Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Има два начина да гледаме на речта на Ахмед Доган. Единият е, че се е напил и е говорил много сложни думи в опит да впечатли аудиторията. Което хич няма да е за първи път в неговата кариера.

Другият е, че де факто лидерът, въпреки всички глупости и каламбури, които използва, дава едно много ясно и тежко политическо послание. Че ДПС трябва еднозначно да се върне към корените си да кадесарска съветска формация. Което облслужва руска политика - и то политика на старите служби, прокомунистическа, т.е. - на мафията от 90-те г., когато имаше бизнес крило Мултигруп и политическо крило ДПС.

Така Радан Кънев обясни пред бТВ какво смята за речта на почетния председател, която бе разпространена минути преди това от пресцентъра на ДПС. "Доган казва, че ако има някакви дребни забежки от тази политика, те трябва да бъдат прекратени и да е ясно, че ГЕРБ управлява с две проруски партии. Прлюс Атака, които също са на разположение."

Всички красиви приказки на Местан за евроатлантическата, либералната ориентация на ДПС рухнаха от една пиянска реч на истинския лидер. Това е реалността в бългапрската политика. Виждаме кой всъщност управлява.

Кънев каза, че това обяснява и как така Лютви Местан беше "страшният проевропеец", а медиите на "неговия депутат" Делян Пеевски" бълваха най-долнопробна проруска пропаганда. Плюс пропаганда срещу всеки, който опитва реформа на българските реалности.

"И много успешно ги уплашиха. Уплашиха премиера и в крайна сметка ги накара да направят поворот, да вземат левия завой и официално да обявят, че стратегическите партньори са именно двете партии наследници на руските служби - АБВ и ДПС."

Според лидера на ДСБ шест месеца Цветан Цветанов умишлено е изграждал в НС парламентарни мнозинства, базирани на ДПС и понякога изолирайки РБ и понякога Патриотичния фронт. Той обаче каза, че дали има конфликт Цветанов-Борисов, или има театър на доброто и лошото ченге, не е негова работа. 

Смятам, че нещата не са много прости. Както се видя, че и между Местан и Доган не са много прости. 

Според Кънев парите, които захранват медийните потоци, винаги са си били руски.

"Политиката им - в този огромен ресурс, койт се влага, винаги е била такава - проруска, промафиотска, про-държавна сигурност, про тоталитарната номенклатура. А отпред имаше една добре говореша фасада.

Доган обяснява  че ЕС няма и няма и да има, а Местан е стожер на европейските либерали, котио са последната крепост на федерализма, добави Кънев.

И за двата сблъсъка на лидери - в ГЕРБ и ДПС, той предположи, че има и театър, но и истински конфрикт.

Той каза, че държавата си управляват, които и преди - Цветанов Първанов и Доган

- Къде е Борисов в цярата схема - попита водещата

- Малко при Местан изглежда - отговори Кънев.

Държава, която се управлява от човек, който е излязъл от политиката със среднощни речи на пиянски купони - това не е шега. Едно е морфичният резонанс, а друго е реалността - че в Народното събрание тече бутафория. След което някой някъде се напива и всичко рухва. И този някой винаги изпълнява чужда воля, каза Кънев.

Според него това предвещава, че 2016-а ще е година на много сериозни борби, ако въобще има кой да ги води.

 

 

 

Ключови думи

Коментари

socialen

Типичната за СДСто неадекватност от 1989 година насам!

а

червен кретен

дебелян пеевский

Браво, Кънев се е научил да чете речите на дълголетните български политици както му е удобно. Явно животът под Лаборанта не е бил лесен.

И ти, и социалният ти братовчед се напъвате да кажете нещо, пък май няма какво.

Кабакчиев, враг на народа №1

А не бяхте ли вие, бе, алоооу, които отхвърлихте задължителното гласуване? Единственото нещо, което щеше да осигури намаляване влиянието на ДПС, и вие го отхвърлихте! НЕЩАСТНИЦИ СМОТАНИ!

а

червен кретен

Ако от сайта оправят правописа, ще е екстра...

