МИРОСЛАВ МИЛКОВ

Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд.

След „заложническата драма“ в най-модерната спортна зала у нас, ЦИК излезе със съобщение, че всички бюлетини ще останат в зала „Арена Армеец“ и ще се използват вместо салфетки на концерта на „Планета“. 

***

Още едно важно съобщение направиха от ЦИК: „Във връзка с опасенията на печатници, че няма да могат да изработят в срок бюлетините за балотажа, категорично заявяваме, че място за притеснения няма: бюлетините вече са напечатани, попълнени са за когото трябва и вече са в ЦИК“.

***

Три дни след изборите на 25 октомври председателят на БСП Михаил Миков събрал предизборния щаб на партията.

- Другари, все пак има и добра новина от тези избори – казал Миков. – Митко Николов е спечелил с цели 84% в Бургас, а Живко Тодоров в Стара Загора – с 79%!

- И какво му е доброто на това бе, Миков – те са от ГЕРБ! – обадил се някой. 

- Е, как какво? Комунизмът се завръща!

***

Жителите на Балчик преизбраха с 55% кмета Николай Ангелов, защото много искали да сбъднат мечтата му да си купи и совалка. 

***

Близо 73% от гласувалите на референдума (почти 2 млн. души) подкрепиха електронното гласуване. 

НС трябва да гласува дали да приеме възможността вотът да се упражнява и по електронен път в срок до 3 месеца. В същото време ремонтът на пултовете за гласуване се отложи за след 4 месеца...

***

След промени в законодателството, села в Кърджалийско с по 6-10 жители вече ще си имат кмет. Очаква се обаче избраните държавни служители там да не се наименуват „кметове“, а „глави на семейството“.  

***

До следния извод е достигнал обикновен български гражданин в деня за размисъл: „Днес, на Хелоуин, се радваме на тиквите, а утре даже ще си ги изберем.“

***

В нощта на изборите Волен Сидеров отново нахлу в НАТФИЗ, а впоследствие получи сериозно кроше от председателя на федерацията по бушидо. 

Лидерът на „Атака“ обвини полицаите за получения удар, тъй като при извеждането му от НАТФИЗ не му осигурили маса...

***

Оказа се, че още един политик смята да нахлуе в учебно заведение - Бойко Борисов щял да нахлуе в Английската гимназия, за да навакса часове. Ето какво последва след като свършиха въпросите на българските журналисти към Бойко Борисов по време на импровизираната му пресконференция в Брюксел:

***

В София беше извършен неуспешен атентат срещу Алексей Петров след стрелба с два гранатомета. От кръга на заподозрените категорично е отпаднал Бойко Борисов, защото с гранатомет той уцелвал...