Бившият транспортен министър Данаил Папазов, който в момента е кандидат-кмет на Варна, се разгневи много на думите на премиера Бойко Борисов по адрес на морската столица.

"Варна без магистрала "Хемус" е едно село", рече министър-председателят в интервю за Нова тв по-рано днес.

Папазов, който дълги години бе шеф на варненското пристанище, веднага разпространи остра декларация. Тя е озаглавена  "Без уважение, г-н Премиер! Варна никога не е била село". Той директно обвини Борисов за нищоправенето по строителството на аутобана, който ще прекосява Северна България.

"Днес с изненада и огорчение за втори път чух българският министър-председател да казва, че „Варна без магистрала „Хемус“ е едно село“, пише Папазов.

След това в писмото назидателно се изброяват личностите от културата, спорта, литературата и науката, които са родени или работили в морската столица.

"Този град никога не е бил село. И до него не са водили магистрали, за да създаде всичко това. Хубаво е и до тук да стига магистрала, но не смятам, че само така едно селище дава принос в националната култура, икономика, история и наука. Варна винаги ще бъде такъв град. Независимо от настроенията на някой властник или от неговата обща култура", завършва гневното писмото.