Много известни хора, включително музиканти, писатели и политици изразиха своята скръб и ужас във връзка с кървавата трагедия, разиграла се в Париж.

Своето отношение изразиха актьорът Арнолд Шварценегер, актрисата Ева Лонгория, сенаторът Барни Сандърс, журналистката Мария Шрайвър, писателят Стивън Кинг, кандидатите за президент Джеб Буш и Доналд Тръмп, както и много други, пише БГНЕС.

Арнолд Шварценегер: „Сърцето ми се къса, когато мисля за събитията във Франция. Скърбя и се моля за жертвите, техните семейства и всички граждани на Франция – страната на свободата, равенството и братството“.

Ева Лонгория: „Току що кацнах и събитията в Париж разбиват моето сърце. Моля се заедно с теб Париж“.

Барни Сандърс: „Ужасен съм от терористичните атентати във Франция. Всичките ми мисли са с жертвите и близките. Изразявам своята солидарност с народа на Франция“.

Мария Шрайвър: „Градът на любовта се превърна в град, за който ние всички трябва да се молим. Любовта побеждава ненавистта, помнете това. Животът е много крехък. И новините доказват това. Използвайте този момент, за да давате любов на вашите близки и заобикалящите ви. Започнете веднага. Любовта побеждава ненавистта“.

Стивън Кинг: „Току-що научих какво се е случило в Париж. В сравнение с това всичко останало бледнее. Нека Бог помогне на всички, които са заплашени от тези въоръжени психопати“.

Джеб Буш: „Днес ние се молим за Париж, Америка ще ви помогне в борбата срещу тероризма“.

128 са жертвите на кървавите терористични атаки в Париж, това съобщиха официално от Елисейския дворец. Над 200 са ранените след атаките, 80 от тях са в критично състояние. 8 от атентаторите са мъртви - 7 са се самовзривили, а един е убит. Броят на жертвите по неофициална информация може да достигне 150. Президентът Франсоа Оланд обяви тази нощ извънредно положение на цялата територия на Франция и въвеждане на граничен контрол, което ще позволи да се ограничи движението на хора.