Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Висшият съдебен съвет (ВСС) не започва дисциплинарни производства външен и вътрешен натиск. Необходима е реформа и независима оценка на работата на прокуратурата. Европейската комисия изразява съжаление, че парламентът е отхвърлил Закона за борба с корупцията.

Това са основните моменти в доклада за реформите в правосъдието и вътрешните работи в България, който Европейската комисия се очаква да обяви в сряда.

От доклада става ясно още, че поводът за констатацията за ВСС се корени в аферата с изтеклите записи на разговори между съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова.

Клуб Z се запозна със съдържанието на 13-страничния документ, който за девета поредна година отчита, че в България липсва устойчив напредък в борбата с корупцията.

Що се отнася до независимостта на съдиите Европейската комисия отбелязва, че "е окуражително да се види, че българските съдии говорят открито в подкрепа на реформата в правосъдието".

Това е здравословен знак за нова по-уверена в себе си култура, развиваща се сред българските магистрати, пише още в доклада.

Очаквайте подробности!

Ключови думи

Коментари

ozzy

"Добра новина: самосрутват се", "Екатерина Захариева: Евродокладът ще е обективен – няма достатъчен напредък", "Кунева предупреждава за лош доклад от Брюксел заради "Яневагейт", "аватарчо" тези чете ли ги? Какво ще правим сега - продължаваме с АБВ, с "патриотите", с проМутренските остатъци на РБ и по-тайно с Нереза, и така до края по светлия път на Царските червени боклуци -до небитието .

ozzy

" Комисия отбелязва, че "е окуражително да се види, че българските съдии говорят открито в подкрепа на реформата в правосъдието". Някои червени боклуци тука скочиха, "като как така съдиите ще говорят открито?","аватарчо" за тебе и бандата ти измекяри "намеквам".

Той не е червен боклук. Той е боклук (обикновен)

дебелян пеевский

От ЕК няма да бутнат Бойко, защото той носи гласове на Юнкер в ЕП. Така че докладът ще мине и ще замине, както тия преди него.

дебелян пеевский

Минуса, искаш ли бас?

Ценко

Не знам за ЕК, ама Бойко яко се е конфронтирал с половин Европа и особено с Меркел. Така че подкрепа - да, но пари - не!

Хахааа

Много хубав доклад. Сега, след спирането на инвестициите, да секнат и фондовете. БВП-то - в мазето. Опраскването си е целокупно. Но, суверенът така е повелил.

кои инвестиции са спрели бе, льольо? ай пък мърдайте ги малко тия мозъци преди да пишете.

Питащ

А проверка на протестърския министър Иванов за това, че подари Химко на Делян Пеевски - кога?€€€Писмото от ANJ Group Corp. е заведено още на 19-и ноември във ведомството на бившия министър Още на 19-и ноември в Министерството на правосъдието е получено становище от ANJ Group Corp. до министъра на правосъдието Христо Иванов. Това съобщават от ведомството в писмо до медиите. От него става ясно, че бившият министър си е замълчал за сигнала. В становището собственикът на дружеството Ян Аронов оспорва условията, определени от синдика на „Химко” АД (в несъстоятелност) за преговорите по пряко договаряне за осребряване на имуществото на „Химко” АД , и настоява за проверка по случая. Месец по-късно – на 28.12.2015 г., след като министър Екатерина Захариева се запознава със случая, разпорежда на Инспектората на Министерството на правосъдието да извърши проверка на Росица Томова в качеството й на синдик по т.д. №290/2004 г. по описа на ОС – Враца, във връзка с изложеното в сигнала. След приключването на проверката, запознаването на министър Захариева с резултатите от нея и известяването на г-н Аронов, информацията ще бъде публично оповестена предвид големия медиен интерес към случая. €€€

;od

чиста ЗЕЛКА с праз!

Алексиев

Значи, какво имаме по случая Химко: 1. една хамериканска компания, собственост на руснака Аронов и регистрирана на адреса на жилището му (разследване на бТВ) 2. едно писмо от Аронов за недоказано искане за подкупи от името на премиера 3. скриване на писмото, получено още през м. ноември от великия реформатор Христо Иванов И накрая – една държава, която работи на празни обороти, защото някакви мошеници, които се пишат реформатори, налагат на институциите й да се занимават с техните клюки и интриги!

Алексиев, ти си руско говняно цукало !

ЦАЦАРОВ - КВАРТАЛЕН ПРОКУРОР В СТОЛИПИНОВО !!!

РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ - ПОЖИЗНЕН ПРЕЗИДЕНТ! БОЙКО БОРИСОВ - ПОЖИЗНЕН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ! ------------------------------------------- ЦАЦАРОВ - КВАРТАЛЕН ПРОКУРОР В СТОЛИПИНОВО Михаиъ Миков - на майната си ... Перхидролния КРЕТЕН В ЗАТВОРА !

За всички пътуващи по българските магистрали, и по-специално по "Хемус" : Милко Калайджиев - Камъните падат Да се чувстват поздравени и 1 500 000 граждани, живеещи в разпадащи се панелки, които излъгаха отново. За сметка на това във София видях санирани доста нови блокчета на връзкари в Елитния Лозенец.

socialen

Пак писаха Двойка на неграмотния Борисов и на Турлюгювеча на Борисов, незнайно защо наречен от някои "правителство".

socialen

При Борисов и Цветанов Корупцията достигна невиждани досега висини!

Празен тъпан

И какво прави главният инспектор на съдебната власт?

Кабакчиев

Не е лошо г-н Желев да обясни смисъла на заглавието на статията си "Брюксел иска независима проверка на прокуратурата". Независима проверка на прокуратурата е изключително трудно или по-скоро просто невъзможно да се осъществи вътре в България. Ако Брюксел иска "независима проверка" и знае, че тя не може да се осъществи в България, следва заглавието да бъде "Очаква се Брюксел да направи независима проверка на прокуратурата" - или подобно. Но Брюксел да знае, че независима проверка на прокуратурата е невъзможна в България и същевременно да я иска ... Това е нонсенс. Отделен е въпросът, ако Брюксел НЕ ЗНАЕ, че независима проверка на прокуратурата е невъзможно да се осъществи в България. Ако е така, това е брюкселска некомпетентност. Тотална! Да се надяваме, че не е такъв случаят. Но така или иначе, г-н Желев, как ще обясните заглавието си?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.