Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Даеш" ("Ислямска държава") има свое приложение за криптирана комуникация.

Това съобщи компанията Ghost Security пред онлайн изданието Defense One.

Приложението е алтернативен метод за комуникация, след като службите са разкрили досегашните предпочитания на джихадистката организация за поддържане на контакти в интернет.

В края на 2015 г. Ghost Security и разузнавателни агенции открили каналите за комуникация на "Даеш" в приложението Telegram и чрез директни лични съобщения в туитър. Специалистите по киберсигурност открили и ново приложение, за което се смята, че е създадено от организацията.

То се казва Alrawi и разполага с функция за криптирана чат комуникация. Техническото ниво отстъпва значително на Telegram или на другите подобни приложения, но показва, че "Даеш" активно работи, за да си осигури още по-сигурна комуникация. Ghost Security не коментира как приложението се разпространява между членовете на организацията.

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Това прилича на фирмен пиар на тия "Ghost Security", преразказана от нашия професор по всичкология във Флорида. Ако някой иска да си направи сериозна мрежа за криптиран чат, няма никаква нужда да си губи времето да прави приложение, просто си дърпа един от няколкото читави XMPP клиента с OTR и проблемите са му решени завинаги, при това без да се грижи за инфраструктура - може да ползва спокойно кой да е XMPP сървър, каквито има безброй, вкл. гугълските.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.