Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Велислав Минеков е скулптор, завършил в Национална художествена академия и в Хамбург, специалност металодизайн. В момента е професор в НХА. Бивш член на Националния съвет и на партията Движение "България за гражданите".

И тъй като явно нищо не разбирате защо министърът на просветата Тодор Танев е уволнен, ще си позволя да ви споделя някои изворни тайни.

Премиерът не се е обадил на министъра да го помоли за доброволна оставка. Това е практика в циливизованите държави. Министърът знае, че премиерът е прост. Премиерът се досеща, че министърът е интелигентен, а това е непоносимо. Освен това той не е "негов". Той е съмнителен.

ТОДОР ТАНЕВ ОБВИНИ ПАРТИЯТА НА КУНЕВА ЗА СМЯНАТА СИ

Министърът е неподкупен. Това е вредно. Министерството е златна кокошка за издигналата го партия /това е дългогодишна традиция и тежко нарушение на партийната дисциплина/. Министерството е фабрика за пари. Програмите, училищата, университетите и даже "робството" нямат никакво значение. Танев не се съобрази с партийната касичка. Непростима грешка.

Министърът мислеше, че дълбоко в душата на премиера има логика и даже грижа. Грешка. Слезлият от дървото може да стане човек, човекът не може да стане примат.

Министерството е гарант за спечелени парламентарни избори (ако министърът е съгласен). С помощта на инспектората винаги може да имате 200 - 300 000 гласа. Со кротце, благо и малко лобут. Министърът е гарант на своята партия и гарант за нейното следващо парламентарно представителство. Министърът може да дари своите работодатели с 15 - 25 народни представители (ако пожелае). Министерството е огромен, основен, държавен работодател. Ако не за учител, дъщеря ви може да бъде назначена чистачка (ако обича партията на министъра).

Министърът вкара огромна сума европейски пари, пожела съкращение на ненужни университети и ремонт на закона за академично развитие. Грешка, фатална грешка. Вашата баба може да бъде вече професор дори и покойница / да благодарим на египтологията/.

Новият министър трябва да бъде прост. Може да бъде интелигентен, но управляем и подкупен. Добре е да е посредствен и малко мръсник. Добре е да бъде безсрамно подкупен.

Танев имал недостатъци. Главният Мултак такива няма. Сътрапезникът на Пеевски също. Винетка означава любов. В земеделието и екологията ценят почтеността и разума.

Това беше пожарникарският отговор на един европейски доклад.

Победа за "робите" в невъзможността за "съвместно съжителство" между интелекта и властващата простотия.

Бродирайте знамето.

Ключови думи

Коментари

Браво

Поклон пред подобен текст! Наистина много високо ниво. Браво!

Прав е -има пари.Но с десетки пъти по-малко от Строителното и Екологическото и земеделското министерства!

дебелян пеевский

Текстът е глуповат, Танев го махат за друго, а не за "отговор" на доклада. Докладът въобще не визира Танев и мотивите за разкарването на Танев въобще не засягат доклада.

Б.Борисов

Вие Пеевский, не сте ли правили следното на публично място - като пръднете в същото време да се изкашляте, за да не се чуе първото? Сега изясни ли Ви се, аз какво точно направих!

alexs

Прекрасен текст и много горчиви истини

Avatar

Ох, ох, ох... и тойзи ли интелигентурник почна да списувателства тъдява? Некой требе да ни обясни с какво някакъв селски кудук, завършил "металодизайн" ?!?!? е по-издигнат духовно и всякакси от един пожарникар, лекар, инженер или ядрен физик? Трябва да ни обясни още от позицията на какви лични постижения този дърт, комплексиран нерез си позволява да дава оценки на хора, постигнали в пъти повече от него? Същият интелигентурен металодизайнер дължи обяснение и на над милион и сто хиляди души, заради наглостта да омаловажава избора им и още по-голямата наглост да се изживява като съдник, без някой да го е упълномощавал за това. Свободата на словото не е хегемония на словоблудството, дами и господа пишман-журналисти, публикуващи бълвочите на всеки несретник, самообявил се за интелигент(урник)! Правете разлика - поне това би следвало да го можете!

Я !

Береану: В Румъния има 302 присъди за корупция, мониторингът се вдига http://frognews.bg/news_106083/Bereanu-V-Rumaniia-ima-302-prisadi-za-koruptsiia-monitoringat-se-vdiga/

эполэт

"...над милион и сто хиляди души..."!Половината са миризливи мангали,а другата половина-целият държавен,административен апарат във формата 5 в 1,т.е.един или двама от семейството са на добре заплатена държавна,синекурна длъжност и на избори гласува вся рода:челяд,стринки,калековци...но,не идейно,а партийнокелепирската.Така се пази "кокалчето" в тези "вълчи"времена!Не можеш да се задавиш от него,но храни доволно,сигурно и...СТАБИЛНО!Дребните и средните предприемачи,от които зависи голяма част от набирането на средства в хазната за заплатите на "чантаджиите"-кучета ги яли!Имено последните избраха,а после разпиляха "Четата на Царя".Същото ще се случи и с "Бандата на Пожарникаря".Въпрос на време!

