Зверско убийство при гонене на зли духове от 41-годишна южнокорейка шокира Германия. Прокуратурата във Франкфурт на Майн повдигна днес обвинения в убийство срещу петима престъпници, сред които е 15-годишният син на жертвата.

Трагедията се е разиграла в петък срещу събота в 5-звездния хотел “Интерконтинентал” във Франкфурт. Там семейството е наело стая. Насилниците са завързали в легло 41-годишната си роднина, натъпкали хавлиена кърпа в устата й, за да не се чуват виковете й и започнали да я налагат с твърди предмети по корема и гърдите. Те били убедени, че жената е обладана от демони, които трябвало да бъдат прогонени. След два часа мъчения жената е издъхнала в адски мъки. Според аутопсията причината за смъртта е задушаване след нечовешки страдания.

Те са й били причинени от роднини – 44-годишна жена, 21-годишният й син, дъщеря й, която е на 19 г., и още две момчета по на 15 години, едното от които е роден син на мъченицата. Самият той твърдял, че не е участвал в ритуала по прогонване на злите духове от майка му, но признал, че е наблюдавал случващото се безучастно. Не е направил и опит да спаси родителката си.

Голямото семейство е пристигнало преди месец и половина от Южна Корея в Германия. То е наело къща в Залцбах. Миналия петък всички заминали за Франкфурт и за нощта срещу събота наели стая в “Интерконтинентал”. Точно там подложили 41-годишната жена на мъчения, за да прогонят вселили се в нея демони.

След като страдалката издъхнала, роднините повикали местен католически свещеник, който бил имигрант от Южна Корея. Божият служител бил шокиран от гледката. Той незабавно хукнал към рецепцията на хотела, откъдето била алармирана полицията. Пристигнала и “Бърза помощ”, но лекарите успели само да установят смъртта на потъналата в кръв жена. Установено било също, че наред с кърпата в хранопровода на жертвата е била натъпкана телена закачалка за дрехи. Корейците обяснили, че злите духове се заселелили в стомаха на жената и трябвяло да напуснат тялото по телта.

Четиримата насилници и синът на жертвата били незабавно арестувани.

“По първоначални данни обвиняемите са мъчили жертвата си най-малко два часа, при което са действали с особена жестокост и коравосърдечност. Никога досега не съм се натъквала на такава жестокост”, заяви днес наблюдаващата прокурорка Надя Низен. Тя поясни, че смъртта е настъпила вследствие на масивна компресия на гръдния кош и задушаване.

Последвал обиск в наетата от роднините къща в Залбах. В гаража униформените се натъкнали на още една жертва. Прикована жена била увита във фолио. Тя била на крачка от смъртта поради изтощение и обезводняване. Жената незабавно била откарана в болница в крайно тежко състояние.

Засега се съобщава, че мъчители и жертви са от едно семейство, но не се посочва конкретната роднинска връзка. Най-вероятно е главната мъчителка и жертвата да са сестри.