Кметът на София Йорданка Фандъкова подкрепи благотворителната инициатива „Надеждата е красива” дни преди Коледа. Евгения Адърска – председател на „Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и приятели” и ПР-експертката и преподавател Ива Екимова представиха инициативата, която има за цел създаване на Национален регистър за осигуряване на фризьорско обслужване за жени с онкологични заболявания.

Инициативата е предназначена както за дами, преминали през тежкото изпитание на химиотерапията, така и за професионалистите, които ще станат част от движението на надежда и съпричастност. Два пъти годишно в рамките на всяко издание на престижните форуми за фризьорство в София и Пловдив ще се провеждат семинари и обучения на професионалисти, изявили желание да станат част от движението "Надеждата е красива". В тях заедно с психолози ще се преподават специфичните техники и подходи при обслужване на онкоболни жени.

„Искам да поздравя Вас и всички, които ще се включат в „Надеждата е красва” – заяви по време на срещата столината кметица и допълни – Това е много смислена инициатива, не е просто включване, а лична подкрепа за всеки един човек.

Столичната община проведе най-голямата скринингова програма за рак на млечната жлеза, която обхвана над 5000 учители и се гордеем с нея. Знаете, че имам и личен опит и съм съпричастна към съдбата на жените, които са преминали през лечение със средствата на химиотерапия. В този контекст казвам, че на моята фризьорка съм много благодарна.”

Фандъкова получи първия екземпляр от тиража на календар, който осигурява публичност и достъп до по-голям ресурс от подкрепа и информираност.  Евгения Адърска, председател на „Асоциацията на онкоболни и приятели”, партньор на „Надеждата е красива”.