Добра новина за феновете на истинските "Междузвездни войни" - изпълнителите на главните роли в оригиналната трилогия подтвърдиха участието си в седмия епизод на легендарната сага. Това заявиха на официалния сайт на продукцията "старите кучета" Харисън Форд, Марк Хамил и Кари Фишър (съответно Хан Соло, Люк Скайуокър и принцеса Лея). 

Покрай това продуцентите на "Междузвездни войни. Епизод VII" обявиха целия каст на филма. Към Форд, Хамил и Фишър, в серията се присъединява нова тройка водещи персонажи - 22-годишният британец Джон Бойег, англичанката Дейзи Ридли и Доналд Глийсън - син на ирландския актьор Брендън Глийсън (известен като Бил Уизли от филмите за Хари Потър).

В култовия за поколения филм ще участват още: Адам Драйвър, Анди Съркис (Ам-Гъл от "Властелинът на пръстените") и Иън Брейди ("Лонгфорд)", както и Макс фон Сюдов (85-годишният шведски актьор е играл във филми на самия Ингмар Бергман). На снимачната площадка се връщат и Антъни Даниелс, Кени Бейкър и Питър Мейхю, които в много серии на поредицата изпълняваха ролите на андроидите C-3PO и R2-D2, и на Чубака.

Холивудският режисьор Джей Джей Абрамс (известен с филми като "Мисията невъзможна 3" и "Стартрек") заяви, че много се радва да работи именно с този актьорски състав. "Вълнуващо и даже няка сюрреалистично е да виждаш как любими звезди и прекрасни нови актьори заедно връщат живота на този магичен свят", заяви режисьорът.

Снимките започват през май в британската киностудия Pinewood уже в мае, а премиерата е заложена за 18 декември 2015 г. Действието в новия филм се развива 30 години след събитията от 6-а серия "Завръщането на джедаите", заснета през 1983 г. именно с тримата днешни "ветерани". В центъра на сюжета, естествено, са поостарелите Люк Скайоукър, принцеса Лея и вездесъщият Хан Соло.

Седмият епизод всъщност е първи филм, откакто компанията Walt Disney купи франчайза и смята не само да продължи сагата, а и да снима два съвсем отделни филма за Вселената на "Междузвездни войни".