Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на партия „Ред, законност и справедливост“ (РЗС) Яне Янев потвърди версията на премиера Бойко Борисов, че СМС-ът, от който става ясно, че някой докладва в реално време на Борисов какво се обсъжда на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС), му е пратен от негов съветник. „Да, аз изпратих SMS-а. Като съветник на г-н Борисов съм длъжен да го информирам за случващото се около него“, казва Янев, цитиран от в. „Струма“.

Янев, който беше върл политически противник на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и се заканваше да го уволни в предизборната кампания за президент през 2011 г., сега е съветник на премиера по въпросите за борба с корупцията.

С изказването си Янев подава сериозна следа в изясняването на въпроса кой докладва на Борисов.

Съдържанието на СМС-а категорично доказва, че то е написано от човек, който може да участва в гласуване на решение на ВСС – с други думи може да е само член на кадровия орган: „Lozan Panov otnovo predlozi da Vi vikame vav VSS po zapisite za dvete kaki. Ne go priehme.”

Връзка "Сандански"

През 2012 г. при съставянето на този състав на ВСС РЗС беше парламентарно представена партия. По предложение на партията на Янев Народното събрание избира за член на съвета Димитър Узунов – завършил е Висшия институт за подготовка на офицери и за научноизследователската дейност на МВР със специалност “Охрана на обществения ред и борба с престъпността”. Узунов бе и председател на Районния съд в Сандански (Янев пък бе кандидат за кмет в Сандански). От началото на мандата на ВСС Узунов, който бе председател на Комисия “Съдебна администрация”, а сега оглавява Комисията по бюджет и финанси във ВСС, е сочен в медиите като „лейтенантът“ на Борисов в кадровия орган, според източници на „Съдебни репортажи“ от съвета бившият районен съдия често парадил със СМС-ите, които получава от премиера, а в изтеклите записи Владимира Янева го посочва като „човекът на Бойко“ там. Пред “Дневник” Узунов отрече той да е човекът, изпратил съобщението до Борисов.

На 12 ноември в поредното парче от разговорите, публикувано от „Биволъ“, Янева разказва на събеседниците си хронологията по опита за спасяването й. Дотогава е станало ясно, че Борисов е натиснал Цацаров да я „опраска“, а председателят на ВАС Георги Колев е сговарял членове на ВСС преди отстраняването й заради делото „Червей“. Янева твърди, че след изказването на премиера, че заслужава 400 години затвор заради незаконните разрешения по разработката, му изпратила СМС, в който написала, че не е, „извинявайте“, нарушила закона.

„Не минават и три минути“ и й се обадил „Митко Узунов“, който я попитал дали има „Вайбър“, казва Янева на събеседниците си. „А нали знаеш, че Митко Узунов е неговия човек в Съвета и с който комуникира и за всичко той му отговаря. Не минават и три минути, звъни ми Митко на Вайбъра и ми казва: „Току що ми се обади човекът от Брюксел и каза да не се притесняваш, че това изказване го е направил само за пред медиите, за 400-те години. Въобще да не го мислиш, да не се притесняваш“, продължава разказът, който изглежда повече от достоверен, тъй като бившата шефка на СГС се ползваше с протекциите на съвета и бе част от съдебната номенклатура.

По-нататък в записа Янева сочи, че получила ново успокоителното известие. „Минават още 10-15 минути отварям си аз вайбъра и гледам от един непознат номер следното съобщение: „И тук вятърът е много силен. Синоптиците казват, че времето ще се оправи. Да не забравяме, че Сандански е най-топлият град. Ако Митко каже, можем да отидем да се разходим в парка.“

"Няма от кой друг да е. (Румяна Ченалова: Да, да, да, да) Нали, вече как. (Румяна Ченалова: Да, да, да) И с Митко съм говорила 10 минути по-рано. И тук вятърът е силен и така нататък и така нататъка. От друго място, че се обаждат. И за Митко ти говори и така“.

