Поредният предизборен митинг на ДПС бе късно снощи в с. Краище, община Белица. В регионалния сайт "Вяра" този митинг бе отразен така:

"С ругатни и хули привърженици на ДПС в белишкото село Краище посрещнаха централното ръководство на ДПС, начело с лидера Лютви Местан, депутатите от парламентарната група и кандидатите за кметове и общински съветници на ДПС от областта... Над 100 бесни депесари от Краище псуваха и сипеха закани към сцената, някои не се въздържаха и замериха с каквото намерят Местан и свитата му. Ахмед Башев допълнително си навлече гнева на тълпата, като застана като жив щит пред Лютви Местан, за да го брани от любовта на съпартийците му".

Според статията поводът за гнева на хората е бил фактът, че Ахмед Башев, определен от тях като "предател и агент" отново е издигнат за кмет на Гърмен. Друга причина за недоволството била, че за 25 години активът на ДПС не е направил нищо за своите избиратели, докато шефовете на партията са станали милионери. Участници дори коментирали, че за малко не се е стигнало до физическа разправа.

Според кандидат-кмета на ДПС за Белица Радослав Ревански обаче истината е малко по-различна.

"Няма такова нещо, това са спекулации. Имаше повече от 2000 души на центъра на Краище. Имаше 6 човека на 7 ракии ментета, почерпени от Муса Палев (кандидат-кмет за Белица, бивш депутат от ДПС, сега незаивисм - бел.ред.). И викат от ляво, от дясно. Нищо повече". 

Ревански разказа още, че единственият, който е хвърлил нещо бил депутатът Мустафа Карадайъ. Той дал на онези, които освирквали ораторите едно цвете, подарено му малко преди това от момиченце. Това станало, докато самият Ревански заявявал:

"Аз ще ви отговарям на камъните с цветя, а на омразата с любов".

Самият Муса Палев не бе открит за коментар. А доколко недоволството в Белица срещу ДПС е факт и доколко инсиунация ще се разбере много скоро, в деня на местнтите избори.