Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тази нощ Националният дворец на културата (НДК) ще приюти само бюлетините и техните преносители. Партиите няма да дават победните си пресконференции, каквато е традицията след приключването на изборния ден.

Министерство на външните работи (МВнР) е било освободено от правителството от ангажимента да организира и днес международния пресцентър с мотива, че референдумът е приключил с едно гласуване на 25 октомври. Така или иначе след първия тур партиите, уважили гостите на пресцентъра и журналистите бяха само две - пресконференции дадоха само ДПС и ВМРО (без коалиционния си партньор НФСБ).

ГЕРБ отдавна зададе тон на неприсъствие в НДК като представителите й вече дават изявления от централата си в т.нар. Малко НДК, а на следващия ден и пресконференция. Заявки, че ще направят същото, дадоха вече от и Реформаторския блок, ДПС и АБВ.

Така в Националния дворец ще се освободи достатъчно място за приемане на бюлетините и изборните книжа от вота в София. След злополучния първи тур в зала "Арена Армеец", когато хиляди членове на Секционните избирателни комисии (СИК) станаха заложници, бе решено Общинската избирателна комисия (ОИК) да приема материалите от вота в Зала 1 на НДК.

Очаквано, след "заложническата криза", голям брой от членовете на СИК в София поискаха да се оттеглят и се наложи да бъдат заменени с нови. Сменени са части от съставите в районите Средец, Искър, Слатина, Изгрев, Студентски, Илинден, Красна поляна, Панчарево, Кремиковци и др.

От Централната избирателна комисия (ЦИК) посочиха по повода, че тези смени няма да затруднят изборния процес. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.