Станимир Стоилов понесе загуба с 0:2 от "Бенфика" при завръщането си в груповата фаза на Шампионската лига. Въпреки това воденият от българския треньор казахстански тим "Астана" се държа достойно на стадиона на лисабонския гранд. Гостите имаха ситуации при 0:0.

Николас Гайтан откри резултата в 51-ата минута, а в 61-ата Костас Митроглу удвои преднината на "орлите".

В другия мач от групата "Атлетико" (Мадрид) се наложи със същия резултат срещу "Галатасарай" в Истанбул.

На пресконференцията след двубоя си Стоилов изрази надежда, че отборът ме може да вземе точки в трудната компания - особено у дома в Астана, стига да реализира положенията си и не допуска груби грешки в защита. Той отчете по-високата класа на "Бенфика".

Първата вечер от груповата фаза на най-комерсиалния турнир ще се запомни с неочакваните поражения на английските грандове "Манчестър Сити" и "Манчестър Юнайтед" - по 1:2. А и двата отбора поведоха в резултата, но допуснаха обрати.

"Гражданите" приеха финалиста от последното издание "Ювентус" и дръпнаха с 1:0, благодарение на автогол на Джорджо Киелини в 57-ата минута. В 70-ата обаче Марио Манджукич изравни, а в 80-ата Алваро Мората смълча стадион "Етихад".

И ако "Сити" традиционно играе трудно в Шампионската лига, загубата на "Юнайтед" от ПСВ "Айндховен" е далеч по-изненадваща. Тя бе белязана от ужасяваща контузия със счупен крак на английския национал Люк Шоу. Още не терена се видя фрактурата на защитника, той ще отсъства до края на сезона.

Съдията Никола Рицоли трябваше да изгони направилият груб фаул Ектор Морено, а именно той изравни резултата за ПСВ в края на първото полувреме, след като Мемфис Депай откри за "Юнайтед" в 41-ата. Победният гол за холандците реализира Нарсинг в 57-ата минута.

В другия мач от тази група "Волфсбург" спечели срещу ЦСКА (Москва) с 1:0 у дома. Георги Миланов влезе в игра за гостите в 78-ата минута. 

"Реал" (Мадрид) разгроми "Шахтьор" (Донецк) с 4:0, а едва ли е изненада за някого, че Кристиано Роналдо се отчете с хеттрик. "Севиля" също нямаше проблеми с "Борусия" (Мьонхенгладбах) - 3:0. Както и "Пари Сен Жермен" при домакинството на "Малмьо" - 2:0.