Двама от призованите общо 7 младежи се явиха днес във великотърновския съд на поредното дело срещу Петко Петков от Лясковец. 54-годишният мъж е обвинен в убийство на 40-годишната барета Емил Шарков и опит за убийство на още 5-има негови колеги - на практика целия екип на СОБТ, който опита да го обезоръжи на 14 март м.г.

Днес процесът продължи именно с разпит на деца от СОУ "Максим Райкович" - училището, до което е домът на Петков. Не се яви и призования педагогически съветник.

Едно от момчетата заяви, че първият конфликт между него и обвиняемия се е случил преди две години, предаде "Фокус" от съдебната зала. Младежът обясни, че той и негови приятели са си играли на площадка в близост до дома на Петков, откъдето той ги е изгонил. След това, обвиняемият го упрекна, че лъже.

С огромен интерес се очакваха показанията на децата, за които обвиняемият твърди, че са извършвали посегателства върху дома му, като чупили с камъни прозоците на жилището му. Учениците пък се оплакваха, че Петков крещял срещу тях от терасата си, като ги заплашвал и ги целел с буркани. 

Делото продължава с четене на показания на друг от тийнейджърите, дадени в досъдебното производство. В съдебната зала освен обвиняемия са и родителите на загиналия полицай Емил Шарков. Заседанието протича при отворени врата.

На влизане в залата Петков, който от датата на инцидента непрекъснато е в Ловешкия затвор, каза, че е невинен и ще го докаже.