Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Имах някакво абсолютно налудничаво позвъняване от  радио "Русская служба новостей".

"Аркадий, разкажете колко хора имаше вчера на митинга, на Марша на Истината или както там го наричате." Егати началото. Както там го наричате... Е, разказах. Защо толкова малко? Разказах.

"Вие лайкнахте поста на Аваков (б.р. министър на вътрешните работи на Украйна). Като кореспондент, работещ в Украйна, какво е мнението Ви за случващото се сега в източните области?" Започнах да разказвам. Казвам, че смятам, че тук е замесена Русия. "Аркадий, а имате ли доказателство и потвърждение на доказателството? Какви са Вашите източници на информация?" Какви могат да бъдат източниците на информация... Казвам, че Русия вече открито заяви за създаването на сили за специални операции, призвани да провеждат диверсионни актове зад граница, че "самоотбраната" е въоръжена до зъби, че такава широкомащабна организирана операция не избухва сама по себе си, че...

Прекъсват ме и искат от мен доказателства. Тайна писмена заповед на Путин, най-вероятно нищо по-малко от това. Ето, казвам, Парубий (секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна - б.р.) днес заяви, че са задържани офицери от ГРУ и ФСБ. "Украинската власт винаги лъже, нали знаете." Обаче. Егати заявката от журналиста, който иска от мен каквито и да било доказателства. Не издържах и го питам: Вие ми се обадихте, за да разберете мнението ми или какво?" Не, не, извинете, интересно ни е мнението Ви. Едва започвам да си казвам мнението, пак ме прекъсват и ми доказват, че съм глупак.

Пичове, кажете: Звъняхте ли ми в 10 часа сутринта, за да ми докажете, че никакви руски диверсионни групи в Украйна няма? Не? Добре, нека бъде така. Само че вашето мнение по този въпрос малко ме интересува. Няма нужда да го доказвам. Защо ми звъняхте? Какво беше това изобщо? Какво искахте от мен?

В крайна сметка започнахте да ме питате кога ще замина за Украйна и в кои конкретно градове. Трябвал ви конкретен маршрут. Защо?

Мда... А някога "Русская служба новостей" бе много добро радио.

А, разбрах. Съдейки по активираните в коментарите патриотично настроени граждани, в информационната война Русия започна ново мащабно настъпление - "наши диверсанти в Украйна няма". ОК. Няма - значи няма. Тези зелени човечета са от Марс - с автомати и гранатомети. Всички им вярваме.

 

Авторът е руски журналист, създател на проекта „Журналистика без посредници“. Роден е през 1977 г., завършил е международно право, женен е и има една дъщеря. Участвал е в двете войни в Чечения – първия път през 1995 г. като донаборен войник, втория – през 1999 г., като наемник. Работил е за много издания, между които „Московски комсомолец“ и „Новая газета“, както и за тв предавания. Като военен кореспондент на „Новая газета“ е отразявал войната в Южна Осетия през 2008 г. Последният му материал, който препечатваме, е публикуван в неговия профил във фейсбук. Заглавието е на Клуб Z.

Ключови думи

Коментари

Смело момче е тоя Аркадий

Index

Хич не е случаен човек!

Аз

Абсолютно честен мъж. Чета редовно неговите коментарии в руската и украинската преса. Нещата му се публикуват и на запад и даже в Белорусия (несъм очаквал). Не цепи басма никому, което е изключително качество за военен журналист и военен кореспондент. Една камара платени драскачи и от двете страни не може да му стъпи не на малкия пръст, ами е на светлинни години от него. Няма хър-мър, няма квичене, няма оплаквания кой бил добър или лош. Всичко изнася на белия чаршаф както си му е редът. Единственото от което се опасявам, е да не би товарищ Путин да се обиди и да го подгонят джелатите от ФСБ и ли ГРУ.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.