„Аз вече съвсем се успокоявам. Милка ми се обажда и ми казва: Не се притеснявай, Митко ми се обади и ми каза, че е говорил знаеш с кой. И че всичко е наред и няма проблеми“.

И малко действия във ВСС

Съпоставката със събитията на заседанието на ВСС от февруари, когато кадровиците отстраняват Янева, показва, че Узунов е демонстрирал сериозна загриженост за съдийката. Пред колегите си той прави предложение точката за отстраняването й да бъде отложена, за да бъде поканена Янева за изслушване в съвета – практика, която до този момент кадровият орган не е приложил при отстраняването на нито един магистрат.

В „изслушането“ на Бойко Борисов в четвъртък, Димитър Узунов също активно участва. Първо взима думата, за да похвали премиера – казва, че за първи път съдебната власт разполага „с не лош бюджет, за първи път предложеният съдебната система бюджет се доближава до този, който правителството и Народното събрание е одобрил“. След това отново взима думата, за да попита Борисов какво е неговото обяснение „защо се пуска този смс, защо се показва“, а после, на призива на премиера от срещата да излезе нещо позитивно и всеки да се гледа работата, Узунов реагира емоционално – как да стане това като се „показват СМС-и, започваме едно безсмислено обяснение, режим някакъв“. Възмущението му от постъпката на председателя на ВКС не стихва и докато Лозан Панов говори пред ВСС и Борисов, Димитър Узунов го прекъсва многократно с въпрос защо е показал изобличаващото съобщение.

Аферата "Баджанака"

Справка на „Съдебни репортажи“ показва, че още през 2009 г. името на Димитър Узунов се свръзва с лидера на РЗС. Малко след скандала „Красьо Черния“ се разразява втори, в който по подобие на първия със сочения за лобист в съдебната система Красимир Георгиев, се твърди, че в благоевградския съдебен район действа „баджанака“. По това време ВСС извършва проверка, свързана със съмнения за конфликт на интереси на председателя на Благоевградския окръжен съд Красимир Аршинков (в съда правораздава и братът на Димитър Узунов – Петър Узунов). Лидерът на РЗС Яне Янев, който към онзи момент е и председател на парламентарната антикорупционна и етична комисия съобщава, че са получени данни, че съдии от благоевградския регион били от кръга на Баджанака.

Според публикация в „Правен свят“ комисията, оглавявана от Янев привикала 15 магистрати от района, за да ги преслуша, членове на ВСС се намесили и предотвратили разпита на съдии пред парламентарна комисия. В края на декември съветът решава да изпрати трима души в Благоевград, за да проверят ситуацията в окръжния съд.

Кадровиците проверяват и информацията, че Петър Узунов си е позволил да обижда Красимир Аршинков в интернет форуми. Заради скандала Аршинков напуска поста, а в конкурса за нов председател на Окръжния съд в Благоевград участва Димитър Узунов. В проверката тримата членове на ВСС получават информация за връзки на Яне Янев в магистратски среди както в Сандански, така и в Благоевград, пише в края на 2009 г. „Правен свят“. Източници на изданието от ВСС заявяват, че именно Узунов е човекът, за когото Янев лобира за шефското място в Благоевград.

И още съвпадения

Извод, че избраните от парламентарната квота членове на ВСС не забравят кой ги е издигнал, може да се направи и от един друг ключов епизод за съдебната власт с участието на Димитър Узунов и съветника на Борисов Яне Янев. По време на втория конкурс за председател на ВКС, съдия Лозан Панов, под чиято кандидатура стои и подписът на Узунов, претърпява инцидент – блъснат е на пешеходна пътека. Събитието кара Панов да заяви, че иска да се оттегли от процедурата, а в болницата, където се намира, го посещават членовете на ВСС Милка Итова и Димитър Узунов, за да го увещават да не се отказва от конкурса. Притеснени от решението на съдия Панов Узунов и Итова правят меко казано дискредитиращи кадровия орган изказвания. Пред журналисти Димитър Узунов риторично пита каква надпревара ще е това, ако в нея участва само заместник-председателката на ВКС?

