Стотина националисти се събраха със знамена и плакати тази вечер в София, за да протестират срещу нелегалните имигранти и да поискат създаване на доброволчески отряди, които да пазят границите ни от бежанци. Протестът започна пред НДК, мина през Съдебната палата и Народното събрание.

Организацията бе на „Национална съпротива". В страницата си за събитието във фейсбук по-рано организаторите написаха, че „еврейската, антибългарска организация - хелзинкски комитет, е пуснала донос и сигнал срещу шествието (...) и молят то да бъде забранено!”, но това не можело да ги уплаши.

А по повод призива на интелектуалци, преводачи и творци, призоваващи за толерантност пишат:

”Тази сган е ресурса на статуквото и от нея те черпят, министри, президенти и политици. Тази сган е опората на политическите проститутки и заедно с тях ще направят всичко за да ни унищожат. Знайте долни гниди, че времето ви изтича и скоро ще си платите.”

Във войнстващ призив, с който хората се призовават да отидат на шествието, се твърди:

„Войната иде, искате или не! Вместо да седите по домовете си излезте и направете нещо за Отечеството си, за рода си, за расата си, за вярата си, за децата си! Войната иде и вече мушмороци няма къде да се скриете. Комунизма и демокрацията направиха от европейските народи содомизирани лигави мухльовци, които вече са неспособни да защитават дори и собствения си живот! Войната иде, а къде сте вие миролюбиви либерали и социалисти, хартиени човечета скрити по дупките си. Войната иде и тръбата свири сбор! България на българите, чиста (расово), свята и суверенна!” (Навсякъде в кавичките е запазен оригиналният правопис – б.р.).

Вижте протеста през обектива на фоторепортера на Клуб Z Веселин Боришев: