Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Планът на братята Велчеви (Милен и Георги) и Спас Русев е да овладеят БТК. Тази сделка се прикрива отгоре от Пеевски, който има голяма тежест в правителството на България, в това число и в прокуратурата. Това заяви в интервю за руския "Первий канал", излъчено и по ТВ7, руският бизнесмен Дмитрий Косарев. Отскоро той се представя за собственик на 76 на сто от акциите на "Виваком" (БТК).

"Пеевски е сивият кардинал, който фактически ръководи прокуратурата на България и в някаква степен и правителството. Неясна е ролята на правителството в София, която го позволява", казва Косарев в интервюто.

Според него българските власти не защитават интересите на държавата си, допускайки незаконна продажба на компанията от фирмата "ВТБ Капитал", ръководена от Милен и Георги Велчеви. Той припомня, че акциите на телекома са запорирани както в София, така и в Люксембург.

"Изпратил съм писмо до правителството и до главния прокурор на България, но няма никаква реакция. Имам чувството, че Пеевски блокира всичко и правителството не може да вземе самостоятелно решение, с което да има прозрачна сделка", казва руснакът.

Косарев отрече тиражираните от българските медии подозрения, че се явява просто лице, легитимиращо интересите на Цветан Василев:

"Всичките акции на "Виваком" са мои".

Освен това той отхвърли и твърденията, че работи в интерес на близкия до Кремъл бизнесмен Константин Малофеев.

"С него сме в нормални, добри, човешки отношения, но "Виваком" си е моя сделка, която няма общо с него", каза Косарев.

Според думите на бизнесмена, той е изпратил писмо до руската банка ВТБ, с което изразява готовност да рефинансира дълга на компанията от 150 милиона евро и да му бъдат прехвърлени акциите на българския телеком. От трезора обаче му искали документи, които нямали нищо общо със сделката.

"Вече сме изпратили иск в международен арбитраж незабавно да ни се върнат 33 процента от собствеността. Ще подадем и искове в различни държави за незабавно прекратяване на сделката и за възстановяване на загубите, които братята Велчеви и правителството на България ни нанесоха", каза Косарев.

Според него сега "Виваком" работела добре, но не и чак толкова добре, както в периода, когато Цветан Василев я управлявал. Мениджмънтът на БТК в момента сключвал непрозрачни договори, които обаче щели да бъдат спрени, след като Косарев влезел във владение на българския си актив. 

Ключови думи

Коментари

А представил ли си документи в Комисията за финансов надзор включително плащането към последния собственик!?

DogWoman

Накратко, Пеевски управлява цялата известна на човечеството част от Вселената. Вече чак комично взе да става. И тоя как така се "представя за собственик" на 75% от акциите? Това доказуемо ли е, или и аз мога да се представя за каквото си поискам?

Господине,

МАЙ ИНТЕРВЮТО ВИ Е НАПИСАНО ОТ ВАСИЛЕВ. АЙДЕ, СКРИЙТЕ СЕ НЯКЪДЕ. ТО НЕ БЕШЕ НЯКАКЪВ ВАСИЛЕВ, ЛУВРИЕ И Т.Н. ПРЕСТЪПНИЦИ И КРАДЦИ.

Актьорите са слаби, а и сюжетът е поизтърка.

Радев

Този път на Пеевски може и да му приседне.

тука е така

Да кажеш че Пеевски е сив кардинал или е грешка при превода или трябва хич да не разбираш от българска политика!

дебелян пеевский

Изобщо, както ви каза вече Костов, престанете да ме демонизирате, вашта такова.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.