Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Прокурорката от Софийска градска прокуратура Боряна Бецова даде да се разбере, че не се притеснява от дисцилинарката, която може би днес стартира срещу нея. В събота правосъдният министър Христо Иванов каза, че ВСС се събира извънредно в понеделник, за да обсъди дисциплинарни производства срещу Бецова и шефа й в градска прокуратура Христо Динев.

Най-вероятно става въпрос за неуспелия министър на инвестиционното проектиране Иван Данов, смятан за приближен на ДПС. Именно прокурор Бецова прекрати досъдебното производство за това, че той е получавал обезщетение за безработица от Франция. В съда днес обвинителката обясни, че има закон, според който ако излезеш на трудовата борса и след това започнеш нова работа, като заплатата ти е под 70% от предишната заплата, имаш право на обезщетение. Във Франция Динев е получавал 4 хил. евро, а като преподавател във Варна по-късно - 400 лв.

"Това е много под 70%", каза Бецова, пояснявайки защо не е намерила основание да повдигне обвиение.

Освен това тя изтъкна като втори аргумент любопитния си мотив, че и Франция не е образувала дело срещу Данов цели 10 години.

"Не ме притеснява нищо", каза Бецова, която в момента е прокурор и по делото на Христо Бисеров.

Столичната обвинителка неволно се прочу, когато френският посланик Ксавие дьо Кабан написа в Туитър: "Боряна Бецова каква ябълка е"?

Ключови думи

Коментари

И кой е този тъй щедър и добър закон със 70-те процента???

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.