Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министърът на правосъдието Христо Иванов свика извънредно заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС) в понеделник от 14:00 часа. Той има право на това по силата на Закона за съдебната власт.

Министърът е поискал образуване на дисциплинарни произвоства срещу председателя на Софийската градска прокуратура (СГП) Христо Динев и прокурора в същата прокуратура Боряна Бецова.

Христо Иванов е внесъл своите предложения с мотиви в четвъртък, но те не са публични. Причината за свикването на извънредно заседание е, че „давността за образуване на дисциплинарно производство изтича на 01.12.2015 (вторник) и обсъждането им в следващото редовно заседание на ВСС би било след изтичане на давностните срокове“, пише в писмото на министъра до Съвета. (виж писмото след текста)

Христо Динев е председател на СГП. Под неговото ръководство институцията започна противоконституционно производство срещу президента Росен Плевнелиев. Динев отказваше да отговори на медийни въпроси за дейността на Делян Пеевски като следовател. Той изигра ключова роля при проверката на сигнала на „Протестна мрежа“ за „организирана престъпна група“ срещу Цветан Василев, Делян Пеевски и Николай Бареков. Обвинението се захвана предимно с частта за Василев. По-късно Динев започна проверка срещу вносителите на сигнала. 

Боряна Бецова също бе наречена в туит "гнила ябълка" от френския посланик Ксавие дьо Кабан. Тя отказа да разследва депутата Делян Пеевски по сигнала на "Протестна мрежа". Бецова изигра ключова роля и при спасяването от правосъдието на бившия министър Иван Данов, който е получавал незаконно социални помощи във Франция. Същата прокурорка пое проверката и срещу вносителите на сигнала срещу Василев, Пеевски и Бареков. Тя е и прокурор по делото срещу Христо Бисеров. 

Искането на правосъдния министър Христо Иванов идва преди второто четене на промените в Конституцията, свързани със съдебната власт и в разгара на "Яневагейт".

КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА:

ПРАВООПРАСКВАЩАТА ДЪРЖАВА

КОД 139. ИЛИ ЩО Е ТО ПЪЛЗЯЩ ПРЕВРАТ В ПЕТЪК ВЕЧЕР

 

Ключови думи

Коментари

Радев

Приветствам, но се надявам на още по-остри мероприятия срещу мафията в съдебната система. Изцяло подкрепям Христо Иванов, но съм крайно разочарован от Чехльо, който мълчи като насран по теманта "Яневагейт".

Развеселен

Плевнелиев усети, че хората, които го насъскват срещу ГЕРБ не са му приятели. Това са и същите хора, които насъстват ГЕРБ срещу него. Хитри манипулатори, които вече свалиха незаконно властта през 2013-та

До долния: Ти си боклук, а не Иванов. Близнашки казал, че Иванов бил зле, а Блзнашки какво направи??? Аман от разбирачи и рубладжии.

Mavro

Иска, поиска, пак иска и пак, и пак, та чак се продриска. Мъжът ви беше поет, госпожо Джамджиева, а вие си служите само с две думи и половина.

s.djam

Сериозно ли си мислите, че аз пиша всичко в сайта? И не набърквайте мъжа ми, моля.

Mavro

Иска, поиска, пак иска и пак, и пак, та чак се продриска. Госпожо бивш главен редактор на столичен всекидневник, вие си служите само с две думи и половина – в заглавията. Поздравете „адвокатчето“ си, което може да чете мисли и да тълкува сънища. Съжалявам и се извинявам за намесата в личното ви пространство.

Фермата

Отзивът се разсмърдя днес в някаква кабеларка на Дебелото Прасе.Там се събра нужника на българската журналистика. Сопола, Пеевски иска да каже и още едно угоено в свинярника прасе под името Юрии. Такава смрад се ля срещу Христо Иванов и Радан Кънев...абе направо нужника преля и си пуснах руската частушка Гомновоз.

Мери Драганова.

След Христо Данов, Соколов, наново имаме дстоен правосъден министер , който иска да ВЪВЕДЕ ред я съдебната система. След като прочетох как са действали двамата прокурори по скандални казуси , намирам, че искането на Христо Иванов е НАПЪЛНО основателно.Не ми е ясно, можел ли е главният прокурор да върне тези дела за нови разглеждания, и ако е има това право, защо ЦАЦАРОВ не го е направил.ЗАЩОТО СЛУЖЕШЕ И СЛУЖИ ВСЕ ОЩЕ НА ДПС И БСП.Едва сега, се сети, да иска с задна дата от извършените престъпления от Сидеров , имтнтета му, Защото Сидеров ти иска оставката ли ЦАЦАРОВ, Цацаров се включи и в Костинбродслката сага, за да усужиш на тези две партии, как да обвинява Бареков, след като той самият наруши закона. Колкото до Пеевски, та той е златна мина за цАЦАРОВ, КАК ДА ГО ОБВИНЯВА, И ДВАМАТА СЕ ОБЛАЖИХА ЯКО ОТ КТБ

Да си припомним случая "Манчев" Този случай е "изключително елементарен", увериха ни преди две години, когато с гръм и трясък започна прокурорското обвинение срещу бизнесмена Богомил Манчев. Сега стана ясно, че случаят тихомълком е приключил. Защо ли?

Мери Драганова

След прочитането по кои дела са лили Динев и Боряна Бецова, ми стана страшно, в каква СЪДЕБНА ПОМИЯ живеем, Оказва се, или по првавилно, ДОКАЗВА СЕ, че не са само Янева, чучулината , Динев и Бецва, а всичкисъдии, рокурори, седователи са корумпирани, Еднствено които тябва да станат в системата са най верочтно разносвачите с количките,Като си помисля за вица и за тях , е ясно ТОТАЛНА СМЯНА НА ВСИЧКИ ОТ КОНСТИТУЦИОНИ, АПЕЛАТИВНИ АДМИНИСТРАТИВНИ ГРАДСКИ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ,

Юрк. Игнат Папазов

Поддържам намеренията на правосъдния министър за образуване на дисциплинарно производство срещу СГП - прокурора Боряна Бецова. Наред с другото, тя "смачка" дългогодишен следствен труд по изясняване на конкретни факти и обстоятелства, свързани с Величко Адамов Йонов - плагиат и бивш ректор /незаконен/ на СА "Д. А. Ценов" - Свищов. Разкатайте я "по устав"!

Кабакчиев, враг на народа №1

Нещо съм изостанал от събитията. Я светнете какво точно е направил Юлий Москов, та има толкова голям рев тук срещу него. И светнете също така какво точно са направили за реформата днешният министър на правосъдието и днешният лидер на реформаторите. Щото аз не се сещам. Другояче казано - не са направили нищо. Дори и грам. И очевидно няма и да направят. Не само, защото не могат, но и защото, както изглежда, не искат. Ако искаха, нямаше да подпират властта на банкенския бодигард на правешкия дебил и катил.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.