Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Не искам да споря с премиера, относно причините и мотивите зад преекспонираната опасност от "сваляне на правителството" преди Нова година - в сравнението с февруари 2013 година. Важно е той как го усеща, защото ако действително някой му внушава и той вярва в това, няма значение какви са фактите. 

Има съществена разлика - свалянето на 2013 година бе провокирано отвътре и с активното участие и съдействие на хора във властта, на техните представители в бордовете на енергийните компании и ДКЕВР (тогава), с активната подкрепа зад кадър на свързани с Русия политици и бизнес кръгове.

В случая с Овергаз - тригъра или отключващия събитието фактор е действие на Газпромекспорт - имаме явно идентифициран фактор, който провокира цялото напрежение. Но премиерът предпочита за защитава Газпром/експорт, което е абсурдна теза и никак не се вмества в схемата със свалянето на правителството. 

Нещо повече, предполагам с доза увереност, че българските представители са дали уверения на руската страна, че няма да отнасят въпроса в ЕК заради мълчаливия отказ на Газпромекспорт да потвърди количествата по валиден и действащ договор.
Моята увереност на човек познаващ ситуацията произтича от обстоятелството, че в сегашната ситуация Газпром никога не би рискувал да налее вода в мелницата на обвинението на ЕК за злоупотреба с монополно положение. Никога.

Затова са му трябвали гаранции и както виждате никой от официалната българска страна не задава логичния въпрос "защо се прекъсват без правно основание доставки на природен газ" и защо се поставя на изпитание българската енергийна сигурност.
Това в ЕК го знаят перфектно и затова тук са се разбързали да проверяват Овергаз мрежи и да подменят темата на дискусия, като поставят Европейската Комисия пред свършен факт.

Хората, които съветват премиера явно разчитат на възможността да реализират скоротечна операция а ла КТБ, в която бързо може да се отнеме лиценз и да се приключи със смяната на собствеността в условията на тотална преса от страна на държавни институции и компании. На ход е прокуратурата, КЕВР вече действа (в КТБ случая бе БНБ)

Всъщност истината е, че Сашо Дончев се опита да се еманципира от своите руски партньори, които просто го предадоха. И сега вероятно търси и със сигурност ще намери западни партньори.

А това се наказва и от Русия, и от тук.

Да си припомним и историята на неуспелия опит на Мултигруп да навлезе в бизнеса с природен газ. Сега се отваря възможност за реванш на съвременните наследници на Мултигруп за това, че не успяха през 90-те чрез Илия Павлов преди двадесет години да влязат в газовия бизнес. След като отново Мултигруп управлява, значи се гответе за 1997 година.

Дълго търсих контекста, но той изплува при този анализ - в България отново управлява Мултигруп схемата и хората.

Текстът е написан специално за Клуб Z. Подзаглавието е на редакцията.

Ключови думи

Коментари

Ми значи за пореден и дано последен път, ще гоним всички БКП/ДС производни с камъни дръве.

ozzy

"Аватарчо", ГЕРБаджио нискочел, за сведение на теб и плащачите ти/подсказвачи/, Костов свали гащите на червените с Мултигруп'а им и Доган, а сега назначението им от Банкя им ги вдига та знае ли се.

Мома англичанка

Може, за да даде бизнеса им на любимите си СИК-аджии, с които и до днес върти бизнес: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/1996/09/23/1010877_novoto_lice_na_sds_pupchasa_ot_mutri/ http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2000/04/28/255458_krugut_olimp_e_svurzan_sus_sik/ Иван Костов и Маджо взривиха Златни пясъци http://www.razkritia.com/454443/%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%BE-%D0%B2%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%8F/

Коко

Много точен анализ!

haha

ами след като не може да се откъсне опашката този път ще се къса главата!

Сашо-11 ги разбира тия работи.

Колев

Добре, че са тези анализи, защото народът ще си остане на тъмно и Пеевски ще си разиграва коня.

Но все пак аудиторията е много малка, в сравнение с тази на Пеевските и сие медии!

ами

има нещо гнило в цялата работа. Газпром жертва Офицер(Овергаз), за да вземе Царица(България). Доган каза много правилно, че Путин се опитва СИЛОВО да наложи руското влияние. Борисов клати цялата държава с напълно неадекватно поведение.

