Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„И в момента има горещи точки на бежанците в България. Кое ви изненада, че това е новината на деня, от всичко, което съм изразил като позиция на срещата?”, коментира днес премиерът Бойко Борисов.

Репликата дойде по време на конференция във връзка с най-големите предизвикателства, породени от бежанската криза, пред страната ни, предаде „Фокус”. 

Така Бойко Борисов коментира обществения отзвук след изявлението на Ангела Меркел, че България сама е предложила да подслони "гореща точка" на своя територия.

Ние и сега сме гореща точка и затова са страховете на българите, че тази вълна, това цунами, което се движи през Средиземно море и... когато всички затварят границите, то ще дойде на нашата граница”, продължи той.

„По време на срещата в Брюксел казах на колегите, че ние вървим след събитията, аз изпитвам тревога от това, което ни предстои. Колкото повече огради се построят, толкова по-трудно те ще преминат в други държави. Преди да стане думата за горещата точка, има няколко предложения, които съм направил и които услужливо се премълчават. Ние в ЕС се събираме само да кажем колко милиарда трябва да отделим и къде да разселим емигрантите, друго решение, изпреварващото събитията решения неможем да вземем”, заяви Борисов.

Според него той се опитал максимално да защити "интереса на страната и хората, поставяйки темите и проблемите точно такива, каквито са, без да противореча на хуманността на България".

И допълни: "Нямам претенции, че съм най-умният и най-знаещият, ако има друго предложение, веднага ще го приема, но това се реалностите на днешния ден.

Днес в Народното събрание евродепутатката от ГЕРБ Ева Паунова, която е превеждала на срещите на Борисов в ЕНП, обаче не потвърди тази информация. Според нея е било обсъждано така наречените "горещи точки" да бъдат извън ЕС.

"Доколкото съм запозната, вчера присъствах и на една от срещите на лидерите на ЕНП, България не е поискала такова нещо", каза Паунова.

"Гореща точка ще има само ако България я поиска", уточни от Смолян вицепремиерът Меглена Кунева.

Ключови думи

Коментари

DogWoman

Усещам как още поне една седмица ще се изтърколи "загубени в превода" кой какво имал предвид под "гореща точка" и кой какво искал. Като оставим настрана абсолютно идиотското лингвистично решение на някой в Брюксел да избере термина "горещи точки", резултатът от срещата на ЕС а една кръгла нула. Твърде било амбициозно да се организира среща на върха САЩ-Русия-ЕС-арабски държави за Сирия. Но не е твърде амбициозно да се приема половин Сирия и една четвърт от африканския континент в Европа. Що за глупости са това? Тези хора съвсем са се побъркали, честно!

'Гореща точка' няма субект, 'приемен, разпределителен и тн център' има.

Става наистина страшно!!!

С психопатът мутра премиер, положението става много страшно!!! Боко остава на власт с подкрепата на ЕС, ако направи от БЪЛГАРИЯ бежански лагер и санитарен кордон! Страшното е, че сам се е предложил (ще тръгнат още милиарди за усвояване!) и еднолично - без обсъждания, без вътрешни решения и гласувания, е решил да предостави територията ни за такова нещо.

DogWoman

Вземи дочети статията до края, все пак.

МЕРКЕЛ го каза ясно

МЕРКЕЛ каза: „България също посочи, че има външна граница с Турция, че е под огромен натиск, що се отнася до бежанските потоци". "Ние бяхме непредубедени. Казахме, че ако България иска да създаде „гореща точка“, ще получи същата подкрепа от европейските институции и агенции както например Гърция и Италия. НО НЕ НИЕ ИСКАМЕ ДА НАЛАГАМЕ НЕЩО НА БЪЛГАРИЯ, а БЪЛГАРИЯ САМА КАЗА: НИЕ ИМАМЕ ПРОБЛЕМ, ЗАЩО ДА НЕ СМЕ НИЕ?“

...

Казал го е значи. Бедров и сие да почерпят. Компоти са :)

иМА ЛИ бОКО КОЛКО СА 10 МИЛИОНА бежанци!Абсолютна групост!

Дано бъркам, но май според Брюксел помощ и засилване на охраната на външните граници означава граничните страни да си направят hotspot и да оставят Фронтекс да приема, регистрира, есктрадира и разпределя хората.

Екипите за измъкването на Боко са под пара..

Стреснат от реакцията на Меркел, която явно вече е разбрала, че с Боко "шега не бива", защото си прекроява всичко в своя изгода, Борисов отказа да говори пред чакащите го журналисти. Екипите му от съветници и преводачи и такива, които му списват фейсбука, са наистина под пара.. А Боко си страда не само от невежеството и простотията си, но и от лазенето и натегачеството си пред големите началници. Комплесарщината му е злокачествена, егото хипертрофирало до небивали размери, балонът от дъвка стана толкова огромен, че се спука и пльосна върху лицето му. Сега с дни ще бистрим кой къде сбъркал. Само Боко прав и бял. Е, стига вече.

:)

Клубзъ, почвайте "промивките на мозъци", след като се установява, че все пак Бойко го е казал. Такова развитие съвпада и с политиката на Козяк. Действайте, с Желев не става, но дайте думата на наперения Кръстев, на ослушващия се като "заек в люцерна" - Бедров, на малоумния Смилов и почвайте. Чакаме Ви простотиите, колко е цивилозовано да приемаме бежанци, ей сега ще станем "гореща точка", що пък не :)

Идиоти и скодоумци си избираме - те ни представляват и упавляват! За това, без оплакване и рев! Като не Ви харесва, излезте и го кажете, направете нещо, за да ви чуят и разберат, не ги търпете и не мишкувайте пред клавиатурите!

Влезте на Рапоня в положението, казали са му го недвусмислено: държава от шибаняци, никаква икономика, само корупция и кражби, които не щете да бутнете, стига сме ви наливали пари. Или център за бежанци, или спираме парите, а ти при Ицоби Серов. И Рапоня кво да каже? Ми само едно - "слушам".

Колорадски Бръмбар

За другаря Борисов, 10 милиона бежанци са незначителна цифра, защото както знаем, Тиквокартофчо обикновено борави с милиарди. Нали ма, другарко Джамджиева?

не се има за най -умния и най -знаещия ,но се стига до там друг да му превежда ,ами ако превода не е точен ,става развален телефон

ass

Компании РФ дешевеют со скоростью 171 млрд рублей в день на слухах об изъятии доходов

мокрица

Истерията с "горещата точка" е дело на една "гранд пиар дама", с местообитание в Брюксел. Има 4 деца, тя си знае от кого. Вълнува я съжителството с мъж с плаваща сексуалност. Още се носят легенди какви пари е дала, за да изчезне от България "бащата на децата й" и да стане шеф на ПЕС. Известна беше като най-добрата в опорните точки. Дано следващата й "акция" завърши с точка на замръзване!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.