Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Предсрочните избори няма да дестабилизират страната, а ще я стабилизират допълнително. Това заяви бившият премиер Иван Костов пред БНТ.

"Политическите рискове за страната отслабнаха след местните избори. Има видимо стабилизиране на мнозинството. Очаква се да се види дали мандата ще бъде завършен или ще се търси някаква формула за препотвърджаване на управлението" каза Костов.

И изтъкна, че при нови избори от парламента най-вероятно ще отпаднат "Атака", БДЦ и АБВ, което ще промени политическата ситуация.

Според Костов ДПС обаче блъфира с искането си за предсрочни избори. Той изчисли, че ДПС е загубило много гласове на местния вот и ключови общини в Североизточна България. Според Костов при бъдещи избори резултатът на движението "няма да е 290 000, а 240 000 гласа". В анализа си обаче той пропусна, че заради уседналостта на местния вот ДПС губи автоматично около 100 000 гласа в сравнение с парламнтарните избори.

Според Костов в ГЕРБ са искали да отчетат промените в Конституцията като успех за тази година и за това са направили компромис при приемането й,

"Без много силен външен натиск съдебната реформа няма да се случи. За никой не е тайна, че в България няма добро правосъдие", заяви Костов.

Бившият премиер коментира и външната политика,

"Аз съм си куражлия. Не се страхувам нито от Путин, нито от Давутоглу. Винаги съм готов да кажа какво мисля. Давутоглу, който ни обяви за заден двор на Турция, трябваше да бъде притиснат до стената. Борисов вероятно го е притиснал. Би било непростим пропуск да не се постави там, където трябва. Той претендира българските земи да се третират като османско наследство".

Това каза Костов по повод скорошното посещение на турския премиер Ахмед Давутоглу у нас. Той заяви, че дианетът не може да управлява българското мюсюлманско вероизповедание, каквото прави в момента. Според Костов една от причините ДПС да губи влияние сред българските мюсюлмани е сближаването на Лютви Местан с Реджеп Ердоган.

Костов коментира, че заплахите за нашата страна отслабват заради конфликта между Русия и Турция.

"Путин спря "Южен поток". Спря го ритуално, публично, мъжки и се показа пред всички. Не можете да си представите колко български медии са рупори на руската пропаганда. Едно е да обичаш руската литература, този народ, руските писатели. Съвсем друго е да обичаш Путин и режима му. 80% от избирателите у нас не подкрепят партии, които подкрепят Путин. Децата им са на Запад. Как да застанат срещу децата си, за да подкрепят Путин, това е невъзможна кауза", обясни Костов.

За своя наследник на лидерския пост в ДСБ Радан Кънев той каза:

"Чест му прави, че си носи кръста сам. Това може, това прави. Аз съм с ДСБ, аз гласувам за ДСБ. Няма нужда да ме питат мен. Гласувам, защото вярвам. Помагам без да преча".

Костов отправи и коледно пожелание:

"Любовта лекува, омразата убива първо този, който я изповядва".

Ключови думи

Коментари

Вяра

И "леви" и "десни" внимателно слушат и анализират казаното от И.К. А това е така защото има капацитет/независимо , че "левите" не го признават/.

Верче, не си мисли, че разбираш от политика. НЯМАШ мозък, НЯМАШ образование и си тъпа крава!

Няма разлика между ВЕра и дИбелян - един и същ трол. Появявя се и трол от чужбина МАЛОУМЕН чистач на кенефи - " накакан е тука така", като допълнение и Роско. Един и същ писател - чукче не читател.

дядо Илия

Верче, вероятно не си жена, но това няма значение, защото си права. Но все пак у мен остана една горчилка от факта, че навремето Костов когато имаше пълно мнозинство, да използва да се гласува отваряне на досиетата и лустрация. Това според мен е големият му грях, който няма да му простим!

ВЕрче, Кой има капаците се видя и се вижда на изборите. ВЕЛИКИЯТ не можан и не направи НИЩО!не само си трол, ами си и зомбин боклук от Драгалевската канализация - септична ям

socialen

Всичките му рискови модели са основават на емпирично доказано за грешни неокласически, неолиберални и пазарнофундаментални модели, които се сринаха пред очите на целия Свят на 15.09.2008 година.

Тоя нали се беше отказал от политиката? КАКВО СЕ МЕСИ, ДАВА АКЪЛ И ПРОВОКИРА с анализите си? СТИГА ВЕЧЕ! Даже Доган е по-свесен,далеч по-почтен, мълчи и не се изцепва, не се мотае по медийте от Костов!

