Мениджърът на "Литекс" Стойчо Стоилов отново съзира "политически интерес" зад ваденето на отбора от "А" група. Адресът е "Левски", срещу който "оранжевите" бяха извадени от терена в края на миналата година и след това последва наказанието на комисиите на БФС. В сряда Изпълкомът на централата отказа да върне "Литекс" в елита, тъй като по документи няма такова право.

Веднага след това от Ловеч излязоха с позиция, че ще си търсят правата по съдебен път и може да заведат дело срещу БФС за пропуснати ползи. В същото време отборът води подготовка в чужбина. И може да продължи участието си в турнира за Купата.

"В момента имаме нужда да се съберем и да помислим какво е най-добро за клуба. Сега се действа целенасочено срещу нашия отбор. И това не е от 1-2 месеца, а от цяла година. Така се стигна до нашето изваждане от групата, коментира Стоилов пред БНТ. - Да, ние направихме своите грешки, но БФС чете правилника така, както дяволът чете евангелието. Под политически натиск се взе решение срещу футбола в България. Най-много ме е яд на футболните хора в изпълкома, че направиха това."

На въпрос откъде е политическият натиск, той отговори така:

"Има политически интерес от собственика на "Левски" да сме извадени от групата. Купата вече е една от целите ни. Нека да видим до 2-3 дни какво ще решим за клуба, ще видим какво ще стане." 

"Не мисля, че играчите ни ще напуснат, те си имат договори. Ще имаме разговори с тях, но не мисля, че те ще искат да напуснат. Обявихме си програмата, ще имаме големи мачове в Испания, тези двубои може да се окажат повратни за кариерите им. Срещаме съперници от Шампионската лига там, знаете, така че може да се докажат", завърши Стоилов.