Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Никакви военни операции няма да доведат до изкореняването на тероризма, защото същността на проблема е в самия ислям. Това заяви журналистът и университетски преподавател Мохамед Халаф пред Нова телевизия.

"Проблемът е как разбираме религията. Истината е, че ислямът трябва да бъде реформиран, така както това вече стана с християнството. В момента само ислямът съчетава идеята за религията с тази за държавата", каза Халаф.

Според него голямото неразбиране на Запада към арабския свят е, че той вече е много променен и радикализиран.

"Какво се прави в джамиите в Близкия изток. Те са се превърнали в трибуна, от която се сее омраза към християните и евреите. Има 50 арабски телевизии, които 24 часа в денонощието дирижират и разпръскват непоносимост срещу западната цивилизация и демокрацията", каза Халаф.

Според него арабският свят се разпада.

"Близкият изток, такъв какъвто го познавахме вече не съществува и заплахата от тероризъм ще ескалира", категоричен е Халаф.

Според него сега на ход са световните политическите лидери, които трябва да намерят решение.

Ключови думи

Коментари

DogWoman

Ето какво каза по този повод египетският президент. Донякъде в подкрепа на тезата на автора: "Казвам и ще продължа да повтарям, че имаме нужда от религиозна революция. Имами, вие отговаряте пред Аллах и целият свят чака вас! Целият свят чака вашите думи... Защото мюсюлманската общност е разкъсана и унищожена, загубена, загубена от нашите собствени ръце", каза президентът Сиси. "Нуждаем се от революция на личността, съзнанието и етиката, за да възстановим личността на египтянина, от която държавата ни ще има нужда в близко бъдеще."

А, именно. Тероризмът е ислям 1:1. Терористите просто не ги мързи, останалите изчакват.

Развеселен

хубавото е, че мюсюлманите вече започват да поставят тези въпроси

socialen

Пълни глупости! Който ги пише иска да отклони вниманието от истинските причини и проблеми! Факт е, че по-голямата част от извършилите през последните 10 години атентатите в Европа са радикализирани млади момчета, западноевропейски граждани, родени в Западна Европа, израстнали там, ходили там на училище, учили европеска история, хуманизъм и т.н. Отговорните на този континент трябва да започнат сериозно да се питат какво е гнилото в сегашната обществено-икономическа система, която произвежда все повече фанатици, които застрашават живота на мирните граждани!

Мне, всъщност са двойкаджии и прекъснали училищата, които обаче не са пропускали да ходят в регионалноотцепнически терористични организации да се учат на извратении, които слабо наподобяват идеята на реформирания ислям.

Импала

Социален, искаш да кажеш, че не ислямисти, а комунистическата сган стои зад терора. Все едно... да ги изтребим е решението на проблема.

Като полезни идиоти на ислямистите камунизите или ще се обрежат, или ще бъдат изклани като всички нас, но малко по-късно.

дебелян пеевский

Проблемът е в простотията, беднотията и мизерията, които са идеална среда за радикални идеологии. Колкото до "исляма", то не е това което изповядват терористите. В основата на проповедите на разните алкайди е мешаницата от няколко ислямски цитата и елементи от комунистическата революционна доктрина, която разцъфтя в Иран като реакция на изцепките на ЦРУ от 50-тте и 60-тте там.

дебелян пеевский

А произходът на туй нещо (бтв, терминът е "ислямизъм", не ислам) е разбира се, в арабските емигрантски общества в Европа, които са били винаги откъм лошата страна на характерната за европа ксенофобия и расизъм, но със свободен достъп до революционна литература.

Разбирам Вашата солидарност, тъй като и Вие сте от лошата страна... на елементарния разум.

TH

Спрете с вашия културен марксизъм. Европейската култура превъзхожда всяка друга култура, а европейците на са расисти и ксенофоби, а просто горди от своите постижения.

socialen

Вместо да се мисли как да се наливат стотици милиарди за безмислени действия на НАТО, е добре и правилно да се мисли как да се създават нови работни места и перспектива на младите хора. те нямат работа, липсва перспектива, не могат да създават семейства. Дори официалната младежката безработица е безумно висока. За реалната, тогава, изобщо да не говорим! От това страдат най-вече децата на имигрантите! Официалната младежка безработица във Франция е 25%, 50% в Испания, 35% в Португалия, 41% в Италия, 50% в Гърция, 15% във Великобритания! Всички знаем, че тези страни имат високо число имигранти от Северна Африка и Близкия Изток.

