Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БЕРЛИН – Германия е стабилна държава и може да приема по 500 000 бежанци годишно.

Това заяви вицеканцлерът и лидер на германските социалдемократи Зигмар Габриел по обществената тв Цет Де Еф.

“Вярвам, че със сигурност ще се справим, ако през следващите години приемаме по половин милион бежанци. Изобщо не се съмнявам, а може и повече да приемем”, каза Габриел.

За тази година се очаква във ФРГ да пристигнат над 800 000 мигранти, главно от Сирия, Афганистан и Еритрея.

Вицеканцлерът категорично заяви, че няма да се вдигат данъците за германците заради издръжката на бежанците:

“Германия е силна, хората ни са състрадателни. Ние се намираме в превъзходна икономическа ситуация.”

Известни съмнения изразяват политиците от съуправляващия баварски Християнсоциален съюз (ХСС). Както вчера съобщихме, коалиционните партньори от правителството на Меркел приеха план за устройване на бежанците и за бърза процедура по даване или отхвърляне на убежище. От бюджета се отпускат 6 милиарда евро.

“Последните решения на широката коалиция по овладяването на кризата с бежанците е важна междинна стъпка, но тези решения няма да са достатъчни. Основният проблем остава - огромният бежански поток”, заяви днес генералният секретар на ХСС Андреас Шойер. 

Неговият съпартиец и депутат в Бундестага Михаел Фрийзер пък обвини Европейския съюз в “тотален провал по всички значими въпроси около бежанците”.

И федералният министър по въпросите на развитието, също от ХСС, Герд Мюлер призова ЕС към незабавни действия:

“Цинично е, когато се разправяме с Брюксел за извънредна програма в размер на един милиард евро. Ако не действаме, ние вършим грехове спрямо европейските ценности.”

Мюлер припомни, че през миналите три години в Сирия и в бежанските лагери за сирийци в съседни държави са се родили 100 000 бебета и предупреди:

“Трябва ли отново снимки на замръзнали деца да ни изтръгват от летаргията ни? Не може ли поне веднъж да реагираме три месеца по-рано?” 

Министърът призова ЕС и да направи повече, за да помогне на хората в беда в Близкия изток, за да може по този начин да се намали потокът от бежанци:

“Ако ние не правим нищо там, където хората страдат, то те ще се отправят в изгнание – към Германия, но и в Европа. А и ние не можем и не бива да издигаме около нас стени. Световната общност, която  харчи по 1200 милиарда евро годишно за въоръжаване, а за развитие заделя едва по 120 милиарда евро, е длъжна да се замисли. Политиката на развитие е политика за мир и бъдеще.”

Ключови думи

Коментари

Защо не почнете направо с чартъри, да ги прибирате.

Браво

Към Юли бюджетният ИЗЛИШЪК е повече от 100 милиарда. Експорта+2,4% и импорта+2,2% в Германия достигна рекордни значения. Специалистите очакваха +0,5%.

за сравнение

Глазев-съветник на путин:Трябва да напечатаме още 20 трилиона рубли! "Фактически Глазьев предлагает центробанку запустить «печатный станок». Суммарный объем эмиссии должен составить, по его идее, 20 трлн рублей„

Развеселен

и скоро ще стане Германистан. Мути Меркел ще посреща със забрадка скъпите гости от Сирия.

Айляк

Браво, прибирайте ги! Радвам се за вас!

Затова да не бързаме да влизаме в Шенген, че не знам от кого ще трябва да се пазим в бъдеще.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.