"Ратификацията на междудържавния договор с Полша за ремонт на МИГ-29 е на първо място гаранция, че България ще има боеспособна авиация", коментира във фейсбук профила си съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев.

Според него с решението си Народното събрание е отрязало "тежки комисионерски и корупционни интереси" и така е постигнало по-добра цена за бюджета. Кънев поздравява военния министър Николай Ненчев и благодари за подкрепата на опозиционната партия ДПС.

"Което дава отговор защо определени "медии" така се развълнуваха, че почти забравиха да напишат, че съм травестит... И не на последно място - И да... Sorry, колега Пеевски. Явно и ПГ на ДПС вече не Ви чете вестниците. Керванът си върви, бавно, но на запад".

Кънев има предвид масираната кампания на свързваните с Делян Пеевски медии срещу него, срещу военния министър и срещу избора на правителството да сключи договор за ремонт на самолетите с Полша, а не с Русия.

Радан Кънев припомня, че "години наред, ние сме постоянно с максимум два годни за полет самолета, и то ремонтирани с подръчни средства, опасни за пилотите. Сега ще можем да разчитаме на боеспособна ескадрила във всеки момент", както и че "ще можем безпроблемно да осъществяваме функциите по защита на българското небе."

"Ще бъдем независими от руския геостратегически интерес при поддръжка на авиацията си. Направихме крачка към пълна съвместимост на нашата авиация с ВВС на НАТО."