Аха, и така, както не могат да правят семейства, си раждат по 5-6 деца и са на социални помощи. Циганска му работа...

socialen

Опитите за силово налагане на либералната англосаксонска "демокрация" по американски образец под формите на цветни революции, корпоративни преврати като инвазията в Ирак, и Афганистан, в страните от Арабския Свят и поддържането на Режима в Саудитска Арабия, което е синоним за двоен стандарт от страна на западните държави, водени от САЩ, предизвикват много проблеми! Към това се прибавя и важната причина за правене на Глобализацията по догмите на неолибералния, либертариански, пазарнофундаментален, обективистки и монетаристки модел на Вашингтонския Консенсус!

SRQBoyboy

Глупак, няма ли да се скриеш най-накрая и да претанеш да досаждаш на всички като хапливо насекомо!

По

Добре е да се окупира всичко в Близкият изток ..и да се приложи на процедура ДЕ ислямизация. Да си имат избори ,ала контрол върху медии ,джамии ,армията се разбира е европейска...полицията също

SRQBoyboy

Добро утро! Още преди 5-6 години в Швеция излезе видео за корана, което вдигна на балон всички защитници на "мирния" ислям. Авторът доказва нещо, което е известно от стотици години. Ислямът е единствената антагонистична религия в света. Т.е. не признава никакви други религии и цели конвертирането на хората, които ги проповядват към ислям. Това "конвертиране" на "неверниците" е прилагано 500 години в България. Нека някой историк по-точно припомни калко е било населението на България преди поробването и от Османската империя и колко от него е избито, защото не се е потурчило. Тази тактика е прилагана навсякъде, където османлиите са сикали да завземат и владеят.

Мда, Османската империя е била по своята същност Империята на исляма и нашите предци са си изпатили на свой гръб какво става, когато това е държавната доктрина. А горките православни, които са били почти 100% в Сирия, Египет, т.нар. Ирак, Анадола и т.н. направо за изтрепани докрак...

Антисоциален

Така самоназовалият се "Социален" в този форум, е откровен левичар-тъпанар! Мохамед Халаф е напълно прав, става въпрос за човеконенавистна тоталитарна религиозна идеология, основана на Корана, с която денонощно се промиват мозъците на огромни маси от хора и се внушава омраза към Запада! Тази гнусна идеология е поредното лице на злото, наред с идеологиите на нацизма и марксизма-ленинизма. Това, което обединява всички тези мръсни и подли идеи е проповядването на въоръженото насилие като инструмент за промяна на човека, на обществото и на света като цяло! Тези идеи заразяват всякакви хора, и бедни и богати, и невежи и образовани!Да не виждаш този факт значи да си обикновен глупак! Но нашето "социално" човече се придържа строго към класово-партийния подход и разбира се обвинява буржоазния Запад и американския империализъм за гадостите на исляма! Манталитет на партийно секретарче от времето на соца...!

F1

Проблемът няма решение по една съвсем проста причина - казва се бедност, безработица, безперспективност. Нерешим е защото с напредването на технологиите необходимостта от човешки труд намалява. Затова намалява броят на работните места. В същото време населението се увеличава. Управляващите се опитват да притъпят проблема чрез социални помощи, но безрезултатно. Дори по-лошо. Броят на "излишните" се увеличава и положението само се влошава. Война. Това ни чака. Скоро.

Мне, всъщност намалява нуждата от НЕКВАЛИФИЦИРАН човешки труд, като в същото време се отварят в ПЪТИ повече работни места за образовани кадри. Ама умиращите от глад бедняци в Африка, Азия, Южна Америка и по гетата в Северна Америка и Европа са много хитри и правят по 10 деца, които нямат никакъв шанс в тоя живот. И най-лошото е, че нямаме законното право да кастрираме такива хора след първото дете...

Ка

Ами то е очеизвадно, че е така. Само вижте началото на исляма и го сравнете с началото на християнството. Коренна разлика! Как започва християнството през 1 век? А как започва исляма в началото на 7 век? Именно с джихад- с геноцид и убийства- от Атлантическия океан чак до Индия! И това започва още докато неговия основател Мохамед е още жив! Не само е жив, а и благославя този джихад! Но милиардите мюсюлмани по света са лъгани с отвличане на вниманието им към "кротката част на исляма", за да си мислят, че исляма бил "мирна религия". Но реалността е очеизвадна за всеки, който може да я види!

Да, и напълно отрича повечето морални правила от юдаизма и християнството, защото Мохамед освен кръвожаден е бил също извратен педофил и многоженец.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.