Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Проектът за застрояване на Карадере беше представен в четвъртък пред жителите на община Бяла от инвеститорите от "Мадара Юръп". На срещата присъстваха членовете на Съвета на директорите на "Мадара Юръп" АД Скот Пъркинс и Пол Райли, архитектът Игор Янкулов и туристическият консултант Хенинг Крипендорф, както и  около 60 жители на Бяла.

В рамките на две седмици 50% от офшорката "Рейнбоу Лимитед Малта" ще бъдат прехвърлени на "Мадара Бългерия пропърти фонд". Сред собствениците на фонда са и двамата българи Христо Манев и Иван Ненов. От "Мадара Юръп" обявиха и новите акционери, които са частни лица. От тях 90% са британци, има и един американец - Еди Джордан, бивш собственик на "Джордан Гранд при", отбор от "Формула 1". 

Новата схема с преразпределянето на дяловете и увеличаване на броя на акционерите прави още по-трудно проследяването на всички фирми и лица, замесени в проекта. Действията на инвеститорите са типичните при изграждане на финансова пирамида.

Българската компания "Мадара Юръп" е регистрирана във Варна и е собственост на офшорната компания "Рейнбоу Лимитид Малта". Тя от своя страна е собственост на компанията "Рейнбоу", която е регистрирана на Вирджинските острови. "Рейнбоу" също е част от офшорна компания, регистрирана на остров Гънси. Офшорката на о. Гънси пък е свързана с друга такава, регистрирана на остров Ман.

От "Мадара Юръп" АД се оплакаха от "некоректно представяне на инвеститорите и неточна, недобронамерена информация в медиите". 

Кметът на Бяла Атанас Трендафилов и представители на хотелиерската организация "Национална асоциация Българско Черноморие" отново критикуваха противниците на проекта "Блек Сий Гардънс Еко Ризорт". Според Трендафилов къмпингарите и еколозите са "няколко хиляди души да се търкалят на плажа на Карадере, да осерат всичко наоколо. Точно те гонят животните, режат дърветата, палят и създават риск от пожари". 

Природозащитници от "Българска фондация Биоразнообразие" определиха схемата и целия проект като "очаквана режисирана пародия, която няма да позволим да се доиграе до край!"

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.