През последната година наемите на най-скъпата търговска улица в България - столичният бул. "Витоша" не са мръднали, показва изследването Main streets across the world 2015/2016 на компанията Cushman & Wakefield. Както и преди година, годишният наем за квадратен метър е $528, което е $44 на месец.

Горната част на "Пето Авеню" е най-скъпият пазар в света - $33 812 за кв. м годишно, или $2818 на месец. За сравнение, това е 64 пъти повече, отколкото на "Витошка" (вижте по-долу таблица на десетте най-скъпи локации в света). 

Парижката "Шанз-Елизе" държи короната на най-скъпа търговска улица в Европа, Близкия Изток и Африка, като годишният наем на квадрат е $13 255 - $1105 месечно.

Въпреки глобалната несигурност, през последните 12 месеца има поскъпване на наемите на 35% от включените в изследването улици, казват от Cushman & Wakefield, като дават оцента за продължаване на ръста в цените заради увеличаване на заетостта, повишаване на заплатите и ръст на потребителското доверие в развитите икономики.