Има задържан мъж и в България заради случая със 71 бежанци, открити мъртви в Австрия. Това съобщава "Хоризонт", цитирайки свои източници от службите. Той е арестуван с европейска заповед.

Мъжът е част от международен канал, като ролята на българите в него все още се изяснява. От Министерството на вътрешните работи и Държавната агенция за национална сигурност не дават информация по случая.

Както Клуб Z вече съобщи, за намерения зарязан миналата седмица камион с трупове, в Унгария бяха задържани 5-ма, от които четирима български граждани. На този фон новината за арести и у нас не е изненада.

Смята се, че задържаният и останалите българи, арестувани по случая, са на ниско ниво в организацията и се занимават основно с превоз на бежанци за Западна Европа, съобщава още БНР.

Сутринта Нова тв показа репортаж от ромското гето на Лом - кв. "Хумата", откъдето е един от арестуваните Методи Г. (29 г.).

По-късно през деня "Франс прес" съобщи и за още един задържан в Унгария. Според повечето първоначални информации и той е българин. С това установените участници в канала стават общо 7.