кака

Не слагайте знак за равенство между морала на министерската администрация и учителите. Тази храчка в посока хилядите учители, които учат и възпитават нацията е отвратителна. Ако и те са продажни - да закриваме държавата. Тази задъхана пледоария не отменя факта, че Танев беше слаб министър, египтологът - още повече.

Браво Минеков.Много точно.

ozzy

"Премиерът не се е обадил на министъра да го помоли за доброволна оставка. Това е практика в циливизованите държави. Министърът знае, че премиерът е прост. Премиерът се досеща, че министърът е интелигентен, а това е непоносимо. Освен това той не е "негов". Той е съмнителен."

ozzy

"аватарчо" несретнико пеевски, какво значи това - "Министърът вкара огромна сума европейски пари, пожела съкращение на ненужни университети и ремонт на закона за академично развитие. Грешка, фатална грешка. Вашата баба може да бъде вече професор дори и покойница / да благодарим на египтологията/."

ozzy

"аватарчо" измекярино, а какво мислите в кочината ПИК за това - "Танев имал недостатъци. Главният Мултак такива няма. Сътрапезникът на Пеевски също. Винетка означава любов. В земеделието и екологията ценят почтеността и разума. Това беше пожарникарският отговор на един европейски доклад."

Знаещ

Автарчо, мойто момче, далече няма да стигнеш с подобен език и невъзпитано поведение. Знам че в ГЕРБ и ДПС това е на почит, но играта свърши. Влизай в правия път иначе глад.

Avatar

Въх, мър майко! Костомолски боклук да ми прави забележка за езика! Я се погледнете вие какъв език използвате и тогава дирете кусури на другите! Аз, когато общувам с нормални хора, използвам и нормален език. Когато съм в среда на отрепки, използвам този език, понеже те само него разбират. За справка прочети коментарите на келеша ozzy.

ozzy

"аватарчо" тъпако, а ти въобще прочете ли по-горното?

tibia

Владислав Минеков е син на Величко Минеков. Той е и доказателство, че след гений в един род, гените си почиват. Кой го е чул, кой го познава и кой купува малките му пластики на тоя възвишен интелектуалец, който се беше хванал здраво за полата на Кунева да влиза в политиката? От известно време се намираме в състояние на "искрено и лично". Всеки изритан от доходно държавно местенце или неуспял кандидат за депутат или министър става........анализатор. И 1000 пъти да напише, че Борисов е пожарникар, Орбан казва друго и го каза днес пред цяла България. Това е! Няма я вече сладката тема за евроинтеграцията, която малка група сноби бяха приватизирали и от нея живееха заможно на фона на 200-те лева пенсия за учители, лекари и инженери! Стигна се дотам да вият по сайтовете, че ЕС загивал, бил джудже, само защото Борисов го приемат там като министър-председателя на България. Разбрахте ли сега кой лъже и маже и за некой лев е готов на всичко? Точно така - представителите на т.нар. интелигенция, които се оказаха нетолерантни, неграмотни, изпълнени с предразсъдъци, влюбени в привилегиите и в лесните пари некадърници!

Avatar

Браус!

Не се сърдете на Аватарчето, той е нов мутирал вид, вероятно от радиацията от Чернобил. Това е човешки индивид с два ануса.

честито!

Ана Баракова министър

дебелян пеевский

"Сега изясни ли Ви се" -- На мен отдавна ми е ясно, че сте порядъчно тъпичък, г-н Б.Борисов, но обяснете сега как се прилага за Танев, който очевидно се маха не заради доклада, от който никой не се интересува, а единствено защото след оттеглянето на ДСБ за него няма подкрепа от останалите реформатори и те искат да лапнат поста и ресурсите.

мокрица

Avatar бил имал два ануса? Явно това го пише някой с вкусовете и културата на бай Ставри! Ние сме все на опашката, защото у нас преобладават такива с три усти, шест ръце, 12 джоба и такива, които смятат, че съвест е вид мозъчен тумор!

Петя

Не драги Аватара и боледувал от вируса Зика с енцефалитни малформации на молкия мозък защото при него липсва главен-не му се сърдете

ozzy

Между другото не чух и не видях досега мнението на Мутрата за доклада на ЕК!?

