Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Комисията за защита на конкуренцията разреши на Корпоративна търговска банка да придобие 100% от капитала на Креди Агрикол България от ИЮБ Холдинг S.A.S. и постанови незабавно изпълнение на решението си. Решението на антимонополното ведомство е публикувано днес, но е взето в сряда.

Цената на сделката не се споменава.

Договорът за продажба между френската финансова институция и КТБ е сключен на 21 януари 2014 г. с предварително одобрение от БНБ.

"Пазарът на дистрибуция на застрахователни продукти, на който оперира само придобиваното предприятие, няма да бъде засегнат в настоящата концентрация. По отношение на останалите услуги/продукти не е налице хоризонтално припокриване, и в резултат на сделката не се очаква промяна в пазарните позиции на участниците (респ. в конкурентната среда)", се казва в решението.

КТБ е четвъртата по активи банка в България след Уникредит Булбанк, Банка ДСК и ПИБ. Креди Агрикол България заема 17-а позиция по този показател, а след придобиването трезорът на Цветан Василев ще държи 8,34% от активите на банковата система у нас.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.