"Литекс" нанесе най-тежкото поражение от началото на сезона на засилилия се напоследък тим на "Славия" - 4:0. Двубоят бе първи от 15-ия кръг, като противопостави вторият срещу петия в града с покрития мост. 

"Оранжевите" са доста колебливи, но този път играта им съответстваше на амбициите. Диого Виана откри резултата още в 5-ата минута, а домакините продължиха да доминират. В 39-ата Кристиян Малинов удвои, но преднината на "Литекс" можеше да е още по-солидна. Веднъж и гредата спаси гостите.

Второто полувреме почна като първото. Бьорн Йонсен охлади надеждите на славистите за обрат в 51-ата минута. Нападателят изнесе силен мач, той записа участие и в останалите попадения. "Славия" тръгна за почетен гол в заключителните минути, но видя още веднъж топката в своята мрежа - Данило Асприля оформи "четворката" в 90-ата минута.

Победата приближава "Литекс" на точка от "Левски", но "сините" са с мач по-малко. В неделя лидерът приема "Локомотив" (Пловдив). Тогава е и дербито на Тракия между "Ботев" и "Берое". Утре "Лудогорец" играе с "Пирин", а начело на "орлите" ще е новият-стар треньор Георги Дерменджиев.