мокрица

Петя, нали знаеш, че най-точни диагнози поставят пациентите с вече поставени диагнози /Фройд/!

Минеков, Минеков, старо яре от комунистически ояден и отгледан коч. Сега веят знамето на таланта на баща му, но не е сигурно дали нещата, които е правил ги е постигнал с талант или с правоверност пред партията и нейните прищевки. Минеков младши пък е цял професор в академията, само че и неговото израстване е свързано с баща му,

мокрица

ozzy, отвори си очите и ушите. Този път оценката за доклада я даде Виктор Орбан! Много си озъбен, драги, а това вреди на здравето.

Минеков младщи обаче никъде няма да го чуете да разказва какви имоти, пари, възможности има и е имал, благодарение на вярната служба на баща му към партията. Какви апартаменти, ателиета, заплатки и т.н., нещо, което далеч по талантливи хора от него и от баща му, няма и да помиришат. Но иначе е голям ступор на Вежди, на Бойко, на Герберистите, само дето не може да обясни как е хем против ГЕРБ, пък е близък с Куневата орда, която е в управлението с ГЕРБ. Иначе беше пророкувал за много неща, които разбира се не се случиха, защото едно е анализ, друго е злобно натякване и коментар срещу Веждито например. Само да припомня, че според Минеков, "Квадрат 500", щеше 1-во да падне, щото основите му бяха слаби, 2-ро, щеше да глътне около 100 милиона евро, защото има далавери, 3-то никога нямаше да се открие, защото имаше скандали в МК. Е, нищо от това не се случи, но Минеков не спира, къде ти, като те човърка злобата отвътре нямаш ясни мисли.

Развеселен

Бойко има да пази българска история, да строи... вие сте по докладите и доносите

24 часа, 14.05.2014 - 20:40

Меглена Кунева е кандидат за министър на образованието. Проф. Велислав Минеков: Меглена Кунева е нашият действителен представител в Европа. Меглена Кунева не е моят избор от вчера, този избор съм го направил напълно съзнателно и ако трябва съвсем накратко да изтъкна една причина, ще кажа, че е, защото тя го заслужава. Това е най-малката истина, която може да се каже за нея. Разбира се, мога да изпадна и в хвалебствия и ще го направя, защото тези хвалебствия вероятно са неудобни за нейните опоненти. Ще кажа също, че Меглена Кунева освен качествата си, които притежава като политик, е интелигентна, тя е интелектуалец в най-добрия смисъл на думата....

Николов

Браво Минеков, това за простотията и интелигентността ще бъде гордиевият възел за бъдещето на България. И когато той се разсече,ще настъпи чистото утро над България. И тогава такива вечно леко опиянени , развеселени типове , няма да ни хвърлят в тъча,че еди кой си строи и пази историята на България,че това е Спасителят в ръжта.

Развеселен

ще се реши на избори всичко това.

Да благодарим на Николов за смелостта да манифестира простотия и интелигентност, които така естествено и по детински непринудено е съчетал. Та той само в три изречения е казал всичко което знае. Това за бъдещия гордиев възел може да му донесе "Черноризец Храбър" с лента и звънче!

pro_bono

Tochno v desetkata!

Stoicho

Тоя минеков здраво ви бърка в здравето.Даже и биографията му сменихте. И ментета поствате. баба му предала Левски и била сталинист. Роби сте на простаци, не ви желая съвместното съжителство

тука е така

Г-н Минеков римляните отдавна са го казали,а ние в български вариант-хляб и зрелище-само че в Б-я само Зрелище!

tibia

Stoicho, бъркаш - не той на нас, а ние на него /и на вас/ бъркаме в здравето, понеже помним! Проф. Минеков ни показва как зрелищно се излага един нетърпелив за поста министър на културата интелектуалец и колко е сбъркал с Кунева. Какъв пожарникарски отговор, след като в РБ поне три партии му искат оставката на Танев и от лятото се бият за поста му? Да не излезе така, че културно идентифициращите се в тъмносиньо, са по-лакоми за постове и от ДПС!? Проф. Минеков има проблеми с реформаторите и заради това ги напусна. Доколкото разбирам е направил завой и е спрял на паркинга на БАН - вече е в инициативен комитет за издигане на акад. Стефан Воденичаров за президент. Лошото е, че пък на шефа на БАН му искат оставката, че не се вясва а Академията, а се занимавал с кампанията си в работно време. Та така. И да знаеш, че когато пишеш с латински букви името си, това не означава, че владееш чужд език. Също така личните имена - Стойчо, Минеков, Христо, Радан и др. се пишат с главна буква! Да си роб на простаци сигурно е гадно, но да си роб на подставени лица е унизително!

М.М.

Велислав Минеков май е налапал пожарникарския шланг без забърсване.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.