хуманна политика спрямо бежанците. Чрез пропагандната си машина другият мобилизира стотици преселници от Русия за участие във вражески демонстрации пред германски общежития за бежанци. Със сигурност Зеехофер със злорадство е слушал крясъците “Меркел да си ходи!” и “Путин за Германия!” И двамата (Путин и Зеехофер – б. р.) със сигурност ще са единодушни и по още една точка – не на санкциите спрямо Русия”, заяви Юрген Тритин, дългогодишен депутат от екопартията Съюз90/Зелени и нейн външнополитически говорител.

Хорст Зеехофер беше принуден да заеме отбранителна позиция. Пред обществения тв канал Цет Де Еф той заяви:

“В Германия не правим паралелна външна политика. А и това посещение беше планирано отдавна.” Ще рече преди дипломатическия скандал около “случая Лиза”.

Той посочи също, че Бавария поддържа традиционно добри отношения с Русия и особено с Москва. Добре би било да се води диалог с Русия, което всъщност правело и федералното правителство на Меркел.

“Заобиколени сме от твърде много политически огнища, които не могат да бъдат потушени без Русия”, заяви баварският лидер.

Същевременно той изрази надежда, че наложените на Русия санкции след анексирането на Крим биха могли поетапно и дори наведнъж да бъдат отменени:

“Санкциите не решават многото проблеми в света.”

По всичко личи, че Хорст Зеехофер няма да отложи посещението си при Путин. За пръв път в Москва той беше през 2011 г.

Ключови думи

Коментари

Хуеглавият е коварен!

" Буря" в часа медийна вода...

ботоксовото джудже едва наднича от снимката...., ха ха ха

До коментирал

" Буря" в часа медийна вода... " - първо се научете да пишете, после ще Ви трябва повечко време да надникнете в политиката.

Знаеш ли вица за Иванчо и отличничките по български език....

Чак пък да "кове"...

дебелян пеевский

Немското автентично десно ефективно троли българското автентично десно.

Средната цена на Urals /сещайте се за газа-бел.-моя/ през януари 2016 г., намалява в сравнение със същия период на предходната година с 1.6 пъти и възлиза на 28.75 долара за барел, каза водещ експерт на Министерството на данъчната и митническата тарифа политика на Министерството на финансите Александър Sakovich. През януари 2015 г. средната цена на Urals е 46.58 долара за барел, като цяло на 2015 г. възлиза на 51.23 долара за барел. През декември 2015 г., цената е 36.42 долара за барел. По този начин, на месечна база през януари 2016 г., цената на уралския нефт е намаляла с 21%. ТАСС Инвесторы в Россию капитулировали перед нефтью.Бягат с половин милиард долара на седмица!

Боцан

като се замисля, че Боце и Цецо играят с този Хорст...:-))))). Чудя се кой е по-голямата зелка - Хорст или Боце, че се води по акъла му. А Боце наистина удари дъното, да съобразява бг дипломацията с НЯКАКВА ПРОВИНЦИЯ в Германия, която е опозиция на Меркел. КУХО, КУХО, КУХО, това дори Фердинанд не би го играл толкова елементарно.

Божидар Димитров

Приятел си ми БОЦЕ,обаче може да започнеш да пишеш мемоари със заглавие КАК ПОСТИГНАХ ТРЕТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА на България.

ТН

Зеехофер ме спечели със становищата си по въпроса с имигрантите, но ще ме загуби, ако тръгне да се сближава в Русия. Ако смята да прави преврат в Германия и Германия отиде на страната на Русия, напрежението ще достигне точка на кипене, която е много опасна и близка до война. Полша ще отвърне рязко, САЩ и Обединеното кралство също. Руската боеспособност съчетана с немската производствена мощ са много опасни и стремежите на един такъв съюз може да станат много опасни, предвид склонността на Путин да присвоява земи.

ТН

* сближава с

ТН

Впрочем, Стратфор вече предупредиха, че САЩ няма да допуснат съюз на Русия и Германия. Щом сега се изказват за това, значи имат информация, която да поражда това предупреждение. Интересно е, че САЩ имат най-много влияние тъкмо в Бавария, която неслучайно беше тяхната зона в следвоенна Германия след 1945 г. САЩ се интересуваха силно от баварската промишленост.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.