Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бизнесменът Спас Русев е новият собственик на "Виваком". Търгът бе вчера в Лондон и в него освен Русев участва гръцкият бизнесмен Панос Германос в консорциум с фонда за рискови инвестиции "Търд пойнт".

Печелившата оферта на Русев е за 330 млн. евро.

Така с парите ще бъде погасен мостовият заем от 150 млн. евро и натрупаните лихви за неизпълнението му, отпуснат от ВТБ Капитал. Сумата над горницата ще бъде разделена между съществуващите акционери като вероятно българската държава ще се опита да сложи ръка върху парите, които се полагат на Цветан Василев (около 77 процента). Става дума за сума от около 100 милиона евро.

Новината за изхода от сделката се появи първо на фейсбук страницата на бившия ни посланик в Москва Илиян Василев, който написа: 

"Изненада, изненада и все пак единият и единствен Спас Русев "спечели" търга и БТК. Второ действие - очаквайте скоро - бърза препродажба на компанията на "истински" купувач, свободен от дългове и чист като девица. Кражбата стана възможна с бездействието на българските институции, а сметката ще бъде платена от българските данъкоплатци".

Василев уточнява и още нещо:

"Не разбирам защо "Олимпия" (компанията на "Германос") и "Търд пойнт" легализираха с участието си този театър."

Всъщност в телеком бранша отдавна се говореше, че именно Спас Русев е определен за собственик на БТК. Затова до известна степен бе любопитно, че в търга, организиран от "ВТБ Капитал" изобщо има някакво наддаване. До момента не е ясно с какви пари Русев ще финансира сделката.  Бизнесменът често е наричан баща на икономическия екип на НДСВ. В момента финансовият министър от царското правителство Милен Велчев е шеф на българския офис на ВТБ.

Ключови думи

Коментари

Задавате едни въпроси, дето сигурно и Максим Димов не им знае отговора.

Цирк "Кремъл"

Тоест собственикът си остава същия. За какво беше този театър?

Бобо

Мускалите бавно но сигурно купуват националната ни сигурност , и всичко това с помоща на продажни български юнаци като другарите Велчеви и Ко . Ха сега си спомнете за Мони короната и цялата шайка тарикати около него . Да ти е честито новото Мускалско робство българино , да пребъдат достойните руски еничари Русев , Велчев ,Доган и да не забравяме Лентореза , без неговото негласно съгласие това не можеше да се случи .Честито на печелившите и да го духат бедните

Добре,били сме кьорчовци.Повечето от нас си признаха!Шайката НДСВ излъга народа си.Но те не спряха!!!!!И акъли от телевизиите дават.Дано да им приседне!

Нашият Спас, както му викаше Дедо се уреди ...

Абонатите на Виваком да я напуснат.Така руснаците и Велчев ще хванат дедовия.

OZZY- ало Ваньо!!!

Добре,че народът е прост. Мадридският измамник го ОПРАВИ за 800 дни, ама и това оправяне му е малко. Б.Б. и болшевишко-догановата шайката довлякла величеството продължава да го ОПРАВЯ. Честито на тъпаците и срам за ГЕРБаджийските платени драскачи.

На практика, Спас Русев заменя Цветан Василев.

АТИЛА

БЪЛГАРИ: Спасявайте Парите и Семействата си от Задаващата се ДИКТАТУРА в Задунайската Болшевишка КОЧИНА ! ЕНИЧАРИТЕ от МВР, КУРВИТЕ от ДАНС и КОПЕЛЕТАТА от ГДБОП ще Следят Банковите ни Сметки от 20017 Година. ЛИКВИДИРАЙТЕ ЗАДУНАЙСКАТА КОЧИНА, ТЯ НЕ Е БЪЛГАРСКА ! ИЗБИВАЙТЕ КОМУНИСТИ, ТРЕПЕТЕ МИЛИЦИОНЕРИ, НАЙ-ВЕЧЕ ПОТОМСТВЕНИ, ТЕ НЕ СА ХОРА ! 25 Години ФАЛШИВ Преход ! 70 Години НЕЗАКОННА Комунистическа Власт ! 137 Години ЗАДУНАЙСКА Славяно Мангалска Губерния ! КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК! КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО! Руските Окупатори докараха 1944 година Комунистите и Милиционерите от селата с КАРУЦИ, ние Българите ще ги прибираме обратно с КАТАФАЛКИ. КАЗАХ !!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.