Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Шефът на вътрешната комисия Атанас Атанасов постави въпроса защо полицаите в момента ходят с оръжия, зарадени с бойни патрони. Пред Би Ти Ви Атанасов коментира инцидента край Средец, при който след изстрел от български служител на реда загина имигрант.

"Не трябва да разпъваме полицая на кръст. Не искам нищо лошо да му се случи. Най-вероятно го е извършил поради уплаха и смущение", отбеляза Атанасов.

Той обаче напомни, че полицейската дейност е правно регламентирана и с висок източник на опасност. И дори когато се употребява оръжие, задължително трябва да се вземат мерки.

"Законът не разрешава да се стреля на месо", заяви Атанасов.

И припомни, че единствената информация, която имаме за инцидента идва от главния секретар на МВР Георги Костов, който е заинтересован, защото носи отговорност.

"Не знаем този полицай под моста ли е бил или встрани от моста".

Така Атанасов коментира данните, че смъртоносния куршум е рикоширал, а полицаят не е стрелял директно в афганистанеца.

Атанасов заяви, че парламентарната комисия ще изиска всички факти по случая. Той припомни, че през 1998 г. инструкциите към полицаите са били първият им патрон да е стоп-патрон, именно за да се избегнат такива инциденти. Преди няколко месеца обаче инструкцията е била променена и полицаите са получили разрешение да ходят с боен патрон в цевта. Новата инструкция е издадена от вътрешния министър и се изпълнява от професионалното ръководство.

"Дали трябваше в тъмната част на денонощието да се предприемат тези действия, къде ще избягат тези хора".

Това бяха част от въпросите, които зададе Атанасов по повод инцидента.

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Тоя младеж що не се пенсионира най-после? Нема ли некоя къщичка с градина около Лаборантската? Или поне кучешка колибка в Драгалевци?

любител на " свинско"

свиьо дебелянска,а теб кога ще колим? Внимавай много,защото Коледа наближа :)

Атанасов, заради такива като теб направо ще ида да хвърля една бюлетина за идиотите от Атака, защото вие сте по-големи идиоти!

009

Колко познавам. Бил е под моста.

Мунчо

"Генерале",с какви патрони трябва да са въоръжени граничарите?Може би с водни пистолети?

DogWoman

Само се опитвам да си представя какво точно щеше да каже, ако полицаите бяха въоръжени само с палки, като едновремешните британски бобита, и вместо задържани 54 имигранти под "мостчето" бяха открили трите трупа на полицаи, размазани със сопи, примерно. Лошото е, че съм сигурна, че и тогава Атанасов щеше да намери какво да каже, понеже политиците винаги намират какво да кажат, даже когато трябва да мълчат.

Развеселен

щеше да каже че това са рисковете на професията и трябва да запазим ценностите на либерализма и хуманизма. Политическата коректност се мъчи да изтръгне зъбите и ноктите на белия човек, та като дойдат черните хищници, да не може да се защити и да го разкъсат мъчително.

Трън

Че то в дивия изток законите не важат. А освен това територията е населена предимно с психопати, които се въоудушевяват от убийство и насилие. Атанасов не ги разбира тия садо-мазо наклонения.

socialen

Атанасов е изключително прав! Убийството можеше да се предотврати ако полицаят беше добре обучен да действа професионално, деескалиращо и ако нямаше бойни патрони. Колкото и да го осукват нашите "политици", има убит човек и полицаят трябва да се разследва от Прокуратурата. Като изясни фактите, ще прецени дали да повдигне обвинение. Искаме да бъдем правова Държава и сме длъжни в името на отнетия човешки живот, в името на неговите близки да се разследва обективно!

socialen

Не е работа на политиците да разследват и издават присъди или оправдания! Още по-малко на Патриотичния Фронт! Трябва обективно, безкомпромисно разследване!

socialen

Бъчварова трябва да си подаде оставката! Тази наредба с бойните патрони е достатъчен аргумент да се оттегли от поста! Оставка! Ако може и на цялата 13глава Ламя на Борисов!

socialen

В Англия полицаите ходят само с палка!

Развеселен

и затова западняк като дойде у нас се възхищава на полицията ни. Трябва да е като в Русия - здрава ръка и никакви глезотии към нашествениците

Явно си чел само рекламните материали.

коко

Този калъф не е от патриотичния фронт ,а е от хората на Рамадан !

scott

мерси за уведомлението, че немаме полициа, а манекени с униформи. От страх да не открият огън по чадърирани и политици сте направили така, че който нема пищов го ебът и обират. СПАСЯВАЙ СЕ ПОЕДИНИЧНО БЕ! Ама ИД нема да ви прости. Ака не тя, ДПС, ако не то, Турската армия. Да видим тожаз как ше издавате декрети за каротени пистолетчета на служителите на редъ!

xxx

И аз не харесвам, че беше застрелян човек на наша територия, но при тази повсеместна и нарастваща терористична заплаха в Европа и света не можем да пратим граничари и полицаи с халосни патрони, с голи ръце срещу лица с неясни намерения. Все пак са влезли у нас нелегално и се придвижват в мрака, нали? Не ходят просто по шосето посред бял ден.

бабаити полицаи

Нашите ченгета са смели бабаити пред жени и деца. Като са видели групата, са решили да гръмнат за смелост...

Още помня как пукаха глави на спящи хора, под предтекст, че били контрабандисти на цигари. Ей ще ви изяде главата тази пуста примиреност и забрава. Бият ви, бъркат ви из гащите, подслушват ви, ебават се с вас и вие пак ще "оправяте" и смъртни наказания ще раздавате.

Развеселен

човекът атанасов се бори с агента на политкоректните либерасти от козяк... оставете полицая ни НА МИРА!

Ми дайте им водни пистолети, тъпанар!

doll

То ако оставаше до Атанасов да им дадем пистолети за ракети и да стрелят и да пеят Добре дошли,аман от псевдоюристи.Той е длъжен да знае,че трима срещу петдесет и притеснително и без орижие,че поражение от рикошет изключва умисъла за убийство,че е Българин преди всичко,а не платен агент на ..................

адвокат -дали да не съобщим официално,че граничната ни полиця няма да стреля

Аман от слагачи

на границата с Мексико американците не стрелят

защо му давате трибуна на този измекяр

Пъдар

Аз предлагам да се сложат бостански плашила по границата, из села и паланки. И от тях ползата ще бъде същата, както от безправни и невъоръжени граничари и полицаи, но пък няма да искат заплати, пенсии, обезщетения.

Аз

На всички "плювачи" тук да обърна внимание, че старата наредба гласеше ПЪРВИЯ патрон да е "стоп", а всички други - бойни. Добре е преди да плюете, поне да прочетете какво е написано. И тази наредба беше много разумна, защото е спасила не един човешки живот. И друго - полицаите ни са зле обучени и това го знаем всички. Но го казваме на глас само ако убият или пребият българин.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.