Американският актьор Ейб Вигода, обявяван по погрешка няколко пъти досега за мъртъв, почина на 94-годишна възраст, съобщи в. "Дейли телеграф".

Самото му име може би не говори кой знае какво на хората. Човек обаче трябва само да се сети, че той изигра навремето една от главните роли във филма "Кръстникът". Той се превъплъти в образа на Салваторе Тесио - близък довереник на дон Вито Корлеоне.

В края на филма и на едноименния роман Тесио става предател в желанието си да наследи починалия дон Вито и да заеме мястото на сина му Майкъл.

"Кажи на Майк, че всичко беше бизнес" - тази знаменита реплика той произнася, когато е разкрит и предстои да бъде екзекутиран.

Потвърждението на смъртта на Ейб Вигода в случая бе много необходимо, отбелязва "Дейли телеграф". На няколко пъти досега той е бил по погрешка обявяван за мъртъв.

За първи път това става през 1982 г., при това на страниците на реномираното списание "Пийпъл". Вигода обаче проявява чувство з хумор и се снима, седнал в ковчег със списанието в ръце.

Пет години телевизионна репортерка разказа за "покойния Ейб Вигода".

Оттогава неведнъж бяха пускани майтапчийски слухове за кончината на актьора. А Дейвид Летерман го представи в шоуто си с думите: "Ти си всичко друго, но не и умрял."