Води се кампания от "определени медии" срещу Гриша Ганчев и в конкретния случай зад нея стоят собствениците на "Левски", обяви пред "Нова телевизия" човекът, извадил "Литекс" от терена по време на мача с "Герена" вчера - Стойчо Стоилов, мениджър на клуба от Ловеч.

Водещият Деян Веселинов показа на Стоилов днешния брой на вестник "Стандарт", челното заглавие на който е "Постановка на Ганчеви взриви футбола ни".

"Определени медии от доста дълго време по всякакъв начин се мъчат да компрометират г-н Гриша Ганчев и "Литекс", отвърна Стоилов. - Така че в момента това е една кампания, която мъчи да се измести фокуса."

Последва въпрос кой стои зад тази капмания?

"Предполагам, че щом се случва с "Левски", значи собствениците на "Левски", отговори бившият футболист.

"А за вчера мога да кажа, че решението за изваждането на отбора беше чисто спортно-техническо. Много неща се натрупаха", каза още той.

По повод твърдението на Даниел Боримиров, че става въпрос за сценарий - стъпка към "обединение" с ЦСКА, Стоилов реагира така:

"Абсурд. Просто не знам кой болен мозък може да го измисли това нещо. Не вярвам, че на самия Боримиров това му е дошло на акъла. Мисля, че тези думи са му сложени в устата."

Като цяло Стойчо Стоилов повтори изказването си от вчера, когато обяви, че "Литекс" е бил най-ощетяваният отбор през есента и че съдиите са изпълнили поръчка, тъй като е трябвало "Левски" на всяка цена да спечели срещата.

Позицията на "Литекс" с посочени разминавания с докладите на реферите и делегата, вижте тук.

Всичко за скандала - тук.