Южният столичен квартал "Драгалевци" заприлича на военна зона снощи. "Трасето", т.е. - специалното отцепление от полицаи, започваше още от Околовръстното, а на две места освен обикновените патрулки и пешите екипи имаше и камионетки на жандармерията.

Отговорът дойде от личната фейсбук страница на премиера Бойко Борисов, на която той качи 5 снимки с британския си колега.

Тази вечер премиерът David Cameron опита от традиционната българска кухня. За първи път той и неговият екип видяха на живо ходене върху жар с боси крака. Разказах му, че нестинарството е един от най-старите български обичаи, който в миналото е бил практикуван и в Беломорска Тракия, а днес е запазен само в няколко села в планината Странджа. През 2009 г. ритуалът е включен в Списъка на ЮНЕСКО за нематериалното културно наследство, написа Борисов в страницата си.

Дори настава леко объркване, защото отдолу фен на Борисов пише: "Добре дошли, г-н Камерън и г-н Премиер! Има какво да се види в нашия Странджански край. Старите обичаи и автентичната ни култура!" Всъщност вечерята е била в ресторант "Воденицата" в баровския столичен квартал.

Ако се съди по кадрите, двамата са се забавлявали отлично.

... А консерваторът Камерън дори се е "поразчупил" и поснимал за личната си колекция.