Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ренета Инджова няма да получи втори мандат като председател на Националния статистически институт /НСИ/. Късно тази вечер премиерът я е извикал в Министерски съвет, за да й благодари за свършеното от нея и за да й пожелае успех в бъдещите й начинания, съобщи правителствената информационна служба.

Мандатът на Инджова изтича утре. Тя зае началническото място в НСИ след като предишната председателкя на института Мариана Коцева бе избрана за специален съветник с ранг на зам.-шеф на европейското статистическо бюро Евростат през пролетта на 2012 г. По време на мандата на Инджова в тихото и скучно ведомство се стигна до невероятни скандали. Бяха уволнени над 50 специалисти от администрацията на статистиката, стигна се до конфликт между членовете на ръководството, а за капак наскоро НСИ обяви за фалшиви собствените си данни от преброяването на населението през 2011 г.

Още не е ясно кой ще е новият шеф на ведомството. По закон той ще бъде назначен от правителството със 7-годишен мандат.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.