Многократно повече гласове в Пловдив от протестен вот срещу Иван Тотев очаква кандидат-кметът на Патриотичния фронт Славчо Атанасов. Той завърши днес втори с 19,6% от гласовете срещу 36,6% на досегашният кмет на ГЕРБ Тотев.

"На втория тур очаквам многократно по-голяма подкрепа, защото пловдивчани не са слепи. Протестният вот срещу Иван Тотев се разпиля по много кандидати, но срещу него има един и изключително мощен протестен вот, който се надявам на втория тур да бъде решително срещу него", заяви Атанасов.

Това е вторият балотаж между двамата. На предишните местни избори Атанасов бе в позицията на действащ кмет. Тогава разликата между двамата на първи тур бе значително по-малка - 25,48% срещу 35,52%. На втори тур обаче разликата им се стопи до 1,68%. Тогава Атанасов бе подкрепен от голяма коалиция начело с ВМРО-НИЕ и НДСВ.

Според човека на Патриотичния фронт вотът и сега, и на предишните избори, е бил манипулиран и фалшифициран. Той призова Тотев да не се крие от дебат преди балотажа.

"Видяхте в колко секции бюлетини се подчертаваха предварително. На всички пловдивчани е ясно за коя партия става въпрос. Не на едно място тези нарушения бяха установени и дадени на прокуратурата. Нищо ново под слънцето. Този път се надявам, че именно заради това на балотажа хората ще отидат масово да гласуват, за да се преодолее това мафиотско управление в Пловдив", бе категоричен Атанасов.