Кабакчиев, враг на народа №1

Призовавам биещите минуси идиоти да продължат да си ги бият, но да излъчат един, който да обясни ЗАЩО, АДЖЕБА, ДЕСЕБАРСКИТЕ ТАКА НАРЕЧЕНИ РЕФОРМАТОРИ ОТХВЪРЛИХА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ. Обяснете с думи прости защо драгалевският файтон направи това! За да може ДПС да си развява байряка още десетилетия напред? Никаква друга причина не виждам. И се радвам, че стана сега дума за това, защото когато тези нещастници отхвърлиха задължителното гласуване, аз ги бях отписал напълно. А преди дни, когато дадоха някакви надежди за принципност, взех да се опитвам да се надявам на тях. Ама и аз съм наивник и глупак! Това не са просто боклуци, това са предатели на принципите и надеждите на нормалните хора. Да има шанс да бъде изолирано ДПС и те да ликвидират този шанс! Политически изроди!

Защото хората и без задължително гласуване могат да гласуват.

а

червен кретен

Кабакчиев

"Политически изроди!" да се чете "Политически извратеняци!"

дебелян пеевский

Наистина няма какво да се каже, Доган размазА естаблишмента с тая реч. От кой друг сте чували по-дълбок и по-проницателен анализ на международната обстановка в терминология, разбираема дори за българския десен?

ЯКО!

Герберасти, каманасти и дупесари заедно на амбразурата, кеф кеф кеф, някой да метне сега гранатата и да се отървем от тия.

ивайло дражев

Този младеж РК не е наясно с материала или и за него шубето е голям страх. По-добре е да се стяга за избори отколкото да говори глупости по телевизиите, защото този път ще ги гонят с камъни и тояги от народното събрание - всички!

Стоев

Рамадане, жалко човече, скрий се някъде в миша дупка.

Kovatz

Татко си ли имаш предвид с това Рамадан?

Николов

За пръв път Радан Кънев ме разочарова. Той няма право да слиза на такова ниско ниво Това са нивата на герберистите и техните подлоги. Според мен той е шокиран от позивните в тази реч и е надделяло чисто злобарскочовешкото у него и затова е слязъл на това ниво.Радан е очакваният лидер на новото истинско дясно и не бива да се профанизира така.

socialen

Аз съм впечатлен от речта на Ахмет Доган! Тури ги пак в малкия си джоб! Браво!

а

червен кретен

socialen

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

а

червен кретен

socialen

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

а

червен кретен

socialen

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

а

червен кретен

Сбогом ДПС!

Евала Радане. Аман от пияници в тази държава. Никой не възприема дейността си сериозно и градивно. Заобиколени сме от профани, които са виснали на краката на градивните хора и ги завличат.

socialen

Те са мусулмани и не пият. Това Психодясното / преименувалото се СДС не го знае.

а

червен кретен

veluga

Интересно ми е защо clubz избра да резюмира само тази, като цяло не осбено съществена, част от участието на Кънев. Частта с икономическото ни състояние и фискалнста политика, което е по-съществена, за друг път ли я оставихте? Не занижавайте стандартите си, моля!

Стандартите им отдавна са сведени до не особено качествени опорни точки. Всъщност, сайтът съществува с тази цел.

КОЙ КАЗВА,4Е НЕ ПИЯТ А ОНАЗИ РЕ4 ЗА РАЗПРЕДВЛЯНЕТО НА ПОРЦИЙТЕ НА ДОГАН ЗАБРАВИХТЕ ЛИ Я ТРЕЗВЕН ЛИ БЕШЕ ДОГАН?

Радев

Кънев и трезв не може да произнесе подобна реч. Просто няма капацитет за това.

Манон

Радан наистина е жалък.

За кое е жалък?

Иван Костов

Моля ви, бъдете по разумни и умерени и не бързьайте да клеймите, както талибанът неокомуноид Радан. Аз разчитам в словото на Доган почерка на "писарите" от Магнаурската школа, която дори зависима от КГБ има и умереност (ум и мяра). Като най-богатите хора у нас, те са заинтересовани да има стабилност. Затова едно крайно заиграване на Местан с Турция е действително много вредно в много отношения. Подобряване на отношенията ни с Русия в средносрочен план след сваляне на режима на Путлер също е разумно.

