Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Двама гранични полицаи са привлечени като обвиняеми по разследване за подкуп вчера. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Веско Арсов и Бисер Иванов, гранични полицаи от "Калотина" са получили 700 лв. от български гражданин, който е превозвал трима бежанци.

Подкупът е получен от полицаите, за да не извършат те действия по служба - проверка в граничната зона на превозното средство, с което са придвижвани бежанците, както и самите бежанци; проверка на вещите, които се превозват с автомобила; мерки за противодействие на правонарушенията в заповядания им за охрана участък на държавната граница. Двамата обвиняеми са пропуснали автомобила по посока на държавната граница на България в охраняваната от тях гранична зона и не са докладвали за тях. Всичко това се случва на 1 септември. 

Веско Арсов и Бисер Иванов са задържани от прокурора до 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд – София за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража". Разследването се води от Окръждна прокуратура - София.

Ключови думи

Коментари

Съд!И не само за подкуп, а и за каналджийство!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.