Велислав Минеков е скулптор, завършил в Национална художествена академия и в Хамбург, специалност металодизайн. В момента е професор в НХА. Бивш член на Националния съвет и на партията Движение "България за гражданите".

И тъй като явно нищо не разбирате защо министърът на просветата Тодор Танев е уволнен, ще си позволя да ви споделя някои изворни тайни.

Премиерът не се е обадил на министъра да го помоли за доброволна оставка. Това е практика в циливизованите държави. Министърът знае, че премиерът е прост. Премиерът се досеща, че министърът е интелигентен, а това е непоносимо. Освен това той не е "негов". Той е съмнителен.

ТОДОР ТАНЕВ ОБВИНИ ПАРТИЯТА НА КУНЕВА ЗА СМЯНАТА СИ

Министърът е неподкупен. Това е вредно. Министерството е златна кокошка за издигналата го партия /това е дългогодишна традиция и тежко нарушение на партийната дисциплина/. Министерството е фабрика за пари. Програмите, училищата, университетите и даже "робството" нямат никакво значение. Танев не се съобрази с партийната касичка. Непростима грешка.

Министърът мислеше, че дълбоко в душата на премиера има логика и даже грижа. Грешка. Слезлият от дървото може да стане човек, човекът не може да стане примат.

Министерството е гарант за спечелени парламентарни избори (ако министърът е съгласен). С помощта на инспектората винаги може да имате 200 - 300 000 гласа. Со кротце, благо и малко лобут. Министърът е гарант на своята партия и гарант за нейното следващо парламентарно представителство. Министърът може да дари своите работодатели с 15 - 25 народни представители (ако пожелае). Министерството е огромен, основен, държавен работодател. Ако не за учител, дъщеря ви може да бъде назначена чистачка (ако обича партията на министъра).

Министърът вкара огромна сума европейски пари, пожела съкращение на ненужни университети и ремонт на закона за академично развитие. Грешка, фатална грешка. Вашата баба може да бъде вече професор дори и покойница / да благодарим на египтологията/.

Новият министър трябва да бъде прост. Може да бъде интелигентен, но управляем и подкупен. Добре е да е посредствен и малко мръсник. Добре е да бъде безсрамно подкупен.

Танев имал недостатъци. Главният Мултак такива няма. Сътрапезникът на Пеевски също. Винетка означава любов. В земеделието и екологията ценят почтеността и разума.

Това беше пожарникарският отговор на един европейски доклад.

Победа за "робите" в невъзможността за "съвместно съжителство" между интелекта и властващата простотия.

Бродирайте знамето.