Каква стабилизация, какви избори? Я си стой на топло в двореца си в Драгалевци и си трай! Достатъчно театър се прави от Радан и без теб!

ами

така е Иван Костов е прав и напълно логично заключава, че едни избори ще стабилизарат правителството. Въпросът е ЗАЩО БОЙКО се страхува от избори? - за да пази Гоце и Пеевски в играта. ИНаче точно АБВ ще изпадне и ДПС ще загуби влияние, както правилно отбелязва Костов. А иначе в Турция гласуват около 50 000 гласа за ДПС и почти всички се прибират да гласуват и за местните избори. За ДПС няма закони и правила, те правят каквото искат по време на избори, защото Цацата ги покрива и затова така геройски се хвърлят на амбразурата.

denim58

Съгласна съм с теб в частта за Костов. Избори, ще има ,бъди сигурен! Просто сега не е момента, по сред зима. По удобно е догодина, напролет.

socialen

11 психопата от ДСБ и гражданската квота не оказват никакво влияние на правителственото мнозинство.

а

да ти кажа - хич не им личи на ГЕРБ-ерите да са спокойни. БОйко направо е глътнал вода, а Цецо-подлецо буквално е ИЗКРЕЙЗИЛ.

Бойко хитро и умно "залюби" Москов и с ласкателства и супер-БМВ го накара САМ да напусне зам.председателството и да се отърси от Радан. Така се разцепва ДСБ! УМЕН БОЙКО, шизофреник-Радан!

фрунзе

Най-интелигентният български политик евър!!! Истински ме радва дарбата му да докарва червените боклуци до ярост...

Лаборантът

Ако бях разбил комунистите, докато бях на власт, а не им бях продал държавата за мизерни комисионни, щях да съм свършил и нещо полезно за държавата. Можех даже и читав главен прокурор да сложа... Ех...

фрунценце, Кой какво струва се видя и се вижда на изборите. ВЕЛИКИЯТ не можан и не направи НИЩО!не само си трол, ами си и зомбин боклук от Драгалевската канализация - септична ям

Развеселен

Командо, не си глупав човек, но изборите не са ви силната страна на ДСБ-то. Полека.

:)

Аха, изборите са силна страна на Гочоолу от герб и Дочоолу от дпс.

То се вижда кой какво печели и колко ДСБ - ВСЕ ГУБИ!

Лаборантът

Не се научих да си трая, когато не ме питат.

Кой те пита, бе БОКЛУК? Измисля си ту анализи, ту рискова, за да РАЗДАВА КОМАНДИ на овчите глави!

Не иска да отиде в забрава, затова е "извън политиката", ама на всяко гърне-мерудия!

socialen

Костов е символ на разрухата на нашата страна. Неговите неолиберални, либертариански, пазарнофундаментални, монетаристки и обективистки реформи, основани на грешната Неокласика, прокараха пътя към дъното и свободното пропадане!

Инспектор Стрезов

А ти си символ на дебилието.

ммда

Вяра го каза точно ясно

до Лаборанта

Неолибералите, либертарианците, пазарните фундаменталисти, монетаристите и обективистите вярват в Невидимата Ръка на Пазара и неговата чудодейна, самолековита, саморегулираща сила! Те казват, че няма значение на кого ще подарят държавното имущество, защото Пазарът е ефективен и винаги въвежда справедливост, благодат и висок жизнен стандарт за всеки. Те вярват, че Trickle-down работи и когато има свръхбогати, то и останалите са добре. Е, реалността и съвременната емпирична макроикономическа теория показват точно обратното, както всички се убедихме на 15.09.2008 година!

до Вяра

Капацитетът му се принизява на нивото на грешната и идеализирана, елементарна Неокоюласика и на пишмянмакроикономистите Милтон Фрийдман, фон Хайек и фон Мизес. Цялата им грешна "макроикономическа" теория се срина пред очите на целия Свят на 15.09.2008. От тогава изпитвам само съжаление по отношение на Костов и неговия пропаднал живот.

тука е така

Тоя нали се беше отказал от политиката? КАКВО СЕ МЕСИ, ДАВА АКЪЛ И ПРОВОКИРА с анализите си? СТИГА ВЕЧЕ! Даже Доган е по-свесен,далеч по-почтен, мълчи и не се изцепва, не се мотае по медийте от Костов!

al

Още цялата русофилска и комунистическа сган не може да му прости че вкара България в ЕС и НАТО.Газ пикаят като им каже истината.Да го духат.