Черепът беше шофьор на иилия

В Москва представител на „Мултигруп” е Александър Атанасов, брат на Андрей Луканов[2]. Съвместно с руското държавно предприятие Газпром Мултигруп създава през 1992 г. дружеството Овергаз.

Николай Вълканов - член на борда Недялка Сандалска - член на борда Лъчезар Бояджиев, Христо Недялков, Георги Агафонов, Васил Мирчев, адвокат Николай Орешаров,част от фирмите се помещават в сградите на Академията за обществени науки и социално управление (АОНСУ) .

Цвъцовист

Василев, поне да беше обяснил какво е тризър или тизър - заплитане на интрига в драматургията - ама ти явно се обръщаш към интелекта на цвъцето, за когото всичко, казано от Боко е правата линия на партията!

ilia

ТОЗИ ИЗМИСЛЕН ГЕРОЙ ИЛИЯН ВАСИЛЕВ,който руснаците изхвърлиха от посолството ни в Москва върви по всички медии и обилно агитира написаното му в тефтерчето от прословутата фондация Америка за България, от където получава и заплатата си, какъв голям разбирач по Русия, Украйна и бившия СССР е,всъщност хабер няманито от газ,нито от нефт, нито от Русия,още по-малко отУкрайна. Жалко, че Клуб Z му дава трибуна, С.Дончев от къде се пръкна, помните ли, Илия го бил завлякъл....,а когато Илия му гарантираше с банкови гаранции доставките не беше лош....,Газпром храни Сашовците 25 год.,дават му газ без пари,без да плаща и той решил да ги клепа пред ЕК,жалил се от монопола.....майко мила, някой ще обясни ли как Сашо влезе в общините, бутан от В.Златев и ББ,навсякъде без търг и конкурс са му дадени права които са абсолютно незаконни през смесени фирми монополисти,знаете ли какви му са цените на дребно - убийствени

бобо

Илийка много си малък за да даваш оценки на Илиян Василев , не е лъжица за твоите уста .

hi hi

От висотата на кое свое качество даваш оценки?Щом има договори те трябва да се спазват.Не е приятно но ББ вместо да защити българския бизнес ,работи за чуждия.Това в нормалния свят се казва Рейдерство и е съставопоказно.

Знам какви са цените на дребно, защото по тях плащам. Ти знаеш ли ги?

Развеселен

прекалено песимистично. интересно е, че и десни медии, и пеевските искат нови и нови избори... явно сегашната конфигурация на властта не удовлетворява олигарсите

ВТФ?!?

Кои пеевски медии искат избори бе те са по-големи крепители на "стабилността" и от Баце хахахаха

ГЕРБ нямат нужда някой да ги сваля от власт. Сами си се свалят. Изненадва ме яростната ти защита на всичко, което правят, защото не създаваш впечатление на промит мозък. Ще помоля да не запиташ отново какво ще променят нови избори, защото пак ГЕРБ щели да ги спечелят, макар и недостатъчно, за да управляват сами. Мантрата "стабилност" е толкова измамна, колкото е очеизваждаща стабилността на това некадърно, незнаещо, неможещо, но пък надменно "управление". Това ли е представата ти за развитие на една нормална държава? Да има единствена грижа - усвояване на европари?

Умен и красив

Даже аз, който съм толкова умен и расив, не можах да схвана как този комунистически другар свари да обърне темата така, че да намеси Мултигруп. Уж групировката била разбита от Вожда и Учителя Ни - др. Костов, а изведнъж - ни в клин, ни в ръкав - "наследниците" им, без да се споменава кои са те! Абе този другар не ми изглежда дори красив, за това колко е умен, говори горния текст. Преди всичко, не е изяснен ключовият въпрос с нулите - нулите са такива, защото "Овергаз" не е заявил количества след първи януари или ги е заявил, а нулите са в отговор на заявката? Защо тогава не виждаме какво е заявено? Нещо пак ни пързаляте, другари! При всички случаи опитите да се омаловажат родните петоколонници и внушението, че вината е изцяло в руския доставчик все още не са получили никакво фактическо потвърждение! Не сме наясно и с въпроса какво разпределя "Овергаз" след 00 часа на 1.1.2016 - директен газ от Русия или такъв от българската "Булгаргаз"? И все пак, откъде този некрасив другар извади партенката "Мултигруп"? Мирише ми на нова опорна точка! А ние, умните и красивите, имаме много 1увствителни носове! И красиви!