„Попитахме го (съдия Панов – б.а.) има ли някакви притеснения, някой да…не казва нищо. Той, между другото, е под медикаменти”, обяснява Узунов, който прави странното предложение, че целта на злополуката е да се дискредитира другия кандидат съдия Павлина Панова. „Ако остане сама, каква надпревара ще е това?“, пита Узунов. Итова стига и по-далеч като изказва предположение, че процедурата за избор трябва да бъде прекратена заради отказа на съдия Панов да участва в нея. “Ако той (съдия Панов) поддържа категорично молбата си за отказ, може би ще бъде честно и другият кандидат да се оттегли и да се прекрати процедурата”, казва Итова. В крайна сметка ВСС не се съобразява с желанието на Панов да се оттегли и спира за седмица процедурата.

Седмица по-късно съдия Панов действително преосмисли решението си и се яви пред ВСС, за да декларира готовност да участва в конкурса за председател на ВКС. Ден по-рано обаче, на 16 декември, новината е съобщена вече от лидера на „Ред, законност и справедливост” (РЗС) Яне Янев. „В съдебната система има немалко почтени съдии с ново мислене, и един от тях е Лозан Панов. Прави му чест, че въпреки тежкия инцидент, който претърпя и въпреки нараняванията и физическите проблеми, които има, той е депозирал молба, че е съгласен да продължи участието си в конкурса за председател на ВКС“, казва Янев, цитиран от Блиц. Лидерът на РЗС допълва, че „това е много добра новина за съдебната система”. Не става ясно какво е официалното обяснение на Янев за причините на своята толкова добра осведоменост “преди всички”.

Този четвъртък в опит да намали щетите от изобличаващото разкритие на председателя на ВКС, че на премиера му докладват от ВСС, Борисов казва, че само веднъж се е месил в съдебната система, припомняйки инцидента с тогавашния кандидат за най-високия съдийски пост, подкрепен от мнозинството около Цацаров и Колев. „С кое аз заслужавам да остава непрекъснато оттенък в медиите и в обществото, че аз ви се меся, като не се меся. И днеска пак с всичко това излиза, че някакви такива неща стават. Задкулисие! В кое е задкулисието? Аз съм му се молил (на Лозан Панов – б.а.) и пратих цялата охрана да е спокоен, да се яви, да не си мисли, че има задкулисие, да има нещо, каквото и да било при този инцидент, че е абсолютно случаен. Изяснихме докрай. Това ми е намесата“, обяснява Борисов, който минути по-късно, разкритикуван за подмяната на конституционните промени от Панов, ще го обвини в политически изказвания.

Лийдът в изказването на премиера пред ВСС ще се материализира ден по-късно в декларация на партия РЗС срещу председателя на ВКС. Ето и целия й текст, цитиран от „OFFnews“:

„В съдебната система е необходима спешна операция без упойка, а не бутафория тип Христо Иванов, Радан Кънев и сие. Вчерашната есемесна стрелба, която откри председателят на ВКС Лозан Панов, е свидетелство, че между съдебната система в този вид и грубата политическа игра има опасно малка дистанция. При един по-задълбочен анализ на случващото се вижда, че лобистки среди на магистрати, обвързани с мега-богати адвокатски кантори, се стремят да овладеят върха на съдебната система.
Нелепо е точно те да говорят за “разделение на властите”, докато в същото време видимо се опитват целенасочено и координирано да внедрят протежетата си за административни ръководители на ключовите съдилища. Лесно е да се види техният двоен аршин – обърнете внимание в коя медия и в каква светлина най-често са се появявали подсладените образи на Панов и Христо Иванов. Вижте и дали в същата медийна групировка има публикации и анализи относно «славното» минало на тези герои. И двамата сякаш са се родили вчера – ни дума за пътя им до министерският пост или топлото място във ВКС. През 2006 година Ахмед Доган и Сергей Станишев бяха на върха на силите си. #Кой точно тогава направи Лозан Панов шеф на Административен съд – София? Абсурд е към днешна дата същият този човек, лансиран от най-ретроградните кръгове в новата ни политическа история, да бъде изкарван независим реформатор.

