Председателят на парламентарната група и на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов продължава да иска извинение от съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев. Пред Нова телевизия вторият в ГЕРБ не изглеждаше щастлив от високите постигнати резултати, а отново откри проблем в разменените реплики между коалиционните партньори.

„Границата беше мината, когато беше изпратено едно излишно писмо от щаба на Реформаторския блок за черен пиар във Велико Търново“, припомни случая отпреди изборите Цветанов. Той бе обвинен от Радан Кънев и за това, че атакува Реформаторите със същите „опорни точки“, с които го правят и медиите на Делян Пеевски.

Защо търси такова поведение?“, попита риторично Цветанов и сам си отговори, че това било същото като действията на Волен Сидеров.

„За да се разграничат от ГЕРБ, трябва да направят впечатление“.

Цветанов сподели, че не му е „много приятно да виждам как Реформаторският блок стои зад Георги Иванов в Хасково. Не ми е много пирятно да виждам как Реформаторският блок стои зад кмета на Петрич“.

Цветанов прогнозира още по-силно представяне на ГЕРБ на втория тур на местните избори на 1 ноември.

„След балотажа ще имаме историческа победа, каквато друга политическа сила не е постигала за 25 години“.

Той отклони поставените от лидера на ДПС Лютви Местан въпроси за преформулиране на властта и раздяла с Реформаторския блок, ако „имат повече министри, отколкото кметове“.

„В момента пред държавата има много по-големи отговорности – да запазим стабилността на днешното управление, да запазим стабилността, която има в региона“.

Тези въпроси били работа на премиера, отклони темата Цветанов.