Бобо

Пич недей го мисли много , хем си грозен хем си и прост , а май си и беден .

Новият

Грешка!!!!!!!!!!! Ето КОЙ управлява България:КГБ=ДС=БКП=БСП=ДПС=Атака=...

Avatar

=ДСБ

Не съм фен на Путин

" Всъщност истината е, че Сашо Дончев се опита да се еманципира от своите руски партньори, които просто го предадоха" . Това е истината за г-н Басилев, само трябва да отговори но няма информация защо се еманципира сега Дончев, защо не се еманципира по рано и всичко ще си дойде на мястото.Отговора руските партньори го предадоха не се връзва с еманципацията и анализа увисва.Газпром тръгва да съсипва дружество, в което държи 50% от акциите??? Държавната Булгаргаз пълни празните тръби на частна руско- българска фирма с неясно действително финансово състояние??? Еманципацията е освобождаване от състояние на страх,зависимост, предразсъдъци и ограничения. Отговора е лесен и Бие сте много умен човек и много скоро ще промените анализа си.

Христо

Абсолютен килипирждия, очевидно получава пари от Сашо Дончев за да му лъска имиджа.

:)

"защо се прекъсват без правно основание доставки на природен газ" - Силно твърдение и има нужда от доказателства. Значи има заявка за доставка без нули! Заявката е отхвърлена без правно основание. Това ще го запомня. Чакам и доказателства, както от Клуб Z, така и от експерта. Това е вторият му коментар, с който не се съгласявам безусловно.

тука е така

Абсолютно съм съгласен Бойко съживи структури които отдавна бяха починали,създаде рекет на бизнеса,той НЯМА никога нищо против работата на Пеевски и Доган,защото той просто играе с тях играта и се е хванал на хорцето,а юнаци като тукашния Аватар има дълго време да размишляват и да преосмислят какво им говорим,абе тежко е положението!

Avatar

Тези опорки не остаряха ли малко? Ако не ме лъже паметта, Мая Манолева и Станишев ходеха като цветарки от студио в студио да обясняват, как нямало свобода на словото, правителството затрило нам колко си хиляди фирми, а Цветанов подслушвал всичките гуреливи селянки като тебе, за да разбере дали не са си загорили мусаката. Всички видяхме колко верни се оказаха тези твърдения. Между другото, къде профукахте десетте процента увеличение на пенсиите, заложено в бюджет 2013 от Дянков? Май отидоха за Лабораторията и фортификационните съоръжения около Парламента, а пенсионерите пиха по една студена вода, за ужас на др. Костов, който ги оплакваше в хор с Манолова от парламентарната трибуна, само месец преди това...

тука е така

Аватаре,Аватаре кажи ми ти Аватаре щом Бойко не играе заедно с ДПС-то,защо никой не пита от къде маминия син извади та купи Техномаркет,от къде.Аватаре коя майка тебе те е раждала без мозък,да събереш 2+2 колко е ?

Avatar

Аз не знам правителството и Премиера да имат конституционни функции на махленски клюкарки, които ходят по къщите на хората да ги разпитват от къде са взели пари, за да си купят едно или друго. Който има информация за престъпление на Пеевски, да сезира прокуратурата. Как искате, след като сте толкова тъпи (като цървули) и за 25 години не научихте кой за какво отговаря в държавата, същата да върви напред? И защо не ревахте до сега, когато Техномаркет е бил на бизнесмена Х или У, а сега като е станал на прасето, ви стана проблем, за който пък незнайно как, виновен се оказва Борисов? Вие въобще някакви релации имате ли в мозъците си, или каквато помия изцедите от чорбата, с която са пълни тиквите ви, я изплювате под формата на малоумно писание?

