Не знам какво да кажа...", започна Григор Димитров на церемонията по награждаването след спечеления днес тенис турнир в Букурещ. В този момент зрител от трибуните извика: "Браво, Гришо!" "Благодаря", скромно отговори Димитров и предизвика вълна от овации.

Лукаш, съжалявам, че загуби, продължи българинът, като се обърна към своя противник. Ти си страхотен тенисист, но по-важното е, че извън корта си страхотен човек. Поздравления за добрия турнир. Благодаря за големия мач. Благодаря на семейството ми и на моя треньор. Без вас нямаше да стигна дотук. Благодаря, че има толкова много български флагове на трибуните. Благодаря на организаторите, съдиите, момчетата и момичетата, събиращи топките. Също така на спонсорите и легендите. Благодаря ви, ще се видим скоро", завърши шампионът, а усмихнатите зрители по трибуните го изпратиха с нова вълна бурни аплодисменти.

Както вече писахме Григор Димитров спечели по безапелационен начин своята трета ATP титла. Без загубен сет хасковлията триумфира на турнира в Букурещ пред погледите на десетки сънародници, дошли да го аплодират. В ложата на централния корт беше и майката на Димитров - Мария. Тя не успя да сдържи сълзите си след последната шампионска точка на сина си.

Преди Гришо говори победеният чех Лукаш Росол, който не успя да защити титлата си в Букурещ. Противникът поздрави българина и отчете високата му класа.