Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд.

В седмицата, в която се заговори, че Бойко Борисов иска да „опраска“ съдия Владимира Янева, а Цветан Цветанов и Лютви Местан искат да „опраскат“ Реформаторския блок, все пак тема номер едно беше протестът на полицаите срещу предложението за орязване на привилегиите им.

***

Извънредно съобщение пусна МВР в началото на миналата седмица: "В следващите няколко вечери движението на автомобили на "Орлов мост" ще се регулира от регулировчик...и десетки охранители, катаджии, патрулиращи полицаи, пожарникари."

***

Министър Румяна Бъчварова е заявила, че не може да каже колко точно полицаи ще напуснат системата на МВР преди да излезе и паралелното преброяване.

***

По време на националния протест на полицаите двама от тях си говорили:

- Абе, колега, тоя полицай що не протестира?
- Щото е легнал полицай бе, колега!

***

Продължиха и следизборните коментари. 

На местните избори ДПС загуби сензационно един от своите бастиони- град Кубрат. 
Дори Лили Иванова не помнела родният ѝ Кубрат някога да не е бил на ДПС!

***

Освен Кубрат, ДПС загуби и Исперих - и в двата града спечели кандидат, подкрепен от партията на Илиана Раева. И сега около Илиана Раева се навъртала Нешка Робева...

***

Бойко Борисов в качеството си на лидер на ГЕРБ заяви, че е положил огромни усилия партията му да не спечели кметския стол в Плевен. 

Така окончателно стана ясно кой е направил с блажна боя велоалеите в Плевен! 

***

Стана ясно, че един и същ диалог между социолози и избиратели се е повторил многократно във Варна по време на екзитпола:

- За кого гласувахте?

- За Ванчо Портних бе, бате! 

***

Нина Ставрева от БСП спечели убедително кметските избори в Каварна.

Победата ѝ се дължи на твърдия електорат - за Ставрева са гласували всички каварненски пенсионери, включително и Джон Лоутън, Глен Хюз и Дейвид Ковърдейл. 

***

След изборите в едно българско семейство се разигра сериозна драма. Ето вижте:

***

Бойко Борисов и Делян Пеевски се срещнали случайно в кулоарите на парламента и се похвалили, че скоро и на двамата бюджетът им щял да се увеличи - и винетките, и цигарите яко поскъпват.

***

Български хелзинкски комитет номинира убиеца Джок Полфрийман за "Човек на годината", защото участвал активно в защитата на правата на лишените от свобода. 

Очаква се за "Личност на 20-ти век" БХК да номинира Адолф Хитлер, защото е построил най-много магистрали.