Каква я мислеха, каква стана. Смях

Кабакчиев, враг на народа №1

Анонимен ми пише: "И обратно, мислещите българи не гласуват", значи толкова са И мислещи! Ако мислеха, българите, нямаше да докарат Мадридския картоиграч, тройната коалиция и вече два пъти Тиквоний Велики ..." С това съм съгласен, но факт е, че българите така правят, толкова могат. И съответно всеки политик трябва да се съобразява с този факт. Радан Кънев и ДСБ не се съобразяват. Те гласуваха против задължителното гласуване, с което оставиха влиянието на ДПС в държавата кочина за дълго време напред, може би за десетилетия. Това е безспорен факт, и е ПОЗОР за ДСБ. Те не могат да го измият. Добавям предвиждането, че и със съдебната реформа те абсолютно нищо няма да направят, тъй като плановете им са смотани и неграмотни, исканията повече от мижави. Съдебна реформа може да се направи само с радикални действия. Такива действия те досега нямат и дълбоко подозирам, че никога няма да имат. Трагедия пълна сте, десебарите! Единствените, за които бих могъл евентуално - някога, при изпълнени сериозни условия - да гласувам. Явно няма и това да стане. Какво ли съм се размислил? Няма да гласувам, и това е. За смотаняци не мога да гласувам.

Браво Радане, истината много боли, на гадовете чак пяна им излиза на устите от обиди, макар, че целия народ я знае и не от вчера. Европа ще ги накаже, като свършат парите ще се изяждат като кучета и ще е голям кеф. Хайде банкови обири, закъснявате.

Аз не знам нищо по-кр

(...

Радо дълбоков

Най-важното нещо, което липсва на Радан е житейския опит! Той все още е в когнитивен дисонанс. Иначе има интелектуални и ораторски качества, но това не е достатъчно. Причината за всичко се крие в това, че това момче е живяло до сега само в лабораторни условия (както и Хр.Иванов). Той не е работил в голяма структура на бизнеса и администрацията, не е отговарял за много хора и не знае какво е да си държавник - как всеки ден трябва да балансираш проблемите на милиони хора. Като чуете някой политик да казва, че веднага ще съкрати 10% процента от някакви хора, знайте, че това е пълен некадърник и разрушител! Съкращения ефективно могат да се правят максимално 1-2% годишно. Та нали зад всеки човек стои семейство, препитание, психика, здраве и т.н. Слава на Господ, че ни прати Бойко!

(дефектна клавиатура). Не знам, казвам, нищо по-красиво и трогателно от тази късна, всеотдайна любов на левите другари към философа от Дръндар. Просто са им се отворили едни портали... целите подмокрени и готови за страстен и трепетен морфичен резонанс. Нашият социален приятел, който дори не знае, че Ахмед се пише с д, е убеден, че по-хубаво нещо, по-прекрасна приказка не е чел през живота си. Той бил напълно съгласен, а пък г-н пеевский вика, а, не, аз пък съм още по-съгласен.

Бутафорията в Парламента започна, когато ви избрахме, като лъч надежда, който няма да полегне на Боко. Ама вие полегнахте. Знаехме , че ще сте опозиция, сила за повече нямате, но искахме честни хора да има там. Е, нема. Награбихте се с Боко. Сига за какво ривеш?

рамадан къносания

този палячо ,които по стечения на отношенията си с лидера на дсб и жена му,лансиран от тях в политиката, наистина се опитва да се прави на анализатор ,, Единият е, че се е напил и е говорил много сложни думи в опит да впечатли аудиторията. Което хич няма да е за първи път в неговата кариера,, преставете си какви думи изрича за човек които е световен капацитет, един аналитичен ум,на които трябва да имаме нужното уважение, а не като радан или семито рамазан,които се опитва да се вреди в опита да се мисли за него, този едногодишен политик го съжалявам, не желая и да мисля или определям просташкото му изказване.

socialen

Меди Доганов пак ги сложи в малкия си джоб.