Измина немалко време от избирането на г-н Панов във ВКС – нека видим с какво има да се похвали. Защото, особено напоследък, изглежда, че той влага времето и енергията си в демонстриране на геройски пози в публичното пространство и остава съмнение доколко и как всъщност върши отговорната работа на високия си обществен пост.

Къде са смелият коментар и действия на г-н Панов по знаковите дела в неговия съд? Нека дава пример с тежестта на работата си, а не да дава работа на медиите с тежеста на позите си. Както и би било обективно медиите на наточилите зъби за овладяване на съдебната система да си направят труда да отразяват и качеството на работата на своите любимци, а не само «речите» и есемесите им“.

Пред в. “Струма“ лидерът на РЗС направи и друго внушение, свързано с ниските резултати на теста за съдебни помощници на съпругата на Янев Галя Янева, която работи в Софийския градски съд, където бе назначена в мандата на Владимира Янева. Тя е сред 14-те съдебни помощници, които не издържат теста и ще бъдат освободени от работа от председателя на съда Калоян Топалов. Това засега не се е случило, тъй като веднага след излизане на резултата от атестацията Янева напуска сградата на съда и впоследствие праща болничен, издаден в Сандански, съобщи преди дни „Правен свят“.

По този повод премиерският съветник Янев казва: „Някой иска Галя да стане жертва на войната, която Лозан Панов обяви на премиера Бойко Борисов. Атакувайки Галя, атакуват мен, а тъй като съм съветник на Бойко Борисов, и него“.

Думите на Янев напълно съвпадат с тезите в медиите на депутатата Делян Пеевски (за когото Румяна Ченалова казва, че съдийските назначения минават за съгласуване през него, а кандидатите за председатели на съдилища са водени при него на „предварителен разговор) за съдия Лозан Панов, срещу когото започна яростна медийна кампания след речта му на 135-годишнината от създаването на ВКС, в която съдия № 1 призова колегите си да не мълчат, когато реформата в управлението на съдебната власт се подменя от осигуряване на независимост в съда в осигуряване на още по-затегнат контрол на главния прокурор над кадровите решения във ВСС.

Анализът е от "Съдебни репортажи". Публикуваме го с кратки съкращения. Заглавието и вътрешните заглавия са на Клуб Z.

Ключови думи

Коментари

отврат

Нищо чудно, че няма коментари. Толкова е гнусно!

Сега ще се развърти чорапа с ла**та, за да се омаже и последното неомазано място, за да се докаже, че този СМС и всички действия на "премиера"(за мен вече не е) са в името на "оправянето" и благото на отрудения българин. Утре като ви каже да не се оплаквате 'щот видите ли ходите на почивка в Гърция по неговата магистрала(и то за без пари :) ) и че изкъсо трябвало да държи българите, и че ще биел този и ония заради "меркане" с домати пак да му се посмеете и зарадвате.

дебелян пеевский

Център до Аватар, Център до Аватар, явете се незабавно тук с опорни точки 7, 9, 11 и 13. Център до Аватар, край.

Утре пак да му повярвате и нека не се заема ефирно време с глупостите за прозрачност. Най-вероятно това му е служебния телефон, който се плаща от данъкоплатеца. СМС-а от черен стана бял. Дистанцирам се от "държавните" "институции". Те не са легитимен израз на моята воля като гражданин, а премиерът ви е лъжец. Всичко в "държавата" е изтъкано от лъжа и измама - престъпен апарат, който съсипва живота на гражданите и тяхното поколение.