ла

Кой какво пикае се видя и се вижда на изборите. ВЕЛИКИЯТ не можан и не направи НИЩО!не само си трол, ами си и зомбин боклук от Драгалевската канализация - септична ям

Наблюдател

Едни и същи опорни точки в няколко различни коментара. Молодцы :)

Сия

Единственият български политик с голям интелектуален капацитет и държавническо мислене. На светлинни години от свойската и некомпетентна арогантност на еднолично управляващия и от червените идеологически мантри.

Къде му е капацитета? В КТБ, дето са му и милионите от приватизацията? СИКТЕР!

Не е единствения, но са малко!

тука е така

Най-големия!!!

В ЧУЖБИНА Е ТАКА

"тука е така" е рапон, избягал на Запад и сега от носталгия, НЕПРЕКЪСНАТО ЗОМБИ по сайтовете. НЕГРАМОТНИК ПРОСТ и НЕОБРАЗОВАНА ГНИДА!

Тоя прост и необразован, ДЕБИЛ-ГАСТАРБЕЙТЕР да си трае и да мие кенефите на германците! Льохман гнидата!

Импала

Статията не съм чела, ама го гледах по тв. Скъса се да хвали ГЕРБ и Бойко, а за Радан каза, че толкова си може момчето... Плете некви интриги, влечугото.

И аз гледах, а ти манипулираш!

Професор Балкански

Всички гледахми и СЪС СИГУРНОСТ ще мъти водата, докато е жив!

Импала

Тезата му беше, че ДПС било много слабо в момента и за това било време за избори. Аз изобщо не съм сигурна, че ДПС е слабо. Напротив. Костов е един елементарен манипулатор, работещ за тъмната страна.

ТОЧНО! Даже Доган си движи ТАЙНО партията, а тоя Манго се явява непрекъснато по медиите с разни анализи и атаки срещу десните. НЯМА ДА МИРЯСА И ДА СЕ КРОТНЕ!

Всички гледахми и СЪС СИГУРНОСТ ще мъти водата, докато е жив!

льохман

Изкефих се само като прочетох заглавието! Това баце ако го види и ще пометне... Той по друг начин си я представя стабилността :D

не само си льохман, ами си и зомбин боклук от Драгалевската канализация - септична яма

socialen

Нека да покажем с цифри, емпирично факта, че правителството има стабилно мнозинство, въпреки излизането на 11 психопата от преименувалото се СДС в опозиция: в Парламента са общо 240 депутати, от тях ГЕРБ - 84 депутати ПФ - 19 депутати АБВ - 11 депутати ДБГ - 7 депутати СДС - 4 депутати БЗНС - 1 депутат НДПС - 1 депутат Това прави общо 127 депутати. Към тях се прибавят и 15 депутати на Бареков / БДЦ, които са резерва, и стават 142 депутати. Всъщност, Борисов и Цветанов могат да изритат останалите 13 депутати от преименувалото се СДС, защото и без тях имат управленско мнозинство!

сеп

И сега логичния въпрос- защо Борисов и Цветанов не "изритат останалите 13 депутатиот.."?Защото не може,защото му трябват!

пост

Иван Костов е най достойния БЪЛГАРИН когото познавам. Срещу него се е изправил боклукът, който има много положително свойство - да стане хумус!

България не познава по-голям политик от него. Ако българите не бяха толкова прости комунисти, мозъчно увредени, сега с него щяхме да сме по-напред даже и от Полша.Историята ще го оцени след време, докато за Боко, Алеко ще напише втори роман от гроба.

Радев

Oт кадрите на ДСБ във властта, единствено областният управител на Сливен е подал оставка!!! Радан Кънев, след като вече сте в опозиция, поименно да каже кога подават оставка следните "опозиционери": без министъра на здравеопазването Петър Москов, който остава министър-опозиционер - Момчил Станков - областен управител на Видин - Бойко Пенков - зам министри на здравеопазването - Цвятко Георгиев - зам министър на вътрешните работи - Евгени Чачев - съветник на министъра по регионално развитие - Василий Такев - постоянен секретар на Външно - Константин Димитров - посланик в Лондон - Стефан Тафров - посланик в ООН - Иван Иванов - шеф на КЕВР - Иван Иванов - заместник-председател на Народното събрание - Стоил Янков - шеф на борда на директорите на "Терем" И разбира се, ген. Атанасов, защото още не е внесъл в деловодството обещаната оставка!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.