Арсений Трифонич

Когато пораснете и АКО поумнеете, ще разберете колко прав е бил Радан Кънев

"мафията от 90-те години, когато имаше бизнес крило Мултигруп и политическо крило ДПС." ; "двете партии наследници на руските служби - АБВ и ДПС." - Ех, Радане, "МУЛТИГРУП, ДПС, АТАКА – „СКАЧЕНИТЕ СЪДОВЕ“ НА ЛУКАНОВ", коренът е БСП, а ти къде си? Пропорционални избори с преференции - при БСП си. Прокуратура, подчинена на партиите в парламента кореспондира силно с мераците на БСП за орязване правомощията на президента. А референдума??? Радане, къде си? Единоначалие в антикорупционния проектозакон - пак същото. Да се връщам ли към ДЗПО-то? Власт за "образованото малцинство", или власт за партийните членове от времето на Член 1? И това гарнирано с приказки за демокрация, демек власт на демоса. Подценявате "плебса" Радане, вече на два пъти доказано.

ЯКО!

Картинката на герберасти, комунасти и дупесари подксачащи заедно на амбразурата е яко радваща.

Какво може да измисли една комунистическа глава с руски чип, освен - Черен циганин, Рамадан, гей и подобни прилагателни. Така борят те истината. Празни водкаджийски глави.

socialen

Вече пораснаха 4 генерации. От 26 години, обаче, хората слушат все едни и същи десни психарщини.

Професор

КОШМАРИТЕ на АХМЕД ДОГАН ОГЛАСИХА САРАЯ Ахмед Доган е обсебен от неспасяем екзистенциален СТРАХ. Страх, който е преминал в ужас. Той, потънал като суек в бункера, започна да усеща или, ако повече му харесва, започна да чувствува "морфичният резонанс" на неговата собствена безпомощност и беззащитност. Доган, макар да извърши непростимо държавно предателство, като предаде на Турция списъкът с българските агенти там, никога не е бил приеман с доверие от официална Турция. И далеч не толкова заради обстоятелството, че в неговите жили не тече дори капка турска кръв. За официалните турски власти той неизменно е представлявал български служител на Държавна сигурност, който години наред е готвен по най-професионалния начин и с всички методи да работи против интересите на Турция. Лютви Местан предприе някои действия, с които създаде може би връзки на зависимост от Турция. Тази негова зависимост изигра значима роля за прибързаното му и непремерено изявление във връзка с конфликта между Турция и Русия. Целият свят през последните три месеца разбра, та барабар със света и Ахмед Доган, че Русия на Путин стана незаобиколим фактор не само в Сирия и в Близкия изток, но и в глобален геополитически план. Ето защо всичката геополитическа фразеология на Доган му е нужна, за да легитимира следните негови думи: "Утвърждаването на Русия е необратим процес, който искам да наблюдавате. Русия ще направи всичко възможно тази линия да продължи и, ако е необходимо, дори силово. От тази гледна точка бихме задали въпроса за НАТО – адекватна система за отбрана ли е? Аз само ви съветвам - не приемайте нещата инерциално, като блуждаещи политически клишета в нашия динамичен свят." АДЕКВАТНА СИСТЕМА ЗА ОТБРАНА ЛИ Е НАТО? Ами ако Русия се окаже по-силна и по-решителна, а Турция се превърне във фокус на руската заплаха за НАТО? Има ли в такъв вариант бъдеще една протурска, една турско-етническа партия в България? Ако ли пък такава партия, като сегашната ДПС, няма бъдеще, то има ли бъдеще Ахмед Доган в ролята на конспиративният управник на държавата? Същевременно Турция прецени, че действията на Русия в Сирия радикално осветяват нейната зловещо-двойствена роля във войната против Ислямска държава и се превръщат в непреодолима пречка за реализация на користните политико-икономически интереси на турската управляваща върхушка. Турция на Ердоган и Давутоглу демонстрира поведение на планетарно безотговорна и рискова държава, която е потенциално в състояние да предизвика световен военен конфликт. Но ако, не дай Боже, това се случи, поне тук, на Балканите, Турция ще бъде бъде разпердушинена. И какво - пита се Ахмед Доган - в такава ситуация ще стане с турското етническо малцинство у нас и с неговото "колективно тяло"? Изострянето и радикализацията на конфликта между Русия и Турция неизбежно ще поляризира българското национално обществено мнение. А този факт, особено върху фона на отдавна известния на Доган "документален филм" на турска журналистка, пуснат по арабската телевизия, категорично ще наруши неговото лично спокойствие и ще го превърне в ТЕЖКО ПРОБЛЕМЕН ФАКТОР за националната сигурност. Трябва да разберем и да бъдем наясно - Ахмед Доган с абсолютно пълно основание се изплаши за своята собствена сигурност, за своето собствено бъдеще на този там тайнствен човечец, който вече никъде не се показва, но за когото всички приказват, че той управлявал България... Ужасяващият страх на Доган е страх за неговото бъдеще, макар и не в съвсем близко време... Този екзистенциален страх на Доган няма нищо общо с бръщолевенията на Радан Кънев било за Догановото пиянство, било за връзката му с руските тайни служби на Путин.... Я си припомнете махмурлийското дърдорене на Ахмед пред студентите в Шуменския университет, където от фриволно по-фриволно повтаряше . ЖИВЕЕ МИ СЕ ... МАААМА МУ СТАРА.....ЖИВЕЕ МИ СЕ.... Живее му се на Доган, ама световните работи нещо се объркаха, та животът май ще вземе да го измъкне на видело из потайностите на сарая и ще му стане от криво по-криво под светлината на прожекторите...

