Специална комисия ке разгледа след Нова година казуса "Литекс".

Това стана ясно след днешното заседание на Изпълкома на БФС.

Българските футболни ръководители разговаряха близо два часа. Единственото, което стана ясно на срещата, е, че ще бъде създадена гореспоменатата комисия.

Така в момента "Литекс" "виси". Отборът от Ловеч не е нито изваден от "А" група, нито върнат в нея.

"Можехме да вземем решение, което да е брутално за българския футбол. Такова решение се взима много тежко", коментира Петър Величков от Изпълксома.

Други членове на висшия орган изтъкват, че времето да се вземе отговорно решение в името на футбола ни било твърде кратко.

Скандалът избухна на 12 декември. Тогава спортният директор на "Литекс" Стойчо Стоилов извади отбора в края на първото полувреме на мача му с "Левски" в София. Той бе ядосан на съдията, показал два червени картона и отсъдил дузпа срещу ловчанлии, които водеха с 1:0.

На 16 декември Дисциплинарната комисия на БФС извади ловешкия тим от "А" група. Пет дни по-късно Апелативната комисия към БФС потвърди наказанието.

Изпълкомът днес трябваше или да потвърди, или да отхвърли изваждането на "Литекс".

Бъдещата комисия ще бъде съставена от 9 души и неин председател ще бъде вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов. В началото на 2016 г. членовете на Изпълкома ще се съберат отново и ще вземат окончателно решение.