„От всичкото, което ми става ясно, е че човекът, към който винаги съм имал много приятелско и взаимно мисля отношение Радан Кънев – целта е президентските избори. Аз така го разбирам. Считам всичко това, че започва предизборната кампания за президентските избори."

Това коментира лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов след откриването на близо 110 км рехабилитирани участъци от пътя Разлог - Садово и пътя Юндола – Разлог, предаде „Фокус”.

Разбира се пожелавам им успех, ако това им е тактиката, но никога не трябва, ако сме истински родолюбци, бащи или майки и всеки, който както се чувства към хората, избрали ни на тези постове, да залагаме човешки съдби, да залагаме стабилността и ако щете цялата държава заради една или втора лична амбиция", коментира още премиерът.

РАДАН КЪНЕВ: ПЕТЪР МОСКОВ ВЕЧЕ Е МИНИСТЪР НА БОЙКО БОРИСОВ

Премиерът допълни, че е можело да седнат и да търсят вариант за общ кандидат за президент, „ако е толкова силно желанието".

"То не е и минало", каза Борисов, с което рязко промени острия си тон от вчера. В интервю за Дарик радио той се зарече никога повече ГЕРБ да не прави коалиция с ДСБ и заплаши, че ако дестабилизират правителството, той може да се кандидатира за президент.

Той дори даде знак, че очаква ДСБ да преосмисли решението си за напускане на управлението.

"Надявам се на мъдрост. Вярно е, че веднъж като направиха анонс, няма как да се дръпнат назад, но малко спокойствие и такт”.

Той съобщи, че областният управител на София Веселин Пенев, който е представител на НПСД на Корман Исмаилов, му звъннал и попитал дали има някакви претенции към него.

"Искат всички да си работят, защото това са човешки съдби, много хора. Това не са детски игри – днес така, утре иначе”.

Борисов каза, че стабилността остава най-важният приоритет.

„Само преди месец и половина имаше избори, знаем резултатите какви са. Нищо добро не би ни донесло след 2 месеца да има други или по-точно по-различно от това, което е”.