Намерени са двата гранатомета, с които е извършено вчерашното нападение срещу Алексей Петров, както и автомобила, с който са избягали атентаторите. Стрелците все още се издирват.

Малко преди 9 ч вчера автомобилът на бившия съветник в ДАНС беше обстрелван с гранатомет от двама души в столичния квартал "Кръстова вада". Червеният Опел „Астра", с който се смята, че са избягали извършителите, е бил с регистрационни номера 3860, които вероятно са крадени, предаде Нова тв.

Автомобилът на Алексей Петров е бил с бронировка от седма степен, която е една от най-сигурните. Единият нападател е трябвало да пробие автомобила, а вторият - да изстреля снаряд, който да попадне в самата кола през направената дупка. Първият обаче пропуснал целта си, а снарядът, изстрелян от него, се забил в близката сграда. Вторият успял да уцели колата, но заради защитата щетите по нея са само външни.

Снарядите не са се взривили, защото не са били изстреляни на достатъчно разстояние, твърди Нова тв.

Златомир Иванов - Баретата, сочен за наркобос номер 1 в България, може да е поръчал атентата с гранатомети срещу Алексей Петров, съобщава междувременно Дарик. Покушението било отговор на атентата срещу Баретата, извършен на 20 януари 2013 г. пред Съдебната палата в София.

Веднага след този случай друг криминален бос - Димитър Вучев-Демби, свърза името на Алексей Петров с покушението, за което писаха всички международни медии, казал източник от СДВР.

Тогава Демби заяви: "Именно за Алексей Петров става дума. Единствената игра на Алексей Петров е монополът (монопол на пазара на дрогата). Той символизира истинската мафия, която, както знаете, значи свързаност на властта с организираната престъпност. Преди 3 г. още казах, че има държава в държавата". Срещу Демби също имаше покушение с гранатомет.