Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

СЛАВА АНАЧКОВА

Около 700 000 лева е платила здравната каса за лекарства, каквито изобщо не са били внасяни в страната. Това заяви министър Петър Москов пред депутатите от парламентарната здравна комисия. Източването е било установено по време на разговорите между фармацевтичните фирми и НЗОК за договаряне на 20-процентни отстъпки, които индустрията трябва да предостави до края на годината.

"Когато касата представи документи на компаниите и им каза, че за техните количества трябва да върнат определена сума, фирмите обявиха, че това е невъзможно, защото никога не са внасяли въпросните лекарства в страната", разказа д-р Москов.

Не стана ясно дали измамата е по линия на болници или лекари, но при всички положения някой е издал рецепти за продуктите или лечебно заведение е отчело терапия, каквато изобщо не е извършило.

На този етап скандалното разминаване е установено само при две компании, но повече подробности не могат да бъдат дадени, защото случаят е даден на прокуратурата, уточниха от здравното министерство. 

Ключови думи

Коментари

socialen

Опа! Отново трансфер на държавни пари в частните джобове на ГЕРБ Предприемачи!

aha

аз от кога пиша на Москов да спре да се занимава с докторите а да стисне цирея НЗОК Ама все не чува.... не чува, не чува и накрая ние няма да го чуваме.

SRQBoyboy

Ми то и България постепенно се превръща в несъществуваща държава.

Кой?

Имаше и едни други милиони, дето били плащани просто така, ама всички си затварят очите. Нищо чудно и милиарди да се окажат накрая.

TheRock

НЗОК плаща лекарствата по одобрен от този бунак на снимката и ръководената от него ИАЛ списък!!!! На кого ги пробутват тия простотии!!! Защо лекарства които не се внасят в България са в списъка за реимбурсиране от НЗОК??? Който ги е пробутал там той е осъществил и измамата!!!!

TheRock

Измамата е по линия на този на снимката!!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.