Avatar

Той тоя ви "анализ" е толкова анализ, колкото е анализ и твърдението, че две и две е равно на четири. Какво му е аналитичното в това да навържеш нескончаем низ от известни факти, та да замяза текста на манджа с грозгье и да се откаже човек изобщо да го чете? И това всичкото с цел да породиш съмнения, че някой си съдия от ВСС бил изпратил смс на Яне Янев, пък той го препратил на Премиера. И ако това наистина е така, то какво следва? Тъпата интрига с внушаването на някаква секретност на заседанието на ВСС, при положение, че същото е открито и се излъчва пряко за всички журналисти, няма как да внуши усещане за някакво гигантско нарушение, както ви се иска. Както заседанията на Министерски съвет, така и тези на ВСС трябва да са публични, освен ако не се обсъждат въпроси, изискващи определена степен на секретност - по казуси свързани с националната сигурност или с разкриването на криминални престъпления. Щом господата съдии получават финансиране от нашите данъци, то те дължат прозрачност и отчетност на тези, които ги издържат. От там на сетне, дали си комуникират с факсове, пощенски гълъби или куриери, си е тяхна работа. Но тук е много важно да се спомене отблъскващата наглост на журналистическата мафия! Слугинажът на най-големите престъпници в България оврещя ефира заради това, че официалният представител на гражданите, избраният с общонационален вот Премиер на страната, нямал право да бъде информиран за същото, за което стотиците некадърни наглеци с микрофони, неизбирани от НИКОГО, а назначени за да изпълняват мръсни поръчки, са информирани на минутата! От къде на къде бе, синковци мамини? От къде на къде ни надувате главите с претенциите си и се приемате за по-висша власт от тази, ИЗБРАНА ОТ СУВЕРЕНА? Кой ви е давал право да воайорствате във ВСС? А в МС? А по къщите на хората? След опитите ви да се изкарате привилегирована, че даже и богоизбрана каста, обявявайки търсенето на отговорност от журналисти за извършени престъпления за посегателства над свободата на словото, сега се опитвате да ни убедите, че притежавате и делегирани свише права над информацията! И громите Премиера за това, че също бил информиран! Я да си озаптите малко мераците и наглите претенции за ексклузивни права и да спрете да ни занимавате с невежеството си, че едвам се траете вече!

И все пак Бойко и герб са най малкото зло Ако имаше други по добри щяхме да изберем тях Но другите са още по голяма мафия

Алооо, журналисти има ли? „Минават още 10-15 минути отварям си аз вайбъра и гледам от един непознат номер следното съобщение: „И тук вятърът е много силен. Синоптиците казват, че времето ще се оправи. Да не забравяме, че Сандански е най-топлият град. Ако Митко каже, можем да отидем да се разходим в парка.“

Avatar

Десебарската тролиада да не ми цъка минуси, щото ми дреме на дедовия за минусите ви, а да ответи с думи прости - поради что Премиерът Борисов не трябва да е уведомен за нещо, за което са уведомени всичките журналя на секундата? Някакви правдоподобни версии? Или лабАраторията още не ги е спуснала?

Много миришете, страшно много, по изгнил труп не съм виждал.Не в съюз с мафията, вие сте мафията.Вие сте по долнопробни от комунистите, защото сте онази част от тях, която е най- безскрупулната и крадлива.

vikame/priehme. Само дебил като теб може да не разчете значението на тия два глагола в ПЪРВО лице.

Николов

Абе ,мислите ли ,че сме такива малоумници ,за да повярваме на Янка.Нали е на служба при Б.Б. И затова лъжата му е толкова дърта и гнусна. Но разочарованието ми е за Милка. Милке, Милке- и ти ли ,Милке! Май ,Милке ще трябва да се върнеш и да прочетеш романа " Тютюн" . Виж образа на Ирина, не вървиш ли по нейния път?

Яне Сандански

Ако не беше Бойко да оправи държавата, сега щеше да има вече купони за всичко и само руски знамена​!!!

Яне Янев български политик Роден: 22 април 1971 г. Сандански, България

По предложение на партията на Янев Народното събрание избира за член на съвета Димитър Узунов

бившият районен съдия често парадил със СМС-ите, които получава от премиера

в изтеклите записи Владимира Янева го посочва като „човекът на Бойко“ там

„И тук вятърът е много силен. Синоптиците казват, че времето ще се оправи. Да не забравяме, че Сандански е най-топлият град. Ако Митко каже, можем да отидем да се разходим в парка.“

„Току що ми се обади човекът от Брюксел и каза да не се притесняваш, че това изказване го е направил само за пред медиите, за 400-те години. Въобще да не го мислиш, да не се притесняваш“; „Lozan Panov otnovo predlozi da Vi vikame vav VSS po zapisite za dvete kaki. Ne go priehme.”

Тъпото селянче изведнъж освети интригантското кълбо. Шок и ужас! Кото чужд гроб копае, сам пада в него.

Провалът на гейта е май-малкият ви проблем, честна дума.

Кво праим с Червеите сега?

:)

Зрънца, които ми харесаха: "членове на ВСС се намесили и предотвратили разпита на съдии пред парламентарна комисия." !!! "Извод, че избраните от парламентарната квота членове на ВСС не забравят кой ги е издигнал, може да се направи" - Да, определено. Всеки, мислил за конструкцията на държавата, е наясно, че съдебната система е последния защитен вал на партийното и олигархичното. "Каките", Узунов и прочее изобщо не ме учудват. Учудва ме целенасочената извадка, която КОЙ прави. :)

Николова

Прочетете този "анализ". Сега влезте в сайта frognews. Сега прочетете "Панов удари в земята Борисов". Сега разгледайте снимките на "авторите" в сайта на редактора на Брендо. Е, сега знаете кои се канят да ни управляват, чисто нови и в бяло /а колко са черни душите им!/. Псувня ще бъде най-естествената ви реакция! Не се въздържайте. Всички нормални хора сме така!

Само нема да ни пуашиш!

Зле си е избрал съветниците. Единият по-висок от него, другият -- по-умен.

Алексиев

НЯКОЛКО ПРОПУСНАТИ ВЪПРОСА Тези дни непрекъснато се задава въпросът защо премиерът изпрати смс на Лозан Панов. Но никой не пита Лозан Панов: ЗАЩО ПОКАЗА ТОЗИ СМС НА МЕДИИТЕ? Изпращането на смс е вид междуличностно общуване. Разговор между двама души, на каквото има право всеки гражданин, какъвто и публичен пост да заема. Такъв разговор не е официално изявление на длъжностно лице. Публикуването на част от такъв разговор никога не може да даде точна представа за някаква ситуация, защото обикновено е предхождан от предишни реплики, които са неизвестни за широката публика. Част от разговор, изваден от контекста, може да се тълкува по хиляди начини и точно по тази причина ние сме направо жертви на анонимно подхвърляни в общественото пространство тенденциозно подбрани парчета от незаконни записи. Какво направи Лозан Панов с показването на получения от премиера смс? Продължи същата незаконна и манипулативна практика! При това под предлог за прозрачност пред обществото! А защо не ни е показвал досега какви смс-и си е разменял преди с г-н Борисов? Защо не е публикувал разговорите си с него? Те тайна ли са? Злепоставят ли някого? Може би самия него? С публикуването на междуличностната им кореспонденция с премиера Лозан Панов показа, че иска да го злепостави. Според него не било редно премиерът да знае какво е говорил по негов адрес пред колегите си във ВСС и пред всички медии. Защо да не е редно? И сега да зададем въпроса: КАТО КАКЪВ Е СПОМЕНАТ ПРЕМИЕРА НА ТОВА ЗАСЕДАНИЕ? Като потенциален обвиняем във връзка с “Яневагейт”, нали? Прав е Панов, обвиняемите не трябва да знаят какво им готви съдебната система. Точно затова някои си позволяват да упрекват премиера, че се яви на заседанието неповикан и непоканен. Само че този ред се отнася до вече получилите обвинение, а не до премиера на една държава, когото съдът в лицето на Панов от месеци се чуди как да намеси в една афера. И сега задаваме следващия въпрос: АКО ГО СМЯТАТ ЗА ПОТЕНЦИАЛЕН ОБВИНЯЕМ, ОТКОГА ЯВЯВАНЕТО НА ОБВИНЯЕМ В СЪДА СЕ ТЪЛКУВА КАТО НАТИСК? Защото Борисов отиде на публичното заседание на ВСС като потенциален обвиняем, а не като премиер! И - хаха! Никой от членовете на съвета не намери законов повод да го разпита за “Яневагейт”! Гафът с прекъсването на заседанието на ВСС заради едно лично съобщение и размахването му пред медиите говори за пълна липса на професионализъм, раздвоение между служебни задължения и поставена от няКОЙ? задача да бъде злепоставен премиерът, и като следствие от това – опит за дестабилизиране на държавата. И сега задавам последния въпрос: ТЕЗИ ХОРА ЛИ СА ИСТИНСКИТЕ БОРЦИ ЗА РЕФОРМА В СЪДЕБНАТА ВЛАСТ?

Развеселен

аз се радвам, че Яне Янев подкрепя генерал Борисов.

Щото е твой тип, нали.

Малък Цалим

Премиерът трябва да се отърве от този "съветник"-Янето.Той е неквалифициран,често си мени мнението,лабилен,с никаква правна култура,объркан.Сега се изкарва той и жена му-някоя си Галя-за жертви на заговор.Санким заговорите се правят чрез удрянето на една съдебна помощничка.Тя пък е изгонена или предстои да бъде изгонена от Софийския градски съд,защото на тестовете за съдебни помощници,чрез които проверяват знанията им,изкарала 6 точки,при минимум 16 и при максимум около 36.Сега Янето се изкарва жертва.И още:да се въведе норма,според която ,завършилите милиционерската школа да не могат да правораздават,нито пък да бъдат членове на ВСС.Толкова много кадърни юристи има,те осигурили места за милиционери във ВСС.Оттам трябва да тръгне съдебната реформа-от висшето образование по право,от строг подбор на кадри.А такива като Янето,които не стават за чеп за зеле,да си ходят в санданските села да отглеждат крави,овце и др.Бойко,ако иска стабилност на управлението,което всички интелигентни и западно ориентирани хора искат,трябва да се освободи от "съветника" си,който само го излага.

По скоро България трябва да се отърве от този премиер.

Да напомня

Вътре, на заседанието са били още главния прокурор и новата министърка на правосъдието на мястото на Иванов - Захариева..

сеп

Ами всички вече познаваме отличителните черти на управленския стил на Борисов-да "работи" със силно зависими лица.Та затова и Янето е удобен.Но няма ли кой да му каже,че този факт е крайно компрометиращ за него.

Avatar

НЕнормално, но разбираемо у нас е медиите да тълкуват един или друг фактически акт както е угодно на финансовия им господар и на мафиотския кръг, който обслужват. Нормално и съвсем разбираемо е, че никой вече не им вярва. И все по-малко ще им вярва. Но абсолютно НЕнормално и НЕразбираемо е магистрати, при това висши, при това членове на върховния орган в съдебната власт да тълкуват този акт по същия начин. СМС-ът, станал повод за лавина от медийни празнословия и упражнения на всякакви недоучени елементи, набърже етикетирани като "журналисти", "политолози", "уфолози" и всякакви други метаморфози, по своята същност е ИНФОРМАТИВЕН. Напълно и неоспоримо. Този СМС информира лицето Х, че събитието У се е състояло или не се е състояло. За да твърдим, че има намеса на изпълнителната власт в работата на съдебната, този СМС трябва да е ИМПЕРАТИВЕН и на всичкото отгоре да е с разменени функции на участниците в процеса - Лицето Z заповядва на лицето Х да направи така, че да се случи събитието У. Та как при тази напълно объркана логика на постановката определени медии и още по-определени магистрати се опитват да ни убедят, че има намеса на изпълнителната власт в работата на съдебната, при положение, че случаят е точно обратен - представители на съдебната власт, посредством политически речи, се опитват да влияят на законодателната и изпълнителната власт. А реакцията на изпълнителната власт, в лицето на Премиера Борисов, е в защита на конституционния ред именно от тези, призвани уж да го пазят.