Атанас

Доган дори и на пияно говори по-трезво и точно от Кънев. Защото не слуша Командира, а съвестта си!

geg

Ха, че той няма ни угризения, ни съвест. Човекът има да строи язовир на Тунджа ;)

Мери Драганова

Рано ти е да правиш анализи Раданчо.Това, което казваш и за Доган и за Местан, не е нищо ново, това и децата, както се казва знаят. Истини има, но това са стари шлагери, изтъркали се с времето. Едно нещо. което запомних е, че 2016 г, ще е година на много сериозни борби, АКО ИМА КОЙ ДА ГИ ВОДИ. Това за Реформаторите ли се отнася, или САМО ЗА ДСБ.Много тъпотии изговори, много безсмислени и грешни действия направи.Запоомнили сме, че неговият Командир закла СДС тотално, за да няма дясна партия в България, сега делото му ще го прдъллжи Радан Кънев, не става само за ДСБ, но за една политическа формация , представяща се за дясна. С това, което прави до сега Радан, е, ГЕРБ да няма наново пълен мандат, и ситуацията в страната да се обърка тотално. И Радан като Местан си играят с употребата думи, единият на псевдолиберализъм и псевдоевроатлантическа насоченост, като Радан с РЕФОРМИТЕ. Ако имаше това желание, да има реформи, нямаше да се държи като ощипана мома, и да плюе непрекъснато партниора си ГЕРБ, чрез който единствено може да прокара т.н. Раданови реформи.Жалко, надеждите на симпатизантите на ДСБ рухват, както при СДС.НО, ТОВА Е ЦЕЛТА. който сега не я вижда,, ще я усети болезнено, ако стабилноста в държавата се разклати. Оказа се, че Борисов. харесва ни или НЕ, остава са сега ЕДИНСЪВЕНАТА ДЯСНА АЛТЕРНАТИВА.

сара

Така е. Но и друго е така. Що за медии са финансираните от "америка за българия"? За скандалния филм на ал джазира и дума не обелиха. Получават милионна субсидия за независима и качествена журналистика, а са на светлинни години от независимост. Дават думата на хора като коритаров, чийто доноси, публикувани в интернет, са едно от най-отвратителните четива, които човек може да си представи - как е чернил наред състудентите си, приятелите си. Да попитам г.Кънев:къде е разликата между вас и тях? Нали заради това стопихте избирателите си от почти два милиона до шепа хора! Много отчайваща картина. Въпреки това - честита коледа на всички.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.