Какво по-естествено от това Сашо Дончев да се еманципира от доставчик съакционер. Та нали Цветан Василев се еманципира от Пеевски, Лютви Местан от Доган, а други от Драгомир Стойнев. Само една бележка относно какво не би направил Газпром: в Брюксел има оплакване срещу България, а Комисията разследва Газпром заради договори с правителства, включително българското. Все е монопол де, но с една тънка разлика. Бележката ми произтича от натрапчивото усещане за подмяна.

А. Тасев

Срамота, Василев!

забавно!

Мерудията за всяка манджа- Илиян Василев. Да се довери човек на негово мнение е все едно да слуша или чете Иво Инджев или все още да вярва на гладуващия грантаджия Едвин Сугарев.Все дълбокомудрен и той,правещ се на познавач и анализатор, а всъщност- обикновен нагаждач.

SRQBoyboy

Кой ли ще се вози на бентлито на Сашо Дончев ако го ритнат? Колко газови бутала са били необходими, за да си го купи? Истината е, че с тези управници България се превръща окончателно в бутафорна руска колония, парадоксално члениваща в НАТО и ЕС.

Томов, еби го Дончев, кажи нещо за Донев.

Борба В тъги, в неволи младост минува, кръвта се ядно в жили вълнува, погледът мрачен, умът не види добро ли, зло ли насреща иде... На душа лежат спомени тежки, злобна ги памет често повтаря, в гърди ни любов, ни капка вяра, нито надежда от сън мъртвешки да можеш свестен човек събуди! Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита: "Богат е", казва, пък го не пита колко е души изгорил живи, сироти колко той е ограбил и пред олтарят бога измамил с молитви, с клетви, с думи лъжливи. И на обществен тоя мъчител и поп, и черква с вяра слугуват; нему се кланя дивак учител, и с вестникарин зайдно мъдруват, че страх от бога било начало на сяка мъдрост... Туй е казало стадо от вълци във овчи кожи, камък основен за да положи на лъжи святи, а ум човешки да скове навек в окови тежки! Соломон, тоя тиран развратен, отдавна в раят нейде запратен, със свойте притчи между светците, казал е глупост между глупците, и нея светът до днес повтаря - "Бой се от бога, почитай царя!" Свещена глупост! Векове цели разум и совест с нея се борят; борци са в мъки, в неволи мрели, но, кажи, що са могли да сторят! Светът, привикнал хомот да влачи, тиранство и зло и до днес тачи; тежка желязна ръка целува, лъжливи уста слуша със вяра: мълчи, моли се, кога те бият, кожата да ти одере звярът и кръвта да ти змии изпият, на бога само ти се надявай: "Боже, помилуй - грешен съм ази", думай, моли се и твърдо вярвай - бог не наказва, когото мрази... Тъй върви светът! Лъжа и робство на тая пуста земя царува! И като залог из род в потомство ден и нощ - вечно тук преминува. И в това царство кърваво, грешно, царство на подлост, разврат и сълзи, царство на скърби - зло безконечно! кипи борбата и с стъпки бързи върви към своят свещен конец... Ще викнем ние: "Хляб или свинец!"

ozzy

"Аватарчо", "Който има информация за престъпление на Пеевски, да сезира прокуратурата."ГЕРБаджио нискочел, протестна мрежа сезира прокуратурата и какво направи ония дето Тиквата си го избра? Можеш ли да обясниш тъпако кога ония избран от Мутрата ще се поинтересува от очевидните и нагли грабежи и измами на сарайското прасе?

дебелян пеевский

"не знам правителството и Премиера да имат конституционни функции на махленски клюкарки, които ходят по къщите на хората да ги разпитват от къде са взели пари" -- и друг път съм ти казвал, че си неграмотен. НАП е част от изпълнителната власт и има тъкмо тия функции.

Avatar

Сериозно? Ето ти страницата с всички нормативни документи, по които работи НАП, а ти ми покажи по кой закон, член, алинея, НАП има задължението да проверява рутинна сделка между частни фирми за придобиване на активи. Желая ти успех, "грамотния"... http://www.nap.bg/page?id=428

Да

А къде са парите от фалитите от банковата система от бкп от 1990г и 1996/7г.при Ж.Виденов?!?!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.