Лицето Z

Казах ли ти да пишеш по-кратко! Никой не те чете! Пиши направо: "Да живее Дебелото Прасе" и ще се разбере.

ПРАБАБА 73

ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ СЕ РАЗБРА ЧЕ НЯМА РАЗДЕЛЕНИЕ А ИМА ВЛИЯНИЕ И ВРЪЗКА МЕЖДУ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА И СЪДЕБНАТА ВЛАСТ.И ТАМ ВИТАЕ ДУМАТА--МОЙ ЧОВЕК --ТВОЙ ЧОВЕК.ИМА ЗАВИСИМОСТИ ОТ ЕДНИ КЪМ ДРУГИ ХОРА---ВСЕ СВОИ СЪБРАТЯ.ТАКА МОЖЕМ ДА КАЖЕМ ЧЕ НЯМА ДРУГА ТАКАВА ДЪРЖАВА В ЦЕЛИЯ ЕС.ПО ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ --ИКОНОМИЧЕСКИ И СОЦИАЛНИ--ВСЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО.

:)

Бабче, нещо склерозата,а? Забрави НС, партиите в него и вождовете им. :) Погледни съседната статия на Галина Гиргинова - "членове на ВСС се намесили и предотвратили разпита на съдии пред парламентарна комисия".

сеирджия

1. Заседанията на ВСС са публични - излъчват се по монитор извън залата. Сто пъти ви се каза и по нова, и по бнт, че именно защото са снимали монитора пред залата, кадрите с посещението на Борисов са с лошо качество. Пред монитора може да стоят журналисти и вся остальная сволоч. Всеки може да е пратил есемеса, защото едно е сигурно - Борисов не е клечал пред горепосочения монитор. 2. Заседанията на ВСС се председателстват от министъра на правосъдието - преди Христо Иванов, сега Екатерина Захариева. Министърът е назначен от премиера. Освен всеки транзит минаващ пред пустия монитор, от първа ръка информация Борисов има чрез своите министри на правосъдието. КАКЪВ И НА КОГО МУ Е ПРОБЛЕМЪТ С ТОЗИ ПРОСЛОВУТ ЕСЕМЕС? И ЩО КЪЛВЕТЕ НА ВСИЧКО, БЕ, ДОКОГА ЩЕ СЕ ДАВАТЕ ДА ВИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ. СОБСТВЕН МОЗЪК НЯМАТЕ ЛИ?

историк

Когато народа се запознае с миналото си,особено след 1944 г. ще разбере, че слуайни кадри при комунистите няма. Ако някой е предложил някого на някакъв пост, той задължително се проверява от отделите на ДС. Ако все пак човека е необходим, веднага се прави "наш" ! Понеже сме на вълната на съдебната система, някой допуска ли, че съдия ще стане някой случайно ? Кой е този наивник, дето ще допусне във ВСС да се назначи някой "случаен" ? Кой е този наивник , който ще допусне за главен прокурор да бъде назначен някой без стаж , ами нали там е уловката, а кои са със стаж ? И сега на въпроса, ако допуснем, че този който е "докладвал" е случаен, то нормално е е да се научи кой е "къртицата", защото той също е бил от средите и се е отметнал ! Ако ДАНС беше или по скоро не беше комунистичческа институция, до сега трябваше да са излезли един куп разпечатки на "кадрите" на съдебната система с организираната престъпност !? За това, призовавам уволнените по "некадърност", да започнат да пишат това , на което са били свидетели. Ако ги е страх, поне да оставят на поколенията да ги публикуват от чужбина. Истината задължително трябва да се знае от всички българи, за да ни има !

Всички са в лайна, но аз искам да видя протоколчето от